Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Τα οφέλη της γυμναστικής


ανάλογα με κάθε τύπο για ένα παιδί

Αν μιλάμε για ένα παιδί, ο αθλητισμός αποτελεί ένα από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την ομαλή σωματική και πνευματική του ανάπτυξη.

Η γυμναστική και ο αθλητισμός καλλιεργούν το ευγενές αθλητικό πνεύμα της άμιλλας, συμβάλλουν στην υγιή κοινωνικοποίηση και στη δημιουργία ενός ισορροπημένου χαρακτήρα, και στην απόκτηση αυτοπεποίθησης.Αν θέλετε το παιδί σας να έχει γερά οστά, δυνατούς μύες, ενισχυμένη αυτοεκτίμηση και ευλυγισία, μυήστε το στη γυμναστική.
Με τις αθλητικές δραστηριότητες, η όρεξη για το σχολείο θα αυξηθεί, καθώς το παιδί δεν θα πλήττει από τη ρουτίνα σπίτι-σχολείο-σπίτι.

Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, το ιατρικό ιστορικό και τις προτιμήσεις του, μπορείτε να επιλέξετε το κατάλληλο πρόγραμμα γι’ αυτό.

Γενικά καλό είναι 2-3 φορές την εβδομάδα το παιδί να αφιερώνει τουλάχιστον 60 λεπτά σε κάποιο άθλημα ή παιχνίδι.

Αερόβια σωματική άσκηση και παιδί
Ζωηρό περπάτημα, χορός, σχοινάκι, πατίνια, τρέξιμο: αυτού του είδους η άσκηση βελτιώνει το καρδιοαναπνευστικό του σύστημα και είναι ένας τρόπος να ελέγχει την αναπνοή του.

Μυϊκή ενδυνάμωση και παιδί
Ανάλογα με την ηλικία και τις ικανότητες του παιδιού, η άσκηση αυτή μπορεί να περιλαμβάνει: κλασική γυμναστική, τροποποιημένα push-ups (με τα γόνατα του παιδιού στο έδαφος), αναρρίχηση, σχοινί αναρρίχησης, καθίσματα και κοιλιακούς.

Οι ασκήσεις αυτές πρέπει να γίνονται υπό την παρουσία ενός γυμναστή.

Ενδυνάμωση των οστών και παιδί
Γενικά ο συνδυασμός αερόβιας και αναερόβιας γυμναστικής δημιουργεί γερά οστά και ανθεκτικό σώμα.



Από το Χάρη Κόγια, επιστημονικό συνεργάτη neadiatrofis.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα