Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Η κατάχρηση στην Ελλάδα ανησυχεί τους Αυστραλούς


Η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών και η συνακόλουθη δημιουργία υπέρ-ιών στην Ελλάδα απειλεί την δημόσια υγεία στην Αυστραλία, αναφέρεται σε άρθρο της εφημερίδας The Sydney Morning Herald.
Το άρθρο ασχολείται με τον «κίνδυνο που συνιστά για την υγεία η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών φαρμάκων, πρακτική η οποία έχει ως αποτέλεσμα να γίνονται ιδιαίτερα ανθεκτικά, και μάλιστα να αποδεικνύονται ακόμα και θανατηφόρα, στελέχη βακτηρίων και ιών, τα οποία στο παρελθόν θα προσέβαλαν μόνο τις ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες».
Σε αυτό εξηγείται ότι οι αιτίες για «την εν λόγω ανησυχητική κατάσταση, εδράζονται στην υπερβολική χρήση αντιβιοτικών φαρμάκων όχι μόνο στην Αυστραλία αλλά και σε χώρες, όπου ταξιδεύουν Αυστραλοί πολίτες, όπως στην Ασία, στη Νότιο Αμερική, στη Μέση Ανατολή και στην Ελλάδα», ενώ καταγράφονται δηλώσεις Αυστραλού επιδημιολόγου.

«Το πρόβλημα οξύνεται, όταν πρόκειται για ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, οι οποίες προέρχονται, κυρίως, από στρατιώτες οι οποίοι έχουν υπηρετήσει στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ και για κάποιο λόγο νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Αλλά και από ασθενείς, οι οποίοι έχουν ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη και στην Ελλάδα, ενδεχομένως, για ιατρικούς λόγους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα