Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Δυσάρεστες ψυχολογικές καταστάσεις της δύσης.


Στην σημερινή εποχή, ο ρυθμός της ζωής οδηγεί πολλούς ανθρώπους σε μια συνεχή προσπάθεια να εξισορρόπηση την οικογενειακή του ζωή με το απαιτητικό ωράριο της δουλειάς του.

Αν και το άγχος μέχρι ένα βαθμό είναι δημιουργικό και απαραίτητο για την γενικότερη καλή μας απόδοση, οι παρατεταμένες περίοδοι άγχους έχουν αντίθετα αποτελέσματα στην υγεία μας, προκαλώντας διάφορες δυσάρεστες καταστάσεις, όπως αϋπνία και κατάθλιψη.


Υπάρχουν βέβαια και άλλοι παράγοντες, όπως ερωτικά προβλήματα, ο θάνατος κάποιου μέλους της οικογένειας, η έλλειψη ηλιακού φωτός κατά την διάρκεια μιας κρύας ημέρας του χειμώνα και γενικότερα μιας συναισθηματικής διαταραχής.

Άγχος:

Το σώμα μας ενεργοποιείται με τις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Όταν αντιμετωπίζουμε δυσκολία στον χειρισμό αυτών των απαιτήσεων, συχνά κατακλυζόμαστε από ένα κύμα άγχους.

Το σώμα μας αντιμετωπίζει αυτές τις καταστάσεις με μια συγκεκριμένη αντίδραση κατά την οποία η καρδιά κτυπά πιο δυνατά, οι κόρες των ματιών διαστέλλονται και οι μύες τεντώνονται για να βοηθήσουν το σώμα να αντιδράσει γρήγορα.

Αϋπνία:

Η αϋπνία είναι  η αδυναμία ύπνου κατά την διάρκεια της νύκτας και πρόκειται στις μέρες μας για μια πολύ συνηθισμένη κατάσταση.

Οι περιβαλλοντολογικοί παράγοντες των μεγάλων πόλεων, ( Θόρυβος αφύσικος ) η άστατη, απρογραμμάτιστη ζωή, το άγχος, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η υπερβολική κατανάλωση ροφημάτων με καφεΐνη, είναι παράγοντες που συμβάλουν στην αϋπνία.

Κατάθλιψη:

Η κατάθλιψη είναι ένα νόσημα που συναντάται περισσότερο στις γυναίκες από ότι στους άνδρες.

Η καταθλιπτική αντίδραση  συνήθως οφείλετε σε κάποιο σοβαρό γεγονός, η σε κόπιες ορμονικές μεταβολές επηρεασμένες από φαρμακευτική αγωγή.

Σε βαριά μορφής κατάθλιψης ( Δυσθυμία ) συνήθως οφείλεται σε κάποια ανισορροπία ορισμένων χημικών ουσιών του εγκεφάλου που ονομάζονται νευροδιαβιβαστές.

Αγωνία:

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αίσθημα αγωνιάς στην διάρκεια μιας επικίνδυνης ή αγχωτικής κατάστασης.

Η υπερβολική αγωνία χωρίς μάλιστα εμφανή αιτία, είναι δυσάρεστη και εξουθενωτική.

Η αγωνία εμφανίζεται με διάφορες μορφές:

Με Πανικό. Είναι ένας ξαφνικός και υπερβολικός φόβος χωρίς εμφανή και αντικειμενικό λόγο. ( Από ένα έντονο θόρυβο μέσα στην νύκτα, από την παρακολούθηση μιας ταινίας θρίλερ κτλ )

Με  φοβία. Είναι ο φόβος για απλά συνηθισμένα καθημερινά πράγματα. (Επιβίβαση σε αεροπλάνο ή καράβι, ύπνο σε δωμάτιο με σβηστά φώτα κτλ )

Με εμμονές. Είναι η αδικαιολόγητες φοβίες για απλά πράγματα. ( Θα πάθω ατύχημα με αυτοκίνητο. Θα πνιγώ στην θάλασσα, θα κινδυνεύσει η ζωή ενός αγαπημένου μου προσώπου κτλ )

Αυτές είναι μόνο οι ποιο ήπιες με δεδομένο ότι υπάρχουν και πολλοί σοβαρότερα νοσήματα της ψυχής που θα ασχοληθούμε αργότερα.

Κοινός παρανομαστής όμως όλων αυτών των ήπιων παθήσεων,  είναι η ζωή μας μακριά από την φύση και η κακή οξυγόνωση του εγκεφάλου.

 

Μαρία Θ Σερέτη

Ακτινολόγος

 

Υ/Γ Η απομάκρυνση από την φύση των δυτικών, ακόμα και στην διατροφική τους συνήθεια, δημιούργησαν ιδανικές συνθήκες για την κακή οξυγόνωση του εγκεφάλου και δημιουργίας παραισθήσεων.

Βαρύ το κόστος σίγουρα για τον άνθρωπο που απομακρύνθηκε από την φυσική ζωή, όμως σήμερα έχει τον τρόπο να επανενταχτεί ξανά σε αυτή.

Πέρα του ότι πρέπει σαφώς να αλλάξει τις διατροφικές του συνήθειες, έχει και την αρωγή φυσικών ιαμάτων που 100% μόνο καλό θα του προσφέρουν.

Ganoderma Lucidum, Cordyceps, Spiroulina, Lions Mana, Noni είναι τα βασικά που σήμερα υπάρχουν στην διάθεση του κάθε ενός που ενδιαφέρεται πραγματικά  για την υγεία του.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα