Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Τα μανιτάρια δεν είναι μόνο τα δηλητηριώδη.


Φορές μέχρι και σήμερα, στο όνομα τους και μόνο υπάρχουν συνάνθρωποι μας που παθαίνουν σοκ.
Φόβος τους κυριεύει και έτσι αρνούνται να τα βάλουν στο στόμα τους ας είναι και τα πιο κοινά σαν και αυτά που βάζουμε στην πίτσα.
Δεν λέω ασφαλώς ότι όλα τα μανιτάρια είναι κατάλληλα προς βρώση.

Σας επιβεβαιώνω επίσης ότι πρέπει να ξέρεις να τα ξεχωρίζεις αν ποτέ αποφασίσεις να βγεις στο δάσος για να τα μαζέψεις.

Όμως στην απέναντι όχθη υπάρχουν και αυτά που εδώ και χιλιετίες προσφέρουν στον άνθρωπο  ίαση σε πολλές ασθένειες και μέχρι και σήμερα κρατούν περίοπτη θέση στην φαρέτρα ιατρών της άπω ανατολής.

Μάλιστα ορισμένα εξ αυτών τα αναγραφούν σε συνταγές κανονικά και καλύπτονται από τους ασφαλιστικούς τους οργανισμούς για την θεραπεία πολλών θανατηφόρων νοσημάτων.

Εκτός λοιπών από τα Plevrotous, τα Portobello και τα Bortsini υπάρχουν και τα εξής θεραπευτικά.

Γενικά:

Κοινό παρανομαστεί έχουν σχεδόν όλα τους πολυσακχαρίτες και τις γλικάνες στην σύνθεση τους, ουσίες αναγνωρισμένες με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.

Κάποια εξ αυτών λόγο των πολλών δραστικών τους συστατικών έχουν μια πολυπλοκότητα στην δράση τους με άμεσες και έμμεσες ενδείξεις.

Κάποια άλλα είναι προσαρμογόνα και απαλλαγμένα από παρενέργειες.

Ας τα γνωρίσουμε σε αυτή την πρώτη φάση συνοπτικά και βέβαια αναφερόμενος μόνο σε αυτά που κλινικά απέδειξαν την ωφελιμότητα τους.

        I.            Αuricula polytricha.

Ενδείκνυται για την αρτηριοσκλήρυνση κατά συνέπια και την υπέρταση και τα νοσήματα του καρδιαγγειακού συστήματος. Αυξάνει τις άμυνες του οργανισμού.

     
II.            Blazei Murill.

Ένα μανιτάρι που κατάγεται από την Βραζιλία και έχει κλινικά μελετηθεί σε νεοπλασίες, στον διαβήτη, στην υπέρταση και την χοληστερίνη με καλά αποτελέσματα.

Οι έρευνες σε αυτό το είδος βρίσκονται σε εξέλιξη ακόμα αλλά τα αποτελέσματα έως στιγμής είναι ενθαρρυντικά.   

   
III.             Chaga

Αν και μύκητας μόνο με μανιτάρι δεν μοιάζει.

Είναι ένα παράσιτο των δένδρων της Σιβηρίας αρχικά αλλά θα το συναντήσουμε σε πολλές βόρειες χώρες της Ασίας Ευρώπης και Αμερικής.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό, έχει αντικαρκινική δράση, Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και καταπολεμά την χοληστερίνη.

   
IV.            Coprinus

Κατά της αρτηριοσκλήρυνσης και βελτιωτικό της ροής του αίματος. Συνεπώς ένα μανιτάρι που καταπολεμά την υπέρταση, τον διαβήτη, την χοληστερίνη και τα τριγλικερίδια αυξάνοντας παράλληλα το ανοσοποιητικό σύστημα.

     
V.            Coriolus

Έχει δήξει πολύ καλά στοιχεία για τα νοσήματα των πνευμόνων. Άσθμα, χρόνια βρογχίτιδα, εμφύσημα, πνευμονία κτλ. Διευκολύνει την αναπνοή και την μεταφορά οξυγόνου από τους πνεύμονες στο αίμα.

Σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη κλινικές μελέτες για όλες τις παθήσεις του καρδιαγγειακού και γαστρεντερικού συστήματος.

    VI.            Cordyceps ( 2ο )

Ένα από τα πιο πολύκροτα μανιτάρια σήμερα σε όλο τον κόσμο.

Αναγνωρισμένο ως ένα από τα λίγα προσαρμογόνα με ισχυρές αποδεδειγμένες δράσεις σε όλους τους μυς του σώματος και οργανισμού καθώς και πνεύμονες.

Ανεξάρτητα από αυτά αυξάνει τις άμυνες του οργανισμού και δίνει την απαραίτητη ενέργεια σε σώμα και οργανισμό.

 
VII.            Lion’s Mane ( 4ο )

Θεωρείται σήμερα η επανάσταση στην νευρολογία σε βαριές ανίατες νευρολογικές ασθένειες όπως Alzheimer, πολλαπλή σκλήρυνση, Parkinson, άνοια κτλ.

Κύρια στην σκλήρυνση κατά πλάκας κλινικά έχει αποδείξει ότι όχι μόνο μπορεί να κάνει ανάσχεση της νόσου, αλλά ακόμα και να βελτίωση την κλινική εικόνα του πάσχοντα.

Στην κατάθλιψη, εσωστρέφεια, μανία έχει ποιο άμεσα αποτελέσματα και γι΄ αυτό θεωρείται και ίαμα επιλογής σε νευρωσικές καταστάσεις ακόμα και του γαστρεντερικού όπως οισοφαγική παλινδρόμηση, νεύρωση στομάχου, σπαστική κολίτιδα κ.α.

Δεν έχει παρενέργειες ούτε προκαλεί εθισμό στον ασθενεί.

VIII.            Maitake ( 5ο )

Ένα από τα πολύ συζητημένα και πολύπλοκα θεραπευτικά μανιτάρια με μεγάλο εύρος στην θεραπευτική του αξία.

Κατά της αρτηριοσκλήρυνσης, των αρθριτικών, ρευματισμών, νοσημάτων του καρδιαγγειακού συστήματος, ενισχύει το ανοσοποιητικό.

   
IX.            Polyporus umbellatus.

Με έντονη αντι-σταμινική δράση καθώς και αντιφλεγμονώδη όπου το καθιστούν κορυφαίο σε αλλεργίες, ρευματικές παθήσεις, τραυματισμούς μυών και οστών καθώς και εμπύρετων καταστάσεων.

     
X.            Reishi Gano ή Ganoderma Lucidum ( 1ο )

Θεωρείται το Νούμερο ΕΝΑ ίαμα με κλινική έρευνα από το 1953.

Προσαρμογόνο με άμεσες ενδείξεις στις παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος και την επιτέλεση της απαραίτητης ανάπλασης όλων των κύτταρων του σώματος.

Λόγο του ότι έχει πάνω από 300 θεραπευτικές ουσίες στην σύνθεση του το καθιστούν μοναδικό και σε σοβαρές χρόνιες φορές και ανίατες ασθένειες.

Έχει δοκιμαστεί κλινικά ακόμα και σε νεοπλασίες με άριστα αποτελέσματα.

Σήμερα ολοκληρώνεται μια μελέτη στην Αμερική με 3,900 ασθενείς του AIDS με συναρπαστικά αποτελέσματα.

   
XI.            Shiitake ( 3ο )

Ισχυρό ίαμα κατά της σκλήρυνσης των αγγείων και της ομαλοποίησης της ροής του αίματος.

Ενισχύει κάθετα όλες τις λειτουργίες του οργανισμού και τις επαναφέρει στα φυσιολογικά επίπεδα.

Το ευτύχημα για όλους μας είναι ότι σήμερα με τα θεραπευτικά μανιτάρια ασχολούνται πολύ μεγάλες αξιόπιστες πολυεθνικές εταιρίες με κάθετες μονάδες παραγωγής, πράγμα που εύκολα μας εξασφαλίζουν την ποιότητα των προϊόντων, τόσο σε δράση, όσο και σε διάρκεια χρόνου.

Σε επόμενα δημοσιεύματα μας θα τα αναφερθούμε ένα, ένα ξεχωριστά και αναλυτικά.

 

Γιώργος Ερυσιάνος Κυριακού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα