Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Σκλήρυνση κατά πλάκας

Πολλαπλή σκλήρυνση

Η πολλαπλή σκλήρυνση ή σκλήρυνση κατά πλάκας
(multiple sclerosis, MS), είναι μια χρόνια νευρολογική αυτοάνοση πάθηση στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στο κεντρικό νευρικό σύστημα προκαλώντας απομυελίνωση.
Η πολλαπλή σκλήρυνση μπορεί να προκαλέσει μια ποικιλία συμπτωμάτων όπως, αλλαγές στην αφή, προβλήματα στην όραση, μυϊκή ατροφία, κατάθλιψη, προβλήματα στον προσανατολισμό και την ομιλία, εξάντληση, νοητική βλάβη, προβλήματα με την ισορροπία και πόνο.

Η πολλαπλή σκλήρυνση θα προκαλέσει και αναπηρία σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις ή και σε βάθος χρόνου.  

Η πολλαπλή σκλήρυνση ουσιαστικά επηρεάζει τους νευρώνες, τα κύτταρα του εγκεφάλου και τον νωτιαίο μυελό, τα οποία στέλνουν πληροφορίες, δημιουργούν την σκέψη και την αντίληψη και επιτρέπουν στον εγκέφαλο να ελέγξει το σώμα.

Τα νεύρα του σώματος περιβάλλονται από ένα λεπτό περίβλημα, το οποίο αποτελείται από μυελίνη, μια ουσία που βοηθά στην προστασία των νεύρων καθώς και στη μετάδοση των νευρικών ώσεων.

Η πολλαπλή σκλήρυνση προκαλεί σταδιακή καταστροφή της μυελίνης (απομυελίνωση), όταν η μυελίνη έχει καταστραφεί οι νευρώνες δεν μπορούν να χειριστούν αποτελεσματικά τα ηλεκτρικά τους σήματα.

Το όνομα πολλαπλή σκλήρυνση αναφέρεται στις πολλαπλές ουλές (σκλήρυνση) πάνω στην μυελίνη.

Οι τελευταίες ανακοινώσεις στην Ελλάδα το 2013 αναφέρουν:

Αύξηση των κρουσμάτων σε όλο τον δυτικό κόσμο.

Σταθερή αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας, παγκοσμίως και σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό μπορεί να οφείλεται σε παράγοντες όπως η αυξημένη επιβίωση, η διάγνωση σε πιο πρώιμο στάδιο, η αυξημένη επαγρύπνηση και τα περισσότερο ευαίσθητα διαγνωστικά κριτήρια.

Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας είναι η συνηθέστερη διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστήματος, σε νέους ενήλικες ηλικίας 20 έως 40 ετών με προτίμηση στο γυναικείο φύλο και επηρεάζει έως 2,5 εκ. άτομα παγκοσμίως.

Στην Ελλάδα, υπολογίζεται, ότι πάσχουν από τη νόσο περισσότερα από 16.500 με 18.000 άτομα.

Τα παραπάνω ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, που φέτος είναι αφιερωμένη στους νέους ασθενείς, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ακαδημία Νεύρο Ανοσολογίας.

Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν, ότι η πιο πιθανή αιτία πυροδότησης της νόσου είναι ένας συνδυασμός περιβαλλοντικών, γενετικών και ιογενών παραγόντων.

«Η κάθε περίπτωση ασθενούς με σκλήρυνση κατά πλάκας  είναι μοναδική, ενώ σε ερευνητικό επίπεδο γίνεται σημαντική προσπάθεια, ώστε να προσδιοριστούν γενετικοί δείκτες που θα μας επιτρέψουν την καλύτερη πρόγνωση της πορείας της νόσου», ανέφερε ο Γεώργιος Χατζηγεωργίου, Καθηγητής Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας.

Στη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, αλλά και στις τελευταίες εξελίξεις στη θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής καθηγητή Νευρολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Γρηγοριάδης. «Δεδομένου ότι σήμερα σε αντίθεση με το παρελθόν έχουμε διαθέσιμες αποτελεσματικές θεραπείες με καλά μελετημένο προφίλ ασφάλειας, μας επιτρέπει την έγκαιρη κλιμάκωση της θεραπείας σε ασθενείς που έχουν ενεργή νόσο», είπε ο κ. Γρηγοριάδης.

Αντιμετώπιση σήμερα.

Σήμερα η σκλήρυνση κατά πλάκας στην κρίση της αντιμετωπίζεται με μεγάλες δόσεις κορτιζόνης και ιντερφερόνης με τις γνωστές τους παρενέργειες.

Το ευτύχημα είναι ότι σήμερα με τις ειδικές εξετάσεις που υπάρχουν η διάγνωση της σκλήρυνσης είναι έγκαιρη από την μια και από την άλλη έχουμε πολλές κλινικές αποδείξεις για την αντιμετώπιση της από φυσικά ιάματα απαλλαγμένων παρενεργειών.

Lions  Mane  -  Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano & Cordyceps  είναι η σημαντική σημερινή απάντηση της νόσου.

 

Lions Mane.

Κλινικά έχει αποδεδειχθεί ότι το Lions Mane δρα στην σύνθεση, ανάπλαση των νευρικών απολήξεων ( Νευροδιαβιβαστών )  όπου κατά συνέπεια το πρόβλημα σε προληπτική αγωγή μειώνει τις πιθανότητες του να εμφανιστεί, αλλά και ακόμα όταν υπάρχει η νόσος την ανταγωνίζεται έως εξαλείψεως της.

Σε πολύ προχωρημένο στάδιο της νόσου δε, στην χειρότερη περίπτωση το Lions Mane επιβραδύνει την εξέλιξη της κατά το διπλάσιο ή και τριπλάσιο χρόνο.

Το Lions Mane έχει πλούσια βιβλιογραφία με μόνο θετικά συμπεράσματα σε ότι αφορά την δράση του και είναι απαλλαγμένο δυσάρεστων παρενεργειών.

 

Όμως κάθε ιαματική ουσία, ( Χημική, ή φυσική ) ( και αυτό επίσης κλινικά έχει αποδεδειχθεί ) για να φτάσει στον στόχο της χρειάζεται τους αυλούς μεταφοράς της, που δεν είναι άλλη από τα τριχοειδή αγγεία. ( Εξυπακούεται και των αρτηριών, φλεβών κτλ )

Θυμίζω ότι το αίμα πέρα του οξυγόνου που μεταφέρει στα κύτταρα μας για να υπάρχουν στην ζωή και να αναπλάθονται, μεταφέρει και όλες τις ιαματικές ουσίες που του χορηγούμε, τροφής κτλ.

 

Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano.

Κλινικά έχει αποδείξει το Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano ότι πέρα των άλλων του ευεργετημάτων που προσφέρει στον άνθρωπο, επαναφέρει βασικά και διατηρεί την κυκλοφορία του αίματος σε υψηλό επίπεδο. 

Μάλιστα υπάρχει δημοσιευμένη και κλινική αναφορά, μελέτη ότι το Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano δημιουργεί ακόμα και παράπλευρη κυκλοφορία στα τριχοειδή σε περιοχές που παρουσιάζουν αποφράξεις και μειωμένη λήψη οξυγόνου.

Αμέσως μετά όλοι γνωρίζουμε ότι το Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano  είναι ένα από τα λίγα τόσο δραστικά ιάματα που αναγνωρίστηκε ως  προσαρμογόνο.

Δηλαδή προσαρμόζει όλες τις λειτουργιές του οργανισμού στα φυσιολογικά επίπεδα.

Εν προκειμένου και αυτές τις ουσίες που ενοχοποιούνται για την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.

 

Cordyceps

Το Cordyceps ενώ έχει παρόμοια δράση με το Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano στην δομή και συνεργάζεται μαζί του άψογα, επί πρόσθετα εξασφαλίζει την καλύτερη μεταφορά οξυγόνου από τους πνεύμονες στο αίμα και ενδυναμώνει όλους τους μυς, ( Γραμμικούς και λείους ) πράγμα σημαντικό για τους πάσχοντες από σκλήρυνση.

Χαρακτηριστικά θα αναφέρω ότι 9 παγκόσμια ρεκόρ που έσπασαν αθλητές σε επισήμους αγώνες στίβου το 1993 στην Γερμανία, αποδόθηκαν στο  Cordyceps από τον προπονητή τους γιατί το είχε συμπεριλάβει στο καθημερινό τους διαιτολόγιο.

 

Το πόσο σημαντικό είναι λοιπόν να έχουμε το μέσο μεταφοράς από την μια (  Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano & το Cordyceps ) και την ουσία θεραπείας από την άλλη (  Lions Mane ) δεν χρειάζεται να το αναφέρω.

Είναι αυτονόητο και σημαντικότατο.

 

Στην περίπτωση που υπάρχει η νόσος σε κρίση, ή εξέλιξη επικοινωνήστε μαζί μου ανεπιφύλακτα.

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού

Φαρμακοποιός.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα