Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Καυτερές πιπεριές. Γιατί πρέπει να τρώτε πιπεριές τσίλι


Γενικότερα τα καυτερά υποδηλώνουν 
καλή κυκλοφορία του αίματος και κατά συνέπεια καλή οξυγόνωση των κυττάρων. 
Η συχνή κατανάλωση των καυτερών πιπεριών
συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο για πρόωρο θάνατο από καρδιά ή εγκεφαλικό, 
σύμφωνα με μια νέα 
Ιταλική επιστημονική έρευνα.
Η εν λόγω πιπεριά χρησιμοποιείται σε πολλές κουζίνες του κόσμου και ανά τους αιώνες έχουν αναφερθεί διάφορες θεραπευτικές ιδιότητές της.


Η νέα μελέτη, που έγινε σε 22.811 άτομα σε βάθος οκταετίας, δείχνει ότι όσοι τρώνε τακτικά τσίλι, έχουν μειωμένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία κατά 23%, σε σχέση με όσους δεν τρώνε καθόλου.

Όσοι τρώνε τσίλι τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα, εμφανίζουν μειωμένο κατά 40% κίνδυνο εμφράγματος, ενώ ο κίνδυνος εγκεφαλικού μειώνεται πάνω από 50%.

Οι ερευνητές του Τμήματος Επιδημιολογίας του Μεσογειακού Νευρολογικού Ινστιτούτου Neuromed, του Τμήματος Ογκολογίας του Ινστιτούτου Υγείας Superiore di Sanita της Ρώμης, του Πανεπιστημίου Insubria στο Βαρέζε και του καρδιολογικού κέντρου Mediterranean Cardiocentro της Νάπολης έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας (JACC).

«Είναι ενδιαφέρον ότι η προστασία από τον κίνδυνο θανάτου είναι ανεξάρτητη από το είδος της διατροφής.
Με άλλα λόγια, μπορεί κάποιος να ακολουθεί την υγιεινή μεσογειακή διατροφή και κάποιος άλλος να τρώει λιγότερο υγιεινά, παρόλα αυτά για όλους το τσίλι δρα προστατευτικά», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια, επιδημιολόγος Μαριαλάουρα Μπονάτσιο.

Σε επόμενο στάδιο οι επιστήμονες θα επιχειρήσουν, να κατανοήσουν τους ακριβείς βιοχημικούς μηχανισμούς μέσω των οποίων η πιπεριά τσίλι και οι «συγγενείς» της ( Πιπεριες που περιέχουν επίσης την ουσία καψαϊκίνη ) δρουν ευεργετικά για το καρδιαγγειακό σύστημα.

Σε κάθε περίπτωση, οι φίλοι των καυτερών φαγητών έχουν πλέον ένα ακόμη λόγο να προτιμούν το τσίλι.



Διαβάστε ακόμα: 

Καρδιά. Θωρακίστε την καρδιά σας με φυσικούς τρόπους !  &  Φυσικό Πολυβιταμινούχο, Αντιοξειδωτικό ή απλά το Κλειδί θεραπείας και διατήρησης της υγείας.  &  Παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος.  &  Εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού ή αλλιώς Grape seed extract ( OPC )  &  Αποτοξίνωση. Τελικά είναι αυτό που νομίζεις ?  &  Ganoderma Lucidum. Αξίζει άλλη μια αναφορά ακόμα ?  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα