Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Αρθρώσεις με προβλήματα. Γλουκοζαμίνη & Χονδροϊτίνη είναι η λύση.


Σύμμαχος των αρθρώσεων 
και των μεσοσπονδύλιων δίσκων 
ή ακόμα ένα εμπορικό τέχνασμα των εταιριών 
για αύξηση των εσόδων τους.
Αυτό το αναφέρω γιατί κατά καιρούς εμφανίζονται κάποια φυσικά σκευάσματα 
που δια μαγείας 
και ως εκ’ θαύματος μας ευεργετούν 
δια πάσα νόσο 
και κάθε πρόβλημα.
Στην συνέχεια, αυτό το θαύμα δεν θα έρθει και όπως εμφανίστηκαν, έτσι και εξαφανιστήκαν από τα ράφια των φαρμακείων και τα διαδικτυακά e-shop.
Από την άλλη όμως υπάρχουν και τα σκευάσματα που όχι μόνο έχουν αντέξει στον χρόνο κυκλοφορίας τους, αλλά εκ του αποτελέσματος τους αυξάνουν την αγορά τους χρόνο με τον χρόνο.
Στη ομάδα αυτή ανήκουν και τα σκευάσματα του συνδυασμού Γλουκοζαμίνης, Χονδροιτίνης που αισίως κλείνουν πάνω από 30 χρόνια στην Ελληνική αγορά.
Δεν είναι λίγα τα ιδιοσκευάσματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο με αυτόν τον συνδυασμό.
Το δε ευχάριστο επιτέλους είναι ότι τα προτείνουν και οι γιατροί της ειδικότητας αναγνωρίζοντας έστω και αργά την χρησιμότητα των πράσινων φαρμάκων και συμπληρωμάτων διατροφής.


Σίγουρα λοιπόν δεν είναι φλύαρα και ανώφελα τα σκευάσματα του συνδυασμού Glukosamine, Chondroitin και μάλιστα υπάρχουν κλινικές αποδείξεις για τα ευεργετήματα που προσφέρουν ακόμα και σε πολύ βαριές φθορές των αρθρώσεων.
Εκεί όμως που θα ήθελα να σταθώ ιδιαιτέρως ακόμα μια φορά, είναι η ανυπομονησία που δείχνουν πολλοί ασθενείς και θέλουν με μια θεραπεία λίγων ημερών ή και εβδομάδων από ανήμποροι με φρικτούς πόνους πάσχοντες να μετατραπούν σε πρωτοκλασάτους πρωταθλητές.
Θυμίζω σε όλους πως τα πράσινα φάρμακα, φυσικά ιάματα και συμπληρώματα διατροφής δρουν στην ρίζα του κάκου και όχι στο σύμπτωμα και επί του συγκεκριμένου ο συνδυασμός Γλουκοζαμίνης – Χονροιτίνης δεν είναι παυσίπονο.
Θα άρουν τον πόνο και θα επαναφέρουν την κινητικότητα επιδιορθώνοντας την άρθρωση μόνιμα.

Αναλυτικά:

Γλουκοζαμίνη: ( Glukosamine )
Η Γλουκοζαμίνη είναι ένα αμινοσάκχαρο που συνήθως παράγεται στον οργανισμό μας από τη γλυκόζη και είναι απαραίτητο για την παραγωγή του συνδετικού ιστού.
Οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις βρίσκονται μέσα και γύρω από τις αρθρώσεις γι’ αυτό βοηθάει στην προστασία και την αποκατάσταση του χόνδρου των αρθρώσεων, της σπονδυλικής στήλης, των τενόντων, των συνδέσμων και την ευκινησία των αρθρώσεων.
Είναι υδατοδιαλυτή, ελεύθερη από παρενέργειες και χωρίς αντενδείξεις.
Στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, η γλυκοζαμίνη έχει εγκριθεί ως ιατρικό φάρμακο και πωλείται με τη μορφή θειικής γλυκοζαμίνης.
Σε αυτήν την περίπτωση, απαιτούνται αποδείξεις ασφάλειας και αποτελεσματικότητας για την ιατρική χρήση της γλυκοζαμίνης και αρκετές κατευθυντήριες οδηγίες έχουν συστήσει τη χρήση της ως αποτελεσματική και ασφαλή θεραπεία για την οστεοαρθριτιδα και τραυματισμους των χονδρων.
Η Task Force του European League Against Rheumatism (EULAR) χορήγησε στη θειική γλυκοζαμίνη ένα επίπεδο τοξικότητας 5 σε μια κλίμακα 0-100, οι πρόσφατες οδηγίες OARSI (Osteoarthritis Research Society International) για την οστεοαρθρίτιδα ισχίου και γόνατος υποδεικνύουν αποδεκτό προφίλ ασφαλείας.

Χονδροϊτίνη: ( Chondroitin )
Η Χονδροϊτίνη είναι ένας πολυσακχαρίτης και αποτελεί συστατικό του συνδετικού ιστού. Βρίσκεται σε μικρή ποσότητα στον κερατοειδή του οφθαλμού και στους εμβρυϊκούς χόνδρους.

Αποτελεί κύριο δομικό υλικό των χόνδρων των οστών και των λοιπών στοιχείων του συνδετικού ιστού.
Η χονδροϊτίνη ως συμπλήρωμα χρησιμοποιείται πλέον ευρέως (Πολύ συχνά σε συνδυασμό με γλουκοζαμίνη ) στη θεραπεία των αρθριτικών κακώσεων και της οστεοαρθρίτιδας.
Σε αντίθεση με τις συμπτωματικές θεραπείες, η χονδροϊτίνη μπορεί να τροποποιήσει την εξέλιξη μιας διαδικασίας της νόσου σε ασθενείς με προβλήματα στις αρθρώσεις και μπορεί με αξιώσεις να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτικό φάρμακο.
Η επίδραση της χονδροϊτίνης προς την ακεραιότητα του αρθρικού χόνδρου καθώς αποτελεί μέρος των μορίων πρωτεογλυκανης.
Η σύνθεση πρωτεογλυκάνης του χόνδρου και η αποκατάσταση της μπορεί να επιταχυνθεί καθώς η χονδροϊτίνη διέρχεται από το μονοπάτι του πεπτικού σωλήνα.
Έρευνα έχει δείξει την αποτελεσματικότητα της χονδροϊτίνης ακόμα και στη διαχείριση του πόνου στο γόνατο, το ισχίο, την σπονδυλική στήλη και των άνω άκρων.

Με αυτό των συνδυασμό Glukosamine & Chondroitin ή φορές και μεμονωμένα υπάρχουν στην αγορά σκευάσματα σε αφθονία με διάφορες τιμές που οι παράγοντες που μπορεί να τις επηρεάσει είναι η ποιότητα της πρώτης ύλης, το marketing και η μεγάλη διαφημιστική προώθηση, η εργαστηριακή αξιοπιστία της παραγωγικής εταιρίας.

Υπάρχουν όμως και κλινικά μελετημένες φόρμουλες που πραγματικά έχουν καλύτερα και συντομότερα αποτελέσματα όπου συμπεριλαμβάνουν Υαλουρονικό Οξύ και MSM.

Υαλουρονικό Οξύ: ( Hyaluronic Acid )
Το υαλουρονικό νάτριο (Sodium Hyaluronate ) είναι το μετά νατρίου άλας της υαλουρονάνης, ( Hyaluronan ) δηλαδή του υαλουρονικού οξέως.
Το όνομα υαλουρονικό οξύ προέρχεται ετυμολογικά από την Ελληνική λέξη «ύαλος» (και «ύελος»), που σημαίνει γυαλί και «ουρονικό οξύ» επειδή απομονώθηκε πρώτα στο υαλοειδές υγρο του οφθαλμού.
To ουαλουρονικό οξύ βρίσκεται σε πολλά σημεία του σώματος και συνιστά το συνδετικό υλικό των ιστών.
Ο όρος υαλουρονικός αναφέρεται στη συζευγμένη βάση του υαλουρονικού οξέος. Αναφέρεται επίσης και ως υαλουρονάνη (Hyaluronan).
Το υαλουρονικό νάτριο χρησιμοποιείται στην οφθαλμολογία, στην ορθοπεδική και τραυματολογία, στην πλαστική χειρουργική και ευρέως στην κοσμετολογία.


Σημαντικό να γνωρίσετε.

Με την πάροδο του χρόνου το σώμα παράγει όλο και λιγότερο Υαλουρονικό με αποτέλεσμα η ποσότητα αυτού στις αρθρώσεις, στο δέρμα και όπου αλλού αυτό είναι απαραίτητο να μην επαρκεί και δημιουργούνται διάφορα προβλήματα.
Πρόκειται για ένα προϊόν βιοτεχνολογίας το οποίο παρασκευάζεται στα εργαστήρια με τους πλέον ασφαλείς τρόπους και σημαντικό είναι να εξασφαλίζεται κατά την παρασκευή του η βιοδιαθεσιμότητα του.

MSM ( Methylsulfonylmethane )
Το MSM (Methylsulfonylmethane) είναι μία φυσική διατροφική μορφή οργανικού θείου που υπάρχει σε διάφορα τρόφιμα, όπως τα φρούτα, τα γαλακτοκομικά, τα λαχανικά, το κρέας και τα θαλασσινά, ωστόσο καταστρέφεται εύκολα κατά το μαγείρεμα.
Είναι ένα υδατοδιαλυτό μέταλλο, που υπάρχει φυσιολογικά στον ανθρώπινο οργανισμό και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις λειτουργίες των κυττάρων.
To MSM λειτουργεί επιβοηθητικά στην υγεία των αρθρώσεων, ενάντια στην αρθρίτιδα, στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, στην οστεοαρθρίτιδα, στον πόνο των αρθρώσεων στη δυσκαμψία και τους τραυματισμούς.
Τέλος έχει πολλές άλλες εφαρμογές υπέρ της διατήρησης της υγείας, της ευεξίας και της ομορφιάς όπου σε προσεχές δημοσίευση μου θα σας αναλύσω λεπτομερώς.
Σε κάθε περίπτωση είναι ασφαλές και ωφέλιμο και σε περιπτώσεις παθογένειας οι ποσότητες λήψης του από την διατροφή δεν επαρκούν.

Επίλογος:
Το συμπλήρωμα διατροφής Γλουκοζαμίνη, Χονδροϊτίνη, Υαλουρονικό και MSM στην σωστή και κλινικά μελετημένη αναλογία σε mg αποτελούν ένα πρωτοποριακό και αποτελεσματικό συνδυασμό ο οποίος παρέχει στον οργανισμό το κατάλληλο δομικό υλικό για την αποτελεσματική στήριξη και ενίσχυση των αρθρώσεων, των χόνδρων και των τενόντων.
Με λόγια απλά είναι ένα συνδυασμός που συμβάλλει αποτελεσματικά στην υγεία των αρθρώσεων που επιβαρύνονται καθημερινά από την καταπόνηση, από φλεγμονές ακόμα και από τη λάθος στάση του σώματος στη δουλειά και τον ύπνο.

Συμπερασματικά:

Με σταθερές αφενός, πως από την διατροφή μας δύσκολα καλύπτουμε τις ανάγκες του οργανισμού μας λόγο της βιομηχανοποίησης της και αφετέρου της βαθιάς γνώσης μας για τις ανάγκες των αρθρώσεων για να παραμείνουν ακμαίες και λειτουργικές ή ακόμα για να επανακτήσουν την φυσιολογική τους λειτουργία μετά από τραυματισμό ή φθορά του χρόνου, μονόδρομα θα οδηγηθούμε στην αρωγή ενός συμπληρώματος διατροφής.
Η επιλογή του συνεπώς είναι το Α και Ω για το ποθητό σύντομο και μόνιμο αποτέλεσμα.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε ανεπιφύλακτα στο
e-mail: g.m.k.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834
Όλα τα ερωτήματα σας θα απαντηθούν.



Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός





Διαβάστε ακόμα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα