Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Πόσο επικίνδυνος είναι ο επιχείλιος έρπης;

Ο ιός που προκαλεί τον επιχείλιο έρπη μπορεί, σύμφωνα με τους επιστήμονες να κρύβεται πίσω από γνωστικά προβλήματα και απώλεια μνήμης.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στα τέλη του Μαρτίου από έγκυρο επιστημονικό περιοδικό, τα άτομα που είχαν υψηλότερα επίπεδα του ιού του έρπητα τύπου 1 στο αίμα τους ήταν πιο πιθανό να εμφανίσουν γνωστικά ελλείμματα, σε σύγκριση με τα άτομα που είχαν χαμηλότερα επίπεδα.
Το άρθρο επιμελήθηκε ο Θ.Παλλαντζάς, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Αν και η παραπάνω συσχέτιση χρήζει περεταίρω διερεύνησης, τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να αναδείξουν τρόπους αναγνώρισης των ατόμων που έχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν γνωστική διαταραχή, καθώς και τρόπους μείωσης του κινδύνου αυτού.

Πώς προκαλείται ο επιχείλιος έρπης;

Ο επιχείλιος έρπις προκαλείται συνήθως από τον ένα εκ των δύο τύπων των απλών ερπητοϊών.

Ο άλλος επηρεάζει τα γεννητικά όργανα.

Ο ερπητοϊός τύπου 1, όταν προσβάλει τα άτομα μπορεί είτε να μη δώσει κανένα σύμπτωμα, είτε να προκαλέσει την εμφάνιση επώδυνων ελκών στην περιοχή των χειλιών, τα οποία μπορεί να παραμείνουν εκεί για μια εβδομάδα, ή και περισσότερο. Δεν υπάρχει θεραπεία για τον ιό.

Πώς σχετίζεται με την απώλεια μνήμης και σκέψης;

Οι ερευνητές εξέτασαν τους 1625 συμμετέχοντες και αξιολόγησαν τη μνήμη , τη σκέψη και τις ικανότητες επεξεργασίας δεδομένων.

Η αξιολόγηση γινόταν κάθε χρόνο για 8 χρόνια.

Η μέση ηλικία των συμμετεχόντων ήταν τα 69 έτη και ήταν όλοι κάτοικοι του Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες έδιναν αίμα για τον έλεγχο 5 κοινών λοιμώξεων.

Στις λοιμώξεις περιλαμβάνονταν οι ερπητοϊοί 1 και 2, ο κυτταρομεγαλοϊός, ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα σε άτομα με αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα, τα χλαμύδια της πνευμονίας και το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού που έχει βρεθεί ότι ευθύνεται για το στομαχικό έλκος.

Τα άτομα που είχαν υψηλότερα επίπεδα λοιμώξεων ήταν 25% πιο πιθανό να έχουν πιο χαμηλή βαθμολογία στα γνωστικά τεστ. 

Η συσχέτιση αυτή βρέθηκε μεγαλύτερη στις γυναίκες, στα άτομα με χαμηλότερα επίπεδα εκπαίδευσης, σε αυτούς με φτωχότερη  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε όσους δεν είχαν ασφάλεια ζωής, αλλά κυρίως στα άτομα που δεν ασκούνταν.

Οι ερευνητές επισημαίνουν πως η μελέτη ανέδειξε απλά μια συσχέτιση και όχι μια αιτιώδη σχέση, ενώ παράλληλα η λοίμωξη δε βρέθηκε να σχετίζεται με καμία αλλαγή στις γνωστικές λειτουργίες μέσα στα 8 χρόνια που διήρκεσε η διαδικασία της αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, η άσκηση και ο εμβολιασμός έναντι των ιών αυτών κατά την παιδική ηλικία, μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων στη μνήμη και τη μετέπειτα ζωή.

Μια μελέτη του 2011 συνδέει τον ιό του επιχείλιου έρπητα με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Alzheimer.

Με τη βοήθεια μικροσκοπίου οι ερευνητές παρατήρησαν ότι κάποια μόρια του ιού κατέστρεφαν τα νευρικά κύτταρα με τρόπο που θα μπορούσε να οδηγήσει στην εν λόγω νόσο.

Οι ειδικοί, ωστόσο, τονίζουν ότι αν και τα ευρήματα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεν μπορούν στην ουσία να οδηγήσουν σε κάποια εφαρμογή, σε αυτό το στάδιο. Χρειάζεται λοιπόν, μεγάλη προσοχή τόσο στην ερμηνεία της συσχέτισης που αναδείχτηκε, όσο και στη διατύπωση των συμπερασμάτων.

 

Πηγή:boro.gr

 

Το σχόλιο μας:

Μια ιογενή ασθένεια, αποδεικνύεται ότι έχει άμεση σχέση με την μνήμη και το Alzheimer.

Πόσο όμως και οι δυο έχουν να κάνουν με την καλή κυκλοφορία του αίματος ?

Για τους γνωστικά κατέχοντες, άμεση και σημαντική, για όσους σιγά, σιγά μπαίνουν στο στάδιο της ειδικευμένης μάθησης τους πληροφορούμε τώρα.

Καθημερινά στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, έγκριτοι επιστήμονες του είδους αποδεικνύουν με τις In Vitro μελέτες τους, έμμεσα και άμεσα, ότι η καλή λειτουργία του οργανισμού είναι συνδεδεμένη με την καλή κυκλοφορία του αίματος στα δυο βασικά της σημεία.

  1. Ως προς την ροη του αίματος. Δηλαδή να φτάνει το αίμα σε σωστή πίεση και ποσότητα σε όλα τα κύτταρα του ανθρωπίνου σώματος.
  2. Η ποιότητα του αίματος να είναι επαρκής σε οξυγόνο και θρεπτικές, ιαματικές ουσίες.

Όταν αυτά τα δυο συνυπάρχουν, τότε γίνεται σωστή ανάπλαση των κυττάρων και κατά συνέπεια σωστή λειτουργία του οργανισμού.

Εν προκειμένου, ο έρπης είναι ένας ιός που το ανοσοποιητικό δεν μπόρεσε να τον καταπολεμήσει.

Άρα τι έχει συμβεί ?

Υπήρξε ελλιπής ανάπλαση κυττάρων και οι άμυνες του οργανισμού ήταν μειωμένες.

Όμως οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι τα άτομα με μειωμένη μνήμη και αυξημένη πιθανότητα να νοσήσουν με Alzheimer είναι ποιο ευάλωτα στον έρπη.

Ποια άτομα είναι αυτά με την ασθενή μνήμη, ή απώλεια προσφάτου μνήμης, ή τέλος που νοσούν με Alzheimer ?

Τα άτομα που ανεξαρτήτου αιτιολογίας έχουν μειωμένη εγκεφαλική κυκλοφορία του αίματος.

Συνεπώς ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται το πόσο σημαντικό είναι το κυκλοφορικό μας σύστημα ( Καρδιαγγειακό ) να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. 

Κοντολογίς, μόνο του εξάγεται το συμπέρασμα του πόσο σημαντική είναι η κλινικά αποδεδειγμένη δράση τόσο του Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano όσο και του Cordiceps που ουσιαστικά επαναφέρουν και διατηρούν την καλή κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα, πέρα των άλλων ιαματικών και θρεπτικών ουσιών που συμπεριλαμβάνουν στην σύνθεση τους.

Ιδιαίτερη μνεία θα κάνω και στην αξία του Lions Mane, που σε συνεργασία με την καλή κυκλοφορία του αίματος που επιφέρουν το Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano και το Cordiceps, αναπλάθει τα νευρικά κύτταρα κύρια στις νευρικές απολήξεις παρεμποδίζοντας και την δημιουργία νευρικής πλάκας, που αυτά με την σειρά τους συμβάλουν στην εξασθένιση της μνήμης, ακόμα και στην εμφάνιση του Alzheimer.

Τρία φυσικά θαυματουργά ιάματα που κλινικά απέδειξαν πως όχι μόνο διατηρούν όλες τις λειτουργιές του οργανισμού σε καλή κατάσταση, αλλά έχουν και την δυνατότητα να την επαναφέρουν όταν αυτή νοσήσει.

  1. Reishi Gano RG & Ganocelium GL
  2. Cordyceps.
  3. Lion’s Mane.

Η καθημερινή συστηματική  τους λήψη  εξασφαλίζει οξυγόνο σε όλα τα κύτταρα του σώματος, απομάκρυνση των τοξινών,  ισχυρό ανοσοποιητικό.

Με λόγια απλά ΥΓΕΙΑ !

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Γιώργος Ερυσιάνος Κυριακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα