Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Ganoderma Lucidum. Αξίζει άλλη μια αναφορά ακόμα ?


Ασφαλώς και ΝΑΙ όσο θα υπάρχουν προωθητές 
που δημόσια το κακοποιούν και το ευτελίζουν. 
Το Ganoderma Lucidum 
δεν είναι το απλό ίαμα που ο κάθε εμπορευόμενος μπορεί να υπερβάλει για τις δράσεις του 
και στην αμέσως επόμενη στιγμή 
να τις ακυρώνει μονοκονδυλιά αβασάνιστα.

Πρωτίστως βέβαια δεν είναι το ίαμα δια πάσα νόσο και πάσα μαλακίαν καθώς έλεγαν γιατροί και φαρμακοποιοί του προπερασμένου αιώνα για να το πουλάν τις κάψουλες σε ζεύγη λες και είναι κάλτσες.
Κλινικά αποδεδειγμένα έχει μεγάλα θεραπευτικά και θρεπτικά οφέλη για τον άνθρωπο με συγκεκριμένες και κατά περίπτωση εξατομικευμένες δοσολογίες.
Πραγματικά πολλές φορές αναρωτιέμαι αν η επικίνδυνη αυτή για το ίαμα τακτική, είναι αποτέλεσμα αφέλειας και α-νοησίας ή εμπεριέχει σκοπιμότητες, ώστε να καταλήξουμε σε μία ακόμη "φραπελιά" του παρελθόντος που τόσα ουσιαστικά είχε να δώσει στην ανθρωπότητα !

Ας επιδείξει έστω η επιστημονική κοινότητα σοβαρότητα και ας βάλει φραγμούς επί τέλους σε τυχαίους να αρλουμπάρουν σε κάκιστες εκπομπές της τηλεόρασης ευτυχώς μικρής ακροαματικότητας.
Για την μικρή αυτή εισαγωγή αφορμή δεν μου έδωσε μόνο μια μοναδική πρόχειρη παρουσίαση του Γανοδέρματος, αλλά ένα μεγάλο πλήθος τέτοιων απαράδεκτων αναφορών χωρίς να σταματούν μόνο σε αυτό.

Ακόμα και τηλε-πωλητές βιβλίων ξαφνικά αυτο-προσδιοριστήκαν θεραπευτές και προτείνουν άγνωστης προέλευσης πρωτεΐνες για μύσκουλα, τσαγάκια και καφεδάκια για υγεία, μπερδεύουν το μαύρο κύμινο εκ του πονηρού με την nigela sativa και την Spiroulina με τα φύκια της θάλασσας.


Όμως εν’ προκειμένου.
Τύχη για την ανθρωπότητα η ύπαρξη του Ganoderma Lucidum όπως αναφέρει ο Γαληνός το 190 μ. Χ.
Ατυχία για το πολυδύναμο αυτό φυσικό αρχαίο ίαμα, τα όσα επιπόλαια αναγράφονται και αναφέρονται δημιουργώντας μόνο σύγχυση και δυσπιστία σε όλους.
Η σύγχυση αυτή προσωπικά εκτός του ότι με ενοχλεί, μου δημιουργεί και φόβο για την πορεία αυτού του μοναδικού ιάματος που μπορεί να βοηθήσει εκατομμύρια συνανθρώπους μας με ουσιαστικά μεγάλα προβλήματα υγείας, έως ακόμα και απλής πρόληψης, ευεξίας ή και ομορφιάς.
Ξέρετε είναι πολύ εύκολα ο ανεύθυνος ενθουσιασμός ενός προωθητή όταν είναι στηριγμένος σε υπερβολές και ψέματα να γεννά την απογοήτευση σε αυτούς που τον πίστεψαν, μα και τόσο εύκολα η απογοήτευση τους να επιφέρει ακολούθως την απαξίωση.

Για την ιστορία:
Το Ganoderma Lucidum ΝΑΙ έχει θεραπευτική πορεία πάνω από 2.300 χρόνια και καταγράφεται ως φάρμακο για πρώτη φορά επί δυναστείας των Χαν στην Κίνα εκεί κοντά στο 206 πΧ και όχι από τον Διοσκουρίδη που έζησε πολύ αργότερα.
Ο Πεδάνιος Διοσκουρίδης ( 40-90 μΧ.) που ήταν σημαντικός γιατρός, φαρμακολόγος και βοτανολόγος, ( ΟΧΙ Βοτανάς όπως κάποιος τον χαρακτήρισε πρόσφατα ) από την Ανάζαρβο της Κιλικίας και που αναγνωρίστηκε παγκόσμια από το πεντάτομο έργο του Περί ύλης ιατρικής, ( Με σημαντικότατη επιρροή στη φαρμακολογία έως και στις μέρες μας ) αναφέρει πρώτος για τους δυτικούς ότι οι Κινέζοι θεραπευτές είναι πολύ τυχεροί που έχουν το ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ στην θεραπευτική τους φαρέτρα.
Ακολούθησαν μετέπιπτα ως επιβεβαίωση ο Γαληνός όπως προανέφερα και στην συνέχεια ακόμα και ο Ιπποκράτης που δυστυχώς δεν μπορούσαν να το προμηθευτούν εύκολα.
Υπάρχουν καταγεγραμμένα κοντά στα 80 διαφορετικά είδη Γανοδέρματος με αρκετά κοινά δραστικά συστατικά μεταξύ τους.
Όμως σε μια σχολαστική ανάλυση, έρευνα που η διάρκεια της ξεπέρασε τα 19 χρόνια, μόλις το 1981 ο Pitter Adolf Karster θα καταλήξει με επίσημη ανακοίνωση και δημοσίευση στο συμπέρασμα ότι το Ganoderma Lucidum είναι αυτό που περιέχει τα περισσότερα δραστικά συστατικά υπερέχοντας έτσι των άλλων που αυτοφυές το συναντάμε μόνο στα δάση της Κίνας, σε χαμηλό υψόμετρο των Ιμαλάϊων και σε ορισμένα τροπικά δάση νησιών του Ινδικού ωκεανού.
Στην Ελλάδα θα τονίσω ποτέ δεν υπήρξε το Ganoderma lucidum.

Το Ganoderma lucidum λοιπόν παράγει μια πλήρη ομάδα τριτερπενίων, που ονομάζονται γανοδερικά οξέα, τα οποία έχουν μοριακή δομή παρόμοια με τις στεροειδείς ορμόνες.
Περιέχει επίσης πολλές άλλες ενώσεις που απαντώνται συχνά σε μυκητιακά υλικά, όπως πολυσακχαρίτες, ( β-γλυκάνη ) κουμαρίνη, μαννιτόλη και αλκαλοειδή.
Οι στερόλες που απομονώνονται από τα μανιτάρια περιλαμβάνουν, ganoderol, ganoderenic acid, ganoderiol, ganodermanontriol, lucidadiol και ganodermadiol.
Οι μυκητιακές ανοσοδιαμορφωτικές πρωτεΐνες ( FIPs ) είναι βιοδραστικά συστατικά εντός των γενών Ganoderma που έχουν ανοσολογικές ιδιότητες δόμησης.
Τα FIP διεγείρουν διαφορετικά κύτταρα και κυτταρικά συστατικά που επιτρέπουν την ανοσολογική απόκριση κάθετα.
Μερικά από τα μόρια και τα κύτταρα που επηρεάζουν τα FIPs περιλαμβάνουν Τ και Β λεμφοκύτταρα, φυσικά κύτταρα φονιάς, μακροφάγα και με ρύθμιση ανθρώπινων κυττάρων, μονοκυττάρων για καλή, φυσιολογική, νεανική λειτουργία.
Η βελτιωμένη λειτουργία αυτών των κυττάρων θα προάγει την έκφραση κυτοκίνης όπως IL2, IL-4 και IFN-γ, οι οποίες θα υποστηρίξουν τον πολλαπλασιασμό των λεμφοκυττάρων, την έναρξη των ανοσοκυττάρων και τους παράγοντες αναστολής όγκων γενικότερα.
Η ανοσοδιέγερση από τα FIPs μπορεί να προκαλέσει αυξημένη έκφραση συνδιεγερτικών μορίων και κύριων συμπλεγμάτων ιστοσυμβατότητας ( MHC ) τα οποία συμβάλλουν στη δημιουργία μιας οδού για να λάβει χώρα η ανοσοαπόκριση του οργανισμού.
Τέλος το γανοντερικό οξύ ή λουσιντεμικό, σε πολλές κλινικές μελέτες απέδειξε ότι σε αυτό οφείλει μεγάλο μέρος της αποτελεσματικότητας του Γανόδερματος σε ότι αφορά τόσο την διατήρηση της νεανικότητας σε ένα οργανισμό, όσο και την καταστολή παθογόνων καταστάσεων που επιφέρουν το γήρας ή η τοξικότητα των ημερών μας.
Επίσης σύγχρονες μελέτες έδειξαν ότι οι υδατοδιαλυτοί ( Υδροδιαλυτοί ) πολυσακχαρίτες και ειδικά οι β-D-γλυκάνες είναι επίσης τα πιο δραστικά συστατικά του Γανοδερματος με βασικό πλεονέκτημα την αποβολή κάθε περισσεύματος δραστικής ουσίας εντός των φυσιολογικών ωρών του κύκλου απομάκρυνσης από το σώμα.
Αυτό από μόνο του απομακρύνει τον κίνδυνο παρενεργειών ή τοξικότητας.
Επίσης σημαντικό είναι πως ο συνδυασμός όλων των προαναφερομένων βοηθά σημαντικά τον οργανισμό στην βιοσύνθεση βιταμινών.
Τέλος ο συνολικός αριθμός σε υψηλά ποσοστά όλων των δασικών συστατικών του Γανοδέρματος το κατατάσσει στα πλέων πολυδύναμα ιάματα για πολλές παθήσεις σώματος και οργανισμού.

Άδικα ? 
Άδικα λοιπόν για το Ganoderma Lucidum που πραγματικά σταθερά και αθόρυβα, χωρίς παρενέργειες και αλληλεπιδράσεις, μπορεί να βοηθήσει εκατομμύρια συνανθρώπους μας διατηρώντας την νεανικότητα χαρακτηρίζεται ίαμα επιλογής ?
Ασφαλώς και ΟΧΙ !
Η πιστή μου για τις ευεργετικές δράσεις του πολυδύναμου Ganoderma Lucidum που πηγάζει από την κλινική και μόνο εμπειρία καταγεγραμμένη με οδηγούν σήμερα να ανακεφαλαιώσω το επιστημονικό του προφίλ φράζοντας έτσι κατά το δυνατών τους διαδρόμους της αριβιστικής παραπληροφόρησης.
Σήμερα το Ganoderma Lucidum, χθες το Μαγνήσιο, παρα-προχθές τα διάφορα ένζυμα, παλαιότερα η φραπελιά και πιο παλιά η Λεκιθίνη, όλα τους κάτι είχαν να δώσουν στην υγεία της ανθρωπότητας, όμως τα παραμύθια με δρακόντους που τάζουν και έταζαν οι διάφοροι αναρμόδιοι προωθητές τους μόνο κακό τους έκαναν επί της ουσίας.
Αλήθειες και ψέματα λοιπόν μια προς μια για το Γανόδερμα Λούσιντουμ, ή αν το επιθυμείτε, η ουσία του ιάματος τα ψέματα και οι υπερβολές.

Υπερβολή ή ψέμα ?
Στο Ganoderma Lucidum του προσάπτουν τον τιμητικό τίτλο, ο Βασιλιάς των βοτάνων.

Η αλήθεια και επί της ουσίας.

Στα φαρμακευτικά φυσικά ιάματα δεν υπάρχουν βασιλιάδες, πρίγκιπες και ιπποκόμοι.
Όλα τους αποτελούν μια ενιαία ομάδα, γροθιά θα έλεγα όχι μόνο για κάθε νόσημα που ταλανίζει τον σύγχρονο άνθρωπο, αλλά και για την διατήρηση της καλής υγείας του.
Ο συνδυασμός τους πάντα από έναν γνώστη θεραπευτή θα φέρει τα ποθητά αποτελέσματα που κανένας βασιλιάς δεν μπορεί να τα επιτύχει από μόνος.
Το Ganoderma Lucidum από την άλλη αποτελεί σίγουρα τον κορμό κάθε εναλλακτικής φυσικής θεραπείας ακόμα και στα πιο σοβαρότατα νοσήματα, μα ακόμα και σε κάθε άλλη εναλλακτική θεραπεία μα πολύ περισσότερο και σε θεραπείες ομάδων με φαρμακευτικά σκευάσματα.
Άξονα κάθε θεραπείας δεν το χαρακτήρισα τυχαία ή γιατί έτσι μου αρέσει.
Αυτό πραγματικά θα το διαπιστώσετε εύκολα πιο κάτω.

Υπερβολή ή ψέμα ?
Το Ganoderma Lucidum θα ρυθμίσει ΑΜΕΣΑ την χοληστερίνη, τα τριγλικερίδια, το ουρικό οξύ, τον διαβήτη, την πίεση και όλες τις άλλες τιμές των εργαστηριακών και άλλων εξετάσεων.

Η αλήθεια και επί της ουσίας.
Το Ganoderma Lucidum δεν διαθέτει κανένα μαγικό ραβδάκι όπου άμεσα θα μπορέσει να προσαρμόσει τον οργανισμό μας στις φυσιολογικές τιμές των αιματολογικών ή άλλων εξετάσεων κυρίως όταν υπάρχει σοβαρό και μακροχρόνιο πρόβλημα.
Θέλει τον χρόνο του και αυτό φυσιολογικά, που θα είναι ανάλογος του μεγέθους του προβλήματος, της τοξικότητας του ασθενούς, του χρονικού διαστήματος που νοσεί και τέλος ασφαλώς όλων εκείνων των παραμέτρων που αντίστοιχα θα καθορίσουν την εξατομίκευση στην σωστή, απαιτουμένη δοσολογία. ( Π.χ. σχέση: Νόσημα, τοξικότητα, ηλικία, χρόνος, ακόμα βάρος και ύψος. )
Ότι κάποια χρονική στιγμή αυτό θα γίνει είναι γεγονός και κλινικά αποδεδειγμένο, αρκεί να υπάρξει όμως συστηματική και με συνέπεια η λήψη του, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτεί υπομονή και επιμονή από τους πάσχοντες.
Αυτό το τονίζω ιδιαίτερα γιατί ενώ στα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα παρατηρείτε μια σχολαστική λήψη ετών και ας μην έχουμε το απαιτούμενο ποθητό αποτέλεσμα, στα φυσικά ιάματα γενικότερα, αφενός θέλουμε να ιαθούμε από την πρώτη εβδομάδα και αφετέρου δυστυχώς οι λήψεις τους γίνεται άκρως ερασιτεχνικά και τυχαία. ( Όποτε . . . και αν το θυμηθούμε δηλαδή ! )
Εξ’ άλλου θα σας τονίσω την άμεση ίαση δεν την επιτυγχάνουμε ούτε από τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα που χορηγούνται και μάλιστα για κάθε πάθηση ξέχωρα και στο μεγαλύτερο τους ποσοστό δρουν αποκλειστικά στο σύμπτωμα και όχι στην ρίζα του κακού όπως ένα φυσικό ίαμα.
Απλοϊκά θα σας αναφέρω για παράδειγμα, παίρνεις αναλγητικά φάρμακα για τους πόνους που προκαλεί η αρθρίτιδα.
Ναι μεν μπορεί να σε ανακουφίσουν για κάποιες ώρες, όμως το αίτιο της αρθροπάθειας υπάρχει και μάλιστα αυτό να επιδεινώνει την κατάσταση του ασθενούς σταθερά χρόνο με τον χρόνο.
Στα τόσα χρόνια κλινικής φαρμακευτικής έρευνας που κάνω δεν συνάντησα ούτε ένα ασθενή με αρθροπάθεια που η κατάσταση του έστω σταθεροποιήθηκε.
Μόνιμα θα είναι με ισχυρά αναλγητικά στην τσέπη και τουλάχιστον μια με δυο φορές τον χρόνο θα κάνει και ενέσιμη αγωγή με αντιφλεγμονώδη και τις περισσότερες φορές συνδυαστικά με κορτιζόνη.
Από την άλλη το βέβαιο είναι όμως ότι το Ganoderma Lucidum σε ένα άνθρωπο που το λαμβάνει συστηματικά, απλά προληπτικά για καλή υγεία θα τον προστατεύει κάθετα στο να μην νοσήσει ποτέ από τα προαναφερόμενα και θα του περιορίσει την λήψη φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων έστω και σε μεγάλο βάθος χρόνου στην περίπτωση που θα νοσεί. ( Στην τρίτη ηλικία )
Στην περίπτωση δε που κάποιος νοσεί σίγουρα η αρωγή του Ganoderma Lucidum θα είναι στην ρίζα όπως προανέφερα του κακού και σε περισσότερες περιπτώσεις θα φέρει αρχικά την σταθεροποίηση του προβλήματος περιορίζοντας την επιδείνωση και εν συνεχεία την σταδιακή αναχαίτιση.


Υπερβολή 
ή ψέμα ?
Το Ganoderma Lucidum αποτοξινώνει τον οργανισμό και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η αλήθεια και επί της ουσίας.

Αυτό μου θυμίζει πωλητή αυτοκινήτων που υπερθεματίζει για τα αυτονόητα ενός οχήματος αφήνοντας την άκρη τα βασικά πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου αυτοκινήτου που προωθεί.
Έχει και τέσσερις ρόδες σαν να λέει στον αγοραστή κοντολογίς, αφήνοντας στην άκρη την ασφάλεια που διαθέτει, την εξελιγμένη τεχνολογία και την πολυετή εγγύηση καλής λειτουργίας του εργοστάσιου που το παράγει κτλ.
Σαφέστατα και κάνει αποτοξίνωση το Ganoderma Lucidum, ασφαλώς και ενισχύει το ανοσοποιητικό !

Αλλά εμμέσως πλην σαφώς αφού πρωτίστως:

I. Επαναφέρει την λειτουργία του καρδιαγγειακού ( Λειτουργία καρδιάς και κυκλοφορίας του αίματος ) σε καλή, άριστη κατάσταση.

II. Ενισχύσει αφενός την φύση ( Ελαστικότητα & αντοχή ) όλων των αρτηριών και αγγείων και αφετέρου καθαρίσει τους αυλούς αυτών έτσι ώστε η διάβαση του αίματος να πραγματοποιείται ανενόχλητα.

III. Δημιουργήσει παράπλευρες κυκλοφορίες στα τριχοειδή εκεί που παρουσιάζεται αγγειακό πρόβλημα. ( Πρόβλημα κακής αιμάτωσης )

IV. Εμπλουτίσει το αίμα με οξυγόνο για να οξυγονωθούν όλα τα κύτταρα του σώματος σωστά και να επιτελεστεί η ορθή τακτική ανάπλαση τους.

V. Τέλος, με τις 300 και πλέων θρεπτικές και ιαματικές ουσίες που περιέχει το Ganoderma Lucidum θα εμπλουτίσει το αίμα και αυτές με την σειρά τους θα συντηρήσουν και θα επιδιορθώσουν ιστούς, όργανα και συστήματα στα φυσιολογικά επίπεδα.

Με αυτή ακριβώς την διαδικασία, ασφαλώς και θα υπάρξει αποβολή των τοξίνων και σαφέστατα θα επέλθει και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού.
Από την άλλη όμως οι 300 και πλέων ιαματικές και θρεπτικές ύδατο-διαλύτες ουσίες που έχει το Ganoderma Lucidum κλινικά έχει αποδεδειχθεί ότι έχουν:
I. Αντιφλεγμονώδη δράση. ( Οι φλεγμονές στο σώμα γενικότερα είναι οι αιτίες όλων των παθολογικών καταστάσεων. )

II. Αντιθρομβωτική δράση. ( Οι θρόμβοι στο αίμα είναι η κύρια αιτία απόφραξης αρτηριών και αγγείων με τις γνωστές δυσάρεστες συνέπειες γενικότερα )

III. Αντι-αλλεργική δράση.
( Οι αλλεργίες είναι η δεύτερη αιτία δημιουργίας φλεγμονής στο ανθρώπινο σώμα. )

IV. Αναπλαστική δράση. ( Η σωστή ανάπλαση των κυττάρων προσδιορίζει διατήρηση της νεανικότητας και της υγείας. )

V. Αντικαρκινική δράση. ( Τα Γανοδερμικο οξέα κλινικά απέδειξαν ότι καταπολεμούν τα καρκινικά κύτταρα επιλεκτικά δια της ασφυξίας που τους προκαλούν και αποτρέπουν κάθετα την διάσπαση τους. )

Αυτά είναι τα δέκα καίρια σημεία δράσης για το Ganoderma Lucidum που ουσιαστικά το καθιστούν σε μια από τις πρώτες θέσεις επιλογής των φυσικών ιαμάτων που έχει η σύγχρονη εναλλακτική θεραπεία φυσικών ιαμάτων.
Αυτά είναι τα δέκα σημεία δράσης για το Ganoderma Lucidum που αν το θέλετε αποτελούν και τον λόγο που το επέλεξα ως άξονα κάθε πρόληψης και θεραπείας.
Ασφαλώς από την άλλη απαιτείται χρόνος για να αποδώσουν τα μέγιστα και για αυτό πάντα αναφέρομαι στους συνδυασμούς που πρέπει να κάνει ο ειδικός με αλλά φυσικά ιάματα πιο εξειδικευμένα προκειμένου να μειώσει τον χρόνο αποτελεσματικής ίασης ή και προστασίας.

Υπερβολή 
ή ψέμα ?
Το Ganoderma Lucidum θα βοηθήσει σε όλες τις ασθένειες που υπάρχουν στον άνθρωπο.

Η αλήθεια και επί της ουσίας.

Ο κάθε αναγνώστης, έως εδώ αντιλαμβάνεται εύκολα πως για το Ganoderma Lucidum πραγματικά είναι ευκολότερο και πιο γρήγορο να ψάξεις σε ποιες περιπτώσεις δεν θα πρέπει να το λάβεις, παρά σε ποιες ωφελεί.
Με άλλα λόγια αργά ή γρήγορα το Ganoderma Lucidum θα ωφελήσει όλο τον οργανισμό για την σωστή του λειτουργία, προσφέροντας παράλληλα ενέργεια, προστασία και επιβράδυνση του γηρασμού σε εκείνους ασφαλώς επαναλαμβάνω που θα το λαμβάνουν συστηματικά.
Μόνο στην περίπτωση προγραμματισμένων μεταμοσχεύσεων δεν θα πρέπει να το λαμβάνει κάποιος και αυτό δυο τρις μήνες πριν και μετά την μεταμόσχευση.
Μια απόπειρα αξιολόγησης με βάση κλινικής αποτελεσματικότητας και με βάση της πιο σύντομης απόκρισης αρχικά θα μπορούσε να ήταν η εξής:

Άμεσα ορατά αποτελέσματα. ( Έως και την συμπλήρωση του πρώτου κιόλας μήνα. )

I. Σωματική ενέργεια.

II. Πνευματική διαύγεια. ( Αποστήθιση, νηφαλιότητα κτλ. )

III. Σωματική αντοχή.

IV. Ευκολότερη ρύθμιση ζαχάρου ανεξαρτήτου τύπου.

V. Μερική έως ικανοποιητική απομάκρυνση κατακράτησης υγρών, οιδημάτων. ( Οιδημάτων, ευκολότερη διούρηση κτλ. )

VI. Ευκολία προσαρμογής στις κλιματολογικές εναλλαγές.

VII. Βελτίωση λειτουργίας του γαστρεντερικού συστήματος.

VIII. Βελτίωση λειτουργίας του αναπνευστικού συστήματος.

Ορατά εργαστηριακά αποτελέσματα. ( Με την συμπλήρωση 4 μηνών συστηματικής λήψης. )

I. Βελτίωση τιμών σε αιματολογικές εξετάσεις.
( Σμίκρυνση της ψαλίδας προς της φυσιολογικές τιμές. )

II. Ορατή ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

III. Ορατή βελτίωση εκδήλωσης άγχους και αδικαιολόγητης αϋπνίας.

IV. Ορατή μείωση έως απομάκρυνση φλεγμονών γενικότερα.

V. Μείωση στηθαγχηκών πόνων.

VI. Βελτίωση ρευματικών συμπτωμάτων.


VII. Βελτίωση καρδιακής λειτουργίας και πιθανής αρρυθμίας.

VIII. Βελτίωση συμπτωμάτων σε πολλά αυτοάνοσα.

IX. Σταθεροποίηση εξέλιξης της νόσου Alzheimer.


X. Μεγαλύτερη βελτίωση των φυσιολογικών εργαστηριακών εξετάσεων.

XI. Σημαντική βελτίωση ευκολίας ρύθμισης της πίεσης.

XII. Σημαντικότατη ευκολία ρύθμισης του ζαχάρου ανεξαρτήτου τύπου.

XIII. Κάθετη αύξηση της σωματικής αντοχής.

XIV. Κάθετη αύξηση πνευματικής διαύγειας.

XV. Σταθεροποίηση ή και μείωση
συμπτωμάτων σε πάσχοντα όργανα και ιστούς.

XVI. Κάθετη βελτίωση λειτουργίας
γαστρεντερικού και ουροποιητικού συστήματος.

Με την συμπλήρωση 1 έτους συστηματικής λήψης του Ganoderma Lucidum ακόμα και τα πιο επώδυνα συμπτώματα ανίατων νοσημάτων θα παρουσιάζουν σημαντικές βελτιώσεις όπως:
I. Καρδιολογικά νοσήματα.
( Έμφραγμα, καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, στηθάγχη, αρρυθμίες κ.α. )

II. Αναπνευστικά νοσήματα. ( Άσθμα, Χρόνια αποφρακτική Πνευμονοπάθεια κ.α. )

III. Αυτοάνοσα νοσήματα.

IV. Προβλήματα ουροποιητικού συστήματος.
( Νεφρική ανεπάρκεια, κ.α. )

V. Προβλήματα γαστρεντερικού συστήματος. ( Δυσκοιλιότητα, διάρροιες κ.α. )

VI. Προβλήματα νεοπλασιών. ( Μείωση μεταστάσεων έως και αναχαίτιση )

VII. Προβλήματα περιφερικής αγγειοπάθειας. ( Φλεβίτιδα, ευριαγγεία κ.α. )

VIII. Προβλήματα κεντρικού Νευρικού Συστήματος.

IX. Προβλήματα μεταβολισμού.

X. Προβλήματα υπόφυσης – επινεφριδίων.


Αξιοσημείωτο είναι ότι συνεχίζοντας την συστηματική λήψη του Ganoderma Lucidum η γενικότερη κλινική εικόνα θα βελτιώνεται μέρα με την ημέρα σε πάσχοντες διαφόρων νοσημάτων.
Στην δε περίπτωση πρόληψης πραγματικά θα έλεγα απλά ότι κτίζεται μια παρακαταθήκη υγείας και διατήρηση της νεανικότητας απομακρύνοντας το γήρας σημαντικά.

Υπερβολή ή ψέμα ?
Προσαρμογόνο βότανο το Ganoderma Lucidum !

Η αλήθεια και επί της ουσίας.

Στον κόσμο των φαρμακευτικών βοτάνων, ( Φυτά με φαρμακευτικές ιδιότητες. ) έχουν καταγραφεί επισήμως πάνω από 2.500 παγκοσμίως.
Από αυτά κάποια είναι άκρως τοξικά, κάποια άλλα θεωρούνται απλά τοξικά σε υπερβολικές δόσεις και μόνο 300 έχουν καταγραφεί ως προσαρμογόνα.
Προσαρμογόνα βότανα ονομάζουμε εκείνα που αφενός έχουν ιδιότητες προσαρμογής της λειτουργίας του οργανισμού σε φυσιολογικά επίπεδα και αφετέρου λόγο της υδρόφιλης σύνθεσης των δραστικών τους συστατικών δεν παρουσιάζουν τάση συσσώρευσης, ( Μεγάλης πυκνότητας. ) στο αίμα και κατά συνέπεια παρενέργειες.
Θα θυμίσω πως οι υδρόφιλες δραστικές φαρμακευτικές ουσίες αποβάλλονται από τον οργανισμό, σώμα εντός κάποιων ωρών από τον ιδρώτα, τα ούρα και τα κόπρανα.
Το Ganoderma Lucidum λοιπόν είναι ένα από αυτά και μάλιστα κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις λόγο της πολλαπλής δράσης του.

Υπερβολή ή ψέμα ?
Το Ganoderma Lucidum δεν έχει παρενέργειες και αλληλεπιδράσεις με άλλα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα ή φυσικά ιάματα.

Η αλήθεια και επί της ουσίας.
Ο κανόνας της φαρμακευτικής κλινικής εφαρμογής αναφέρει πως δεν υπάρχει φαρμακευτικό ιδιοσκεύασμα ή φυσικό ίαμα χωρίς την παραμικρή και απειροελάχιστη παρενέργεια.
Στον κανόνα αυτό το Ganoderma Lucidum θα μπορούσα να πω ότι αποτελεί πραγματικά την εξαίρεση εκτός των περιπτώσεων που μπορεί να δείξει ο λήπτης υπεραισθησία σε αυτό. ( 1 κάθε 955.000 περίπου )
Με σωστή όμως προσαρμογή από έναν γνώστη δεν υπάρχει καμία άλλη παρενέργεια υπό την αυστηρή ετυμολογία της λέξης, ούτε καν αναταράξεις πιο απλοϊκά.
Σε ότι αφορά τις αλληλεπιδράσεις και εξαιρουμένης της ανοσοκαταστολής όποτε αυτή προγραμματιστεί για μεταμόσχευση θα πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου και ασφαλώς σε βάθος χρόνου την μείωση των δόσεων σε φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα.
Με λόγια απλά όταν ο ασθενής πάσχει από αρθρίτιδα κάποια στιγμή δεν θα έχει ανάγκη την ενέσιμη λήψη σε αντιφλεγμονώδη φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα ούτε και την κορτιζόνη.

Επίλογος:
Γιατί το Ganoderma Lucidum κάλλιστα θεωρείται άξονας κάθε θεραπείας ?
Ουσιαστικά για όλα τα προαναφερόμενα.
Με ανοικτή την δίοδο στην κυκλοφορία του αίματος, που σταθερά και σε βάθος χρόνου προκαλεί, ( Καρδιαγγειακό σύστημα ) δίνεται η δυνατότητα χορήγησης συνδυαστικά ειδικευμένων φυσικών ιαμάτων έτσι ώστε να επιταχυνθεί ο χρόνος ουσιαστικής αποθεραπείας.
Για παράδειγμα σε μια περίπτωση καρδιοπάθειας τα Ω3 ή το Q10, ή ακόμα και το γνωστό προστατευτικό για την καρδιά σκόρδο θα αποδώσουν τα μέγιστα και συντομότερα. 
Ή σε ένα αυτοάνοσο όπως είναι η αρθροπάθεια ή παράλληλη λήψη Υαλουργικού, κολλαγόνου, γλουκοζαμίνης, χονδροιτίνης θα επισπεύσει τον χρόνο ανακούφισης τόσο στον πόνο που προκαλούν, όσο και στην δυσκαμψία.
Τέτοια παραδείγματα θα μπορούσα να σας αναφέρω δεκάδες και αυτός αν το θέλετε σε γενικές γραμμές είναι και ο λόγος που θεωρώ προσωπικά το Ganoderma Lucidum ως άξονα κάθε θεραπείας.

Δοσολογία:
Τέλος θα τονίσω την αναγκαιότητα της εξατομίκευσης στην δοσολογία του μιας και δεν μπορεί να μπει σε πλαίσιο δεδομένων όπως άλλωστε και όλα σχεδόν τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα.
Όλοι θα έχετε προσέξει ότι τα περισσότερα με την ίδια εμπορική ονομασία κυκλοφορούν με διαφορετική περιεκτικότητα δραστικής ουσίας και με ακρίβεια σε mg ( π.χ. 0,25mg, 50mg, 75mg, 100mg κτλ )
Το ίδιο ακριβώς απαιτεί ΟΧΙ μόνο το Ganoderma Lucidum αλλά και ένα μεγάλο πλήθος φυσικών ιαμάτων.
Άλλη δοσολογία λοιπόν θα απαιτηθεί στην πρόληψη και άλλη στην θεραπεία.
Άλλη δοσολογία θα απαιτηθεί σε ένα άνθρωπο 75 κιλών και άλλη σε κάποιων που έχει ξεπεράσει τα 100 – 120 κιλά.
Τέλος ο συνδυασμός του με άλλα αξιόπιστα, αξιόλογα φυσικά ιάματα θα αποτελέσει συγκεκριμένες σταθερές προκειμένου να προσδιοριστεί η δοσολογία του χωρίς να υπάρξουν υπερβολές, μα και ασφαλώς χωρίς ελλείψεις ιαματικών ουσιών.
Συμπερασματικά:
Το Ganoderma Lucidum δεν έχει απλά λόγο ύπαρξης στην εναλλακτική θεραπεία με φυσικά ιάματα, αλλά με αξιώσεις κατέχει περίοπτη θέση.
Συνεπώς είναι άδικο να κακοποιείται βάναυσα από διάφορους επιδερμικά εκπαιδευμένους προωθητές χωρίς ουσιαστικές βασικές γνώσεις της αρχής λειτουργίας του ανθρωπίνου σώματος.
Όλοι μπορεί να μοιάζουμε μα σε καμία περίπτωση δεν είμαστε ίδιοι.
Αυτή είναι η αρχή σε κάθε φαρμακευτική αγωγή που μόνο ο ειδικευμένος γιατρός μπορεί να επιλέξει και να την ορίσει, αυτή είναι όμως και η αρχή που μόνο ο ειδικευμένος θεραπευτής με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα μπορεί να κατευθύνει.
Ο υπεύθυνος ειδικός θέλει και πρέπει να ξέρει με ακρίβεια σε mg τη χορηγεί στον πάσχοντα, ακόμα και στην περίπτωση απλής πρόληψης.
Επίσης όταν μιλάμε για θεραπεία σοβαρά με φυσικά ιάματα ακόμα και στην προσπάθεια απώλειας περιττών κιλών να θυμάστε πως τα τσαγάκια, τα καφεδάκια και οι σοκολατένιες γεύσεις δεν έχουν καμία θέση.
Οι υπερβολές που γράφονται και ακούγονται κατά καιρούς για υπερ-δοσολογίες, καθώς και οι ερασιτεχνισμοί πάρε τούτο πάρε και το άλλο των παντελώς απαίδευτων και ανεύθυνων δεν έχουν καμιά θέση στο πολυτιμότερο αγαθό της ζωής που είναι η υγεία.
Μα και από την άλλη δεν έχει το δικαίωμα ο κάθε προωθητής να παίζει με την ελπίδα για ίαση του κάθε συνανθρώπου μας.
Το Ganoderma Lucidum ειδικά αλλά και πολλά αλλά ακόμα φυσικά ιάματα με κλινικές διαπιστεύσεις από την επιστημονική κοινότητα και μόνο, δεν είναι μιξεράκια για τον φραπέ, ούτε αντιπολιτικές κατσαρόλες που έχει το δικαίωμα ο κάθε πωλητής να προωθεί και ας υπερβάλει.
Ας σοβαρευτούν επί τέλους μερικοί άνευ ουσιαστικών γνώσεων να ασελγούν στον ανθρώπινο πόνο, αλλά και πρωτίστως οι ασθενείς, μιας και το νερό του καματερού, ή το δηλητήριο του γαλάζιου σκορπιού δεν απέχει και πολύ από την λογική τους.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε ανεπιφύλακτα - εχέμυθα
στο e-mail: g.m.k.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834




Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός


Διαβάστε ακόμα: 



Μερικά αποσπάσματα βιβλιογραφίας και αναφορών.

·         Boh B, Berovic M, Zhang J, Zhi-Bin L. Ganoderma lucidum and its pharmaceutically active compounds. Biotechnol Annu Rev. 2007; 13:265-301
·         Calviño E, Manjón JL, Sancho P, Tejedor MC, Herráez A, Diez JC. Ganoderma lucidum induced apoptosis in NB4 human leukemia cells: involvement of Akt and Erk. J Ethnopharmacol. 2010 Mar 2;128(1):71-8
·         Chan WK, Cheung CC, Law HK, Lau YL, Chan GC. Ganoderma lucidum polysaccharides can induce human monocytic leukemia cells into dendritic cells with immuno-stimulatory function. J Hematol Oncol. 2008; 21:1-9
·         Chen LW, Wang YQ, Wei LC, Shi M, Chan YS. Chinese herbs and herbal extracts for neuroprotection of dopaminergic neurons and potential therapeutic treatment of Parkinson's disease. CNS Neurol Disord Drug Targets. 2007;6(4):273-81
·         Chen X, Hu ZP, Yang XX, Huang M, Gao Y, Tang W, Chan SY, Dai X, Ye J, Ho PC, Duan W, Yang HY, Zhu YZ, Zhou SF. Monitoring of immune responses to a herbal immuno-modulator in patients with advanced colorectal cancer. Int Immunopharmacol. 2006; 6(3):499-508
·         Chu QP, Wang LE, Cui XY, Fu HZ, Lin ZB, Lin SQ, Zhang YH. Extract of Ganoderma lucidum potentiates pentobarbital-induced sleep via a GABAergic mechanism. Pharmacol Biochem Behav. 2007; 86(4):693-8
·         Gao Y, Tang W, Dai X, Gao H, Chen G, Ye J, Chan E, Koh HL, Li X, Zhou S. Effects of water-soluble Ganoderma lucidum polysaccharides on the immune functions of patients with advanced lung cancer. J Med Food. 2005;8 (2):159-68
·         Gao Y, Zhou S, Jiang W, Huang M, Dai X. Effects of ganopoly (a Ganoderma lucidum polysaccharide extract) on the immune functions in advanced-stage cancer patients. Immunol Invest. 2003; 32(3):201-15
·         Hajjaj H, Macé C, Roberts M, Niederberger P, Fay LB. Effect of 26-oxygenosterols from Ganoderma lucidum and their activity as cholesterol synthesis inhibitors. Appl Environ Microbiol. 2005; 71(7):3653-8
·         Hijikata Y, Yamada S, Yasuhara A. Herbal mixtures containing the mushroom Ganoderma lucidum improve recovery time in patients with herpes genitalis and labialis. J Altern Complement Med. 2007; 13(9):985-7
·         Hijikata Y, Yasuhara A, Sahashi Y. Effect of an herbal formula containing Ganoderma lucidum on reduction of herpes zoster pain: a pilot clinical trial. Am J Chin Med. 2005; 33(4):517-23
·         Hu H, Ahn NS, Yang X, Lee YS, Kang KS. Ganoderma lucidum extract induces cell cycle arrest and apoptosis in MCF-7 human breast cancer cell. Int J Cancer. 2002; 102(3):250-3
·         Lai CS, Yu MS, Yuen WH, So KF, Zee SY, Chang RC. Antagonizing beta-amyloid peptide neurotoxicity of the anti-aging fungus Ganoderma lucidum. Brain Res. 2008; 1190:215-24
·         Lee SY, Rhee HM. Cardiovascular effects of mycelium extract of Ganoderma lucidum: inhibition of sympathetic outflow as a mechanism of its hypotensive action. Chem Pharm Bull (Tokyo). 1990; 38(5):1359-64.
·         Li Y, Yang Y, Fang L, Zhang Z, Jin J, Zhang K. Anti-hepatitis activities in the broth of Ganoderma lucidum supplemented with a Chinese herbal medicine. Am J Chin Med. 2006;34(2):341-9.
·         Lin ZB. Cellular and molecular mechanisms of immuno-modulation by Ganoderma lucidum. J Pharmacol Sci. 2005; 99(2):144-53
·         Seto SW, Lam TY, Tam HL, Au AL, Chan SW, Wu JH, Yu PH, Leung GP, Ngai SM, Yeung JH, Leung PS, Lee SM, Kwan YW. Novel hypoglycemic effects of Ganoderma lucidum water-extract in obese/diabetic (+db/+db) mice. Phytomedicine. 2009; 16(5):426-36
·         Wachtel-Galor S, Tomlinson B, Benzie IF. Ganoderma lucidum ("Lingzhi"), a Chinese medicinal mushroom: biomarker responses in a controlled human supplementation study. Br J Nutr. 2004; 91(2):263-9
·         Weng CJ, Chau CF, Yen GC, Liao JW, Chen DH, Chen KD. Inhibitory effects of ganoderma lucidum on tumorigenesis and metastasis of human hepatoma cells in cells and animal models. J Agric Food Chem. 2009; 57(11):5049-57
·         Xie JT, Wang CZ, Wicks S, Yin JJ, Kong J, Li J, Li YC, Yuan CS. Ganoderma lucidum extract inhibits proliferation of SW 480 human colorectal cancer cells. Exp Oncol. 2006; 28(1):25-9
·         Yuen JW, Gohel MD. Anticancer effects of Ganoderma lucidum: a review of scientific evidence. Nutr Cancer. 2005; 53(1):11-7
·         Zhang HN, Lin ZB. Hypoglycemic effect of Ganoderma lucidum polysaccharides. Acta Pharmacol Sin. 2004; 25(2):191-5


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα