Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Ποιες βιταμίνες μας χαρίζουν νεανικό δέρμα;


Ίσως γνωρίζετε ήδη τον πιο σωστό συνδυασμό για την εξασφάλιση μίας νεανικής επιδερμίδας: προστασία του δέρματος από τον ήλιο, υγιεινή διατροφή και αποφυγή καπνίσματος.

Σε αυτά, προσθέστε και τη μεγάλη ποικιλία βιταμινών και αντιοξειδωτικών που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα και την υγεία του δέρματός μας.

Βιταμίνη C, Βιταμίνη E και Σελήνιο

Οι έρευνες διαπιστώνουν ότι οι βιταμίνες C και Ε, καθώς επίσης και το σελήνιο, μπορούν να σας βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία και από τον καρκίνο του δέρματος.

Έχουν επίσης τη δυνατότητα να αντιστρέψουν τον αποχρωματισμό και τις ρυτίδες που σχετίζονται με τη γήρανση.

Ρετινοϊκό οξύ

Το ρετινοϊκό οξύ είναι μία ενεργή μορφή της βιταμίνης  Α στο δέρμα και η «χρυσή λύση» στην αντιγηραντική φροντίδας του δέρματος μας. , σύμφωνα με την Burke. Αντιμετωπίζει τις λεπτές ρυτίδες, τις κηλίδες του χρόνου και το τραχύ δέρμα, καταστάσεις οι οποίες προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο.

Πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε πως η θεραπεία με ρετινοϊκό οξύ αποκαθιστά τις ελαστικές ίνες που διατηρούν το δέρμα νεανικό και μειώνουν την εμφάνιση  ρυτίδων.

Το Ρετινοϊκό οξύ μπορείτε να το βρείτε σε μορφή gel και κρέμας τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως μία φορά την ημέρα.

Παρά το γεγονός ότι οι δερματολόγοι πίστευαν παλαιότερα πως το ρετινοϊκό οξύ έκανε το δέρμα πιο ευαίσθητο στον ήλιο, τώρα γνωρίζουν ότι προστατεύει πραγματικά το δέρμα μας από περαιτέρω βλάβη λόγω έκθεσης στον ήλιο.

Τα φλαβονοειδή

Το πράσινο τσάι και η  σοκολάτα μπορούν να βελτιώσουν την όψη της επιδερμίδας σας.  Τα φλαβονοειδή του πράσινου τσαγιού είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τον καρκίνο και τις φλεγμονές.

Μελέτη του περιοδικού Journal of  Nutrition διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έπιναν ζεστό κακάο με υψηλή συγκέντρωση φλαβονοειδών για τρεις μήνες είχαν πιο μαλακή και πιο λεία επιδερμίδα από τις γυναίκες που έπιναν ζεστό κακάο με χαμηλότερη συγκέντρωση φλαβονοειδών.

Άλλη μελέτη, του περιοδικού της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας αυτή τη φορά, διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που το δέρμα τους υποβάλλεται σε αγωγή με εκχύλισμα πράσινου τσαγιού προστατεύονταν καλύτερα από τις δυσμενείς επιπτώσεις της έκθεσης στον ήλιο.

Βιταμίνες του συμπλέγματος Β

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι απαραίτητες για τα κύτταρα όλου του σώματος, συμπεριλαμβανομένων και των κυττάρων του δέρματος.

Είναι σημαντικό να καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως το κοτόπουλο, τα αυγά γιατί η ανεπάρκεια στη  βιταμίνη Β κάνει το δέρμα μας ξηρό.

 

Πηγή: boro.gr

 

Το σχόλιο μας:

Δεν θα κουραστώ να το γράφω ξανά και ξανά.

Σαφώς έγκυρα και χρήσιμα αυτά που γράφονται στο boro.gr αλλά δεν θα έχουν καμία χρηστική αξία σε ένα οργανισμό που το γαστρεντερικό του δεν λειτουργεί, ή σε έναν άλλο που το καρδιαγγειακό του σύστημα είναι γεμάτο αποφράξεις, θρόμβους και λιμνάζοντα σημεία.

Είναι για παράδειγμα θα πω, σαν να έχουμε μια Ferrari των 500 ίππων στο πανέμορφο και ιστορικό νησί Ιθάκη που  η μεγαλύτερη του ευθεία είναι 300 μέτρα και όλο το οδικό του δίκτυο δεν ξεπερνά τα 20 χιλιόμετρα.

Αν δεν έχουμε αποτοξινώσει εκ των προτέρων το γαστρεντερικό μας με Spiroulina & Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano, αν δεν έχουμε αποκαταστήσει την κυκλοφορία του αίματος επίσης με Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano και Cordyceps, τότε πραγματικά δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση όχι μόνο των προαναφερομένων, αλλά όλων των θρεπτικών και ιαματικών ουσιών.

Από την άλλη μεριά θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω ότι κύρια το Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano που μπορούμε να το παίρνουμε σε πολλές μορφές, ( Καφέ, τσάι, κάψουλες, σκόνη ) μόνο καλό μπορεί να μας κάνει μιας και είναι προσαρμογόνο από την μια                  ( Προσαρμόζει όλους τους δείκτες του οργανισμού στα φυσιολογικά επίπεδα ) αλλά και από την άλλη είναι απαλλαγμένο από δυσάρεστες παρενέργειες.

Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano – Cordyceps – Spiroulina.

Τρία απαραίτητα ιάματα που με την καθημερινή τους λήψη εξασφαλίζεται η υγεία, η ευεξία και η ομορφιά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα