Ολοένα και περισσότερες επιστημονικές μελέτες, αναδεικνύουν τη σημασία του
πρωινού γεύματος για την εξασφάλιση καλής φυσικής και πνευματικής απόδοσης.
Όπως άλλωστε φαίνεται και από την ερμηνεία του ξένου όρου breakfast ( break the fast = « διακόπτω τη
νηστεία » ), το πρωινό γεύμα έρχεται να φορτίσει τον οργανισμό με απαραίτητα
θρεπτικά συστατικά, μετά από την πολύωρη νηστεία που συνεπάγεται ο ύπνος.
Το πρωινό πρέπει να καλύπτει το 25% των ημερήσιων ενεργειακών αναγκών του
οργανισμού του παιδιού.
Αυτή ακριβώς η ενέργεια πρέπει να προέρχεται από μια ισορροπημένη σύνθεση
του πρωινού :
Υδατάνθρακες από φρούτα και προϊόντα δημητριακών ( π.χ. ψωμί ολικής
αλέσεως, φρυγανιές σικάλεως, κ.λ.π. ).
Πρωτεΐνες από γαλακτοκομικά, αλλά και φυτικά λιπαρά, που χαρίζουν
απαραίτητα λιπαρά οξέα και λιποδιαλυτές βιταμίνες.
Η προσθήκη μάλιστα πολυακόρεστων λιπαρών μέσα από μαργαρίνες τύπου soft,
κρίνεται ευεργετική ιδιαίτερα για τα παιδιά, των οποίων οι ενεργειακές και
θρεπτικές απαιτήσεις είναι αυξημένες.
πηγή: faysbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου