Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Γέρασες πριν την ώρα σου ?


Έκφραση που συχνά ακούμε στον περίγυρο μας 
χωρίς ωστόσο να την εμβαθύνουμε 
μιας και το πριν την ώρα σου είναι παντελώς αόριστο.
Το σίγουρο είναι τόσο η γυναίκες 
όσο και οι άνδρες όχι μόνο δεν το θέλουν αυτό αλλά είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα 
ενάντια στον γηρασμό !
Σήμερα παρά τα γνωστά μέσα που υπάρχουν διατήρησης της νεανικότητας, γύρο μας υπάρχουν γέροι εβδομηντάρηδες μα και νέοι που δεν τους κάνεις ούτε ακμαίους εξήντα.
Ή ακόμα, ακόμα χειρότερα, υπάρχουν γέροι πενηντάρηδες και νέοι πενηντάρηδες που κρύβουν απλά χρόνια, κλέβουν καμιά δεκαετία χαλαρά, φαινόμενο που συναντάμε σε γυναίκες και άνδρες.

Τι συμβαίνει άραγε ?
Αν νιώθεις ότι γέρασες ως άνθρωπος, αν οι αρθρώσεις σου τρίζουν και δυσκολεύεσαι να σηκωθείς από τον καναπέ, αν δυσκολεύεσαι να θυμηθείς απλά πράγματα της καθημερινότητας, αν η όψη σου δείχνει περισσότερα χρόνια από τα πραγματικά και ο καθρέφτης σου σε απογοητεύει, αν σου κτύπησαν την πόρτα προ και μετά γεροντικές ασθένειες, αν το σεξ σε αφήνει παγερά αδιάφορο και βλέπεις μόνο σίριαλ, τηλεπαιχνίδια ή ποδόσφαιρο μόνιμα στην τηλεόραση, τέλος αν αγάπησες το πιεσόμετρο, το οξύμετρο και τις αδικαιολόγητες επισκέψεις στον οικογενειακό σου γιατρό, ε’ τότε σε πληροφορώ πως έχεις μπροστά σου το άρθρο που σε ενδιαφέρει !
Τα νεανικά ρούχα, το φορτωμένο μακιγιάζ, το βαμμένο μαλλί και το cabriole spoor αυτοκίνητο δεν είναι η ουσιαστική λύση και αντίθετα θα μπορούσα εύκολα να πω ότι εγκυμονεί ο κίνδυνος της γελοιοποίησης.
Αυτά ασφαλώς θα μπορούν να συνυπάρξουν ομαλά όταν η νεανικότητα πηγάζει εκ των έσω τις κάθε γυναίκας και του κάθε άνδρα.


Μια μικρή αναδιάρθρωση του τρόπου διαβιώσεις σου χρειάζεται
και θα αισθανθείς πραγματικά ξανά ο αιώνιος νέος, η αιώνια κοπελιά, η χαρά της ζωής με λόγια απλά.

Ακόμα και αν έχεις καταφέρει να είσαι εξήντα και να σε θεωρεί ο κοινωνικός σου περίγυρος σαρανταπεντάρη, υπάρχουν λόγοι να διαβάσεις την συνέχεια γιατί θα βρεις ένα τρόπο να εξακολουθείς να ξεγελάς την φθορά του χρόνου.
Πάμε λοιπόν, γυναίκες και άνδρες με το δικαίωμα για ζωή !
Δικαίωμα, υγείας, ευεξίας και ομορφιάς το σύνθημα μας !
Η κλασική ιατρική βασίζεται στη θεραπεία ή συγκάλυψη συμπτωμάτων των χρόνιων παθήσεων και στην προσπάθεια αναχαίτισης σοβαρών θανατηφόρων ασθενειών και πολύ καλά κάνει.
Όμως αφού σήμερα ξέρουμε πως υπάρχει ο τρόπος να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος πολλών απλών ασθενειών ακόμα και γονιδιακών γιατί δεν τον ακολουθούμε ?

Η αλήθεια για να ζήσετε πολύ και καλά είναι να μειωθεί ο κίνδυνος όλων των ασθενειών προστατεύοντας μόνο οργανισμό και σώμα σε κυτταρικό επίπεδο.
Όσο ο χρόνος περνά, όλα τα συστήματα του σώματος και όργανα οργανισμού φθείρονται αφενός και αφετέρου ο ίδιος ο οργανισμός δεν παράγει τις απαιτούμενες ουσίες ανάπλασης των κυττάρων.

Αυτό από μόνο του μας καθιστά ευάλωτους σε πολλές ασθένειες ναι μεν, αλλά και εμφανισιακά μας το αποκαλύπτει. ( Ρυτίδες, χαλάρωση του δέρματος, κ.α. )
Συνεπώς έτσι απλοϊκά τουλάχιστον, με σωστά επιλεγμένα συμπληρώματα και συστηματική λήψη η επιβράδυνση της γήρανσης των κυττάρων και την πρόληψη όλων των ασθενειών μπορούμε να απομακρυνθεί και η καλύτερη ποιότητα ζωής και διατήρηση της νεανικότητας να είναι δεδομένη.


Ποια είναι λοιπών τα κλειδιά της αντι-γήρανσης ?

  • Μιτοχόνδρια.
  • Τελομερί.
  • Σιρτουίνη.
  • Μονοξείδιο του αζώτου.
Πνευμονογαστρικό νεύρο.
Πέρα της άμεσης στήριξης της κυτταρικής λειτουργίας θα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας σε ουσίες και συνένζυμα ενίσχυσης τους που με το χρόνο ο οργανισμός επαναλαμβάνω μειώνει την παραγωγή τους.

Αυτά είναι:
  • Κολλαγόνο.
  • Υαλουργικό.
  • Ελαστίνη.
  • Συνένζυμο Q10.
Βασικοί κανόνες:
Ο βασικός πρώτος κανόνας στην λειτουργία της κυτταρικής σωστής ανάπλασης ακόμα και των προαναφερομένων είναι η σωστή διατήρηση καλής λειτουργίας όλων των αρτηριών και κατά το δυνατών αγγείων όλου του σώματος.

Ο δεύτερος κανόνας
σε σειρά είναι η σωστή λειτουργία του γαστρεντερικού σωλήνα και αναφέρομαι στην δυνατότητα απορρόφησης σε όλες τις θρεπτικές και ιαματικές ουσίες που λαμβάνουμε από την διατροφή, πράσινα φάρμακα, φυσικά ιάματα και συμπληρώματα διατροφής.

Τρίτος και σημαντικός κανόνας η διατήρηση του ανοσοποιητικού σε υψηλό επίπεδα.

Τέλος τέταρτος κανόνας είναι το αναπνευστικό μας σύστημα μιας και τίποτα δεν λειτουργεί σωστά σε σώμα και οργανισμό χωρίς το οξυγόνο.

Ο ρυθμός γήρανσης ενάντια στον χρόνο μπορεί όχι μόνο να επιβραδυνθεί αλλά ακόμα, ακόμα και να αναχαιτιστεί, αρκεί να ακολουθήσουμε με πίστη, επιμονή και υπομονή τα αυτονόητα συμπεράσματα των προαναφερομένων για την προστασία του κυτταρικού κύκλου ανάπλασης.

Ας γνωρίσουμε 
πρωτίστως τους παράγοντες γήρανσης.
Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του γενετικό κώδικα, ( Κληρονομικότητα ) που τον προδιαθέτει σε διάφορα νοσήματα, που όμως με σωστές κινήσεις οι συνέπειες τους μπορούν όχι μόνο να μετριαστούν αλλά και να μην υπάρξουν.

Εδώ θα σας τονίσω ότι όσο πιο γρήγορα υπάρξει δράση αντι-γήρανσης τόσο ευκολότερος θα είναι ο δρόμος της αιώνιας νεανικότητας.

Κύριοι παράγοντες της γήρανσης:
Οι κατηγορίες γήρανσης χωρίζονται ως εξής:

Εσωτερικό του κυττάρου:
  • Γονίδια.
  • Τελομερή.
  • Βλαστικά κύτταρα.
  • Μιτοχόνδρια.
Μέσα και γύρω από το κύτταρο:
  • Ανοσοποιητικό.
  • Περιορισμός θερμίδων. ( Σερτουϊνη )
  • Τοξίνες.
  • Γλυκοζυλίωση.
  • Υπεριώδης ακτινοβολία.
Γύρω από το σώμα:
  • Νευροδιαβιβαστές.
  • Ορμόνες.
  • Μονοξείδιο του αζώτου.
  • Φθορές τραυματισμοί.
  • Ατροφία λόγω καθιστικής διαβίωσης.
  • Αθέλητα λάθη.
Έως εδώ γνωρίσαμε τους παράγοντες της γήρανσης αλλά συνάμα τα σημεία που θα στοχεύσουμε για την καθυστέρηση αυτής ή ακόμα και την αναχαίτιση της.


Βήμα, βήμα ο δρόμος αντι-γήρανσης.

Αυτό θα εξαρτηθεί από τις ενέργειες ισορροπίας που εμείς θα αντιπαραθέσουμε ενάντια των μηχανισμών γήρανσης των κυττάρων με φυσικούς ασφαλώς και μόνο τρόπους.

Βήμα 1ο:
Επιμελώς φροντίζουμε την διατήρηση λειτουργίας του καρδιαγγειακού συστήματος χωρίς αθηρωματώσεις, θρόμβους και απασβεστώσεις.
Αυτό δεν είναι δύσκολο αν και εφόσον κατανοήσουμε από νωρίς, ότι με σωστή διατροφή, με αποφυγή δεκάδων τοξινών που δυστυχώς υπάρχουν σε αφθονία, με άσκηση και τέλος την αρωγή σωστών συμπληρωμάτων διατροφής όταν δεν έχει προκύψει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα ή ειδικευμένων πράσινων φαρμάκων πάντα σε συνδυασμό πρότασης από ειδικό. ( Οι διαφημιστικές καταχωρίσεις σκευασμάτων πιθανά να μας παραπλανήσουν )

Με λόγια απλά επικεντρώνουμε την προσοχή μας στο να διατηρούμε τόσο των αυλό των αρτηριών καθαρό, όσο και τα τριχοειδή αγγεία.
*Η λύση για την διατήρηση καθαρών αρτηριών, τριχοειδών αγγείων και ελαστικότητα αυτών βρίσκεται αποκλειστικά στα όπλα της φύσης.

Βήμα 2ο:
Με την διατήρηση σε υψηλό επίπεδο του ανοσοποιητικού συστήματος.
Πολύ λίγες και περιληπτικές είναι οι αναφορές στην σημασία ενός ισχυρού ανοσοποιητικού στον άνθρωπο λες και αυτό είναι η τελευταία τρύπα στο ζουρνά που έλεγαν από παλιά.
Το ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου είναι συνυφασμένο με την υγεία, την ευεξία και την ομορφιά.
**Επίσης ο τρόπος διατήρησης του ισχυρού ανοσοποιητικού είναι εύκολος με την δύναμη της φύσης, που ακόμα και όταν για κάποιος λόγους έχει χαθεί να ξανά αποκτηθεί σε σύντομο χρόνο.

Βήμα 3ο:
Ο γαστρεντερικός σωλήνας, δεν είναι απλά ένας πλαστικός για πότισμα του κήπου.
Είναι ο μοναδικός τρόπος απορρόφησης του οργανισμού όλων των θρεπτικών και ιαματικών ουσιών που λαμβάνουμε από την διατροφή και τις όποιες φυσικές ή μη φαρμακευτικές ουσίες.
Με λόγια απλά, ένας γαστρεντερικός σωλήνας που ξεκινά επί της ουσίας από τον οισοφάγο, και καταλήγει στο παχύ έντερο με προβλήματα χάνει την δυνατότητα απορρόφησης. ( Μεταφοράς στο αίμα όλων των ουσιών )
Από την άλλη μια κακής ποιότητας διατροφή, τοξίνες, πολυφαρμακία, κατάχρηση αλκοόλ και διάφορες παθήσεις, στερούν το δικαίωμα στον γαστρεντερικό σωλήνα να επιτελέσει το έργο του.
***Επίσης η διατήρηση του σε πολύ καλό επίπεδο είναι εύκολη και απλή από μόνη της ή ακόμα και αν έχει κλονιστεί με φυσικούς τρόπους μπορεί να αποκατασταθεί.

Βήμα 4ο:
Τα όργανα που σχηματίζουν το αναπνευστικό μας σύστημα είναι η μύτη, ο ρινοφάρυγγας, ο λάρυγγας, η τραχεία, οι βρόγχοι και οι πνεύμονες.
Από τους πνεύμονες επί της ουσίας μεταφέρεται το απαραίτητο οξυγόνο στα κύτταρα που χωρίς αυτό όχι μόνο δεν θα επιτελεστεί το έργο της ανάπλασης τους, αλλά θα πεθάνουν.
Κύριοι παράγοντες που μειώνουν ή και καταστρέφουν την μεταφορά οξυγόνου στο αίμα είναι πολλοί δυστυχώς.
****Κάνω σαφές ότι η άσκηση, η επαφή με το φυσικό περιβάλλον, η αποφυγή κατά το δυνατόν από τους περιβαλλοντικούς ρίπους, είναι απλές αυτονόητες συμβουλές που θα μπορούσε να δώσει ο καθένας.

Όμως πολλές φορές είμαστε αναγκασμένοι να καταφύγουμε σε συμπληρώματα διατροφής για να βοηθήσουμε την λειτουργία του αναπνευστικού μας συστήματος.
Ακόμα και αν αυτό νοσήσει βαρέως, υπάρχουν τα πράσινα φάρμακα ή φυσικά ιάματα που η αποκατάσταση τους είναι κλινικά αποδεδειγμένη.

Επίλογος:
Η γήρανση δεν είναι μια εξωτερική και μόνο εικόνα που με κάποιες σύγχρονες μεθόδους μπορούμε έστω και τοπικά να επιδιορθώσουμε.( Lifting, Botox κ.α. )
Είναι ξεκάθαρο ότι η εικόνα μας πριν τις προαναφερόμενες επεμβάσεις αντικατοπτρίζει και το εσωτερικό του σώματος, και σε όλα τα συστήματα και όργανα του σώματος.
Κοντολογίς η γήρανση έχει σχέση με τον τρόπο ζωής, τις συνήθειές μας, τις φλεγμονώδεις καταστάσεις που δημιουργούμε άθελα μας, τις γενετικές προδιαθέσεις και τέλος τους μηχανισμούς επιδιόρθωσης που θα χρησιμοποιήσουμε ενάντια στις κυτταρικές βλάβες που θα μας τύχουν.

Συμπερασματικά:
Το φρονίμων τα παιδιά πριν πινόσουν μαγειρεύουν λέει ο δημόσοφος λαός μας και μου μοιάζει να έχει απόλυτα δίκιο στο θέμα σήμερα.
Γιατί πώς να το κάνουμε, όταν είσαι νέος έως την ηλικία των τριανταπέντε σαρανταπέντε χρονών και κάνεις τα πάντα για να καταστρέψεις την κυτταρική σου λειτουργία με άστατη ζωή σε όλα α επίπεδα τι άραγε να περιμένεις μπαίνοντας να σου συμβεί στα πενήντα ?
Δυστυχώς γερασμένες πενηντάρες, ακόμα και σαραντάρες έχουμε δει όλοι και μάλιστα εγώ λόγο του επαγγελματικού μου λειτουργήματος θα έλεγα συχνά πυκνά.
Το ίδιο ασφαλώς ισχύει και για του άνδρες για να μην πω χειρότερα.

Ας γίνουν κακό παράδειγμα από τα νεανικά μας χρόνια τα φαινόμενα αυτά και ας προσέχουμε χωρίς περεταίρω αναβολές.
Βέβαια ακόμα και αν έχουμε πάρει την κάτω βόλτα, υπάρχει ο φυσικός τρόπος αποκατάστασης μας αρκεί να το θελήσουμε, να το πιστέψουμε και να το επιμείνουμε.
Κλείνοντας την σημερινή μας ενότητα θα πω, ποτέ δεν είναι αργά για όλους να διεκδικήσουμε την υγεία, την ευεξία και την ομορφιά μας !
Για περισσότερες πληροφορίες, δοσολογίες, επιλογή, συνδυασμούς επικοινωνήστε ανεπιφύλακτα στο e-mail: g.m.k.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834
Όλα τα ερωτήματα σας θα απαντηθούν.



Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός



Διαβάστε ακόμα:






Κατατοπιστικό υπόμνημα:
*Για υγιές καρδιαγγειακό ( Κυκλοφορικό ) χωρίς αθηρωματώσεις, θρομβώσεις, κτλ.
Ganoderma Lucidum. Και οι δυο φόρμουλες του πανεπιστημίου των Αθηνών Antioxidant ή Vitamicell μεμονωμένα ή σε συνδυασμούς εξατομικευμένα ανάλογα το κάθε περιστατικό.

**Δυνατό ανοσοποιητικό.
Colostrum max 29%, Acerola + C, Vegan D3 + K2, μεμονωμένα ή σοδιασμένα με επιπρόσθετα άλλα εξατομικευμένα ανάλογα με το περιστατικό.

***Υγιές γαστρεντερικό.
A.F.A. ( Blue Green Algae ), Mastic Chios, Spirulina. Αυτά ως βάση εξατομικευμένα και ανάλογα των παθολογικών ευρημάτων συμπληρωματικά με ειδικευμένα.

****Αναπνευστικό σύστημα.
Cordyceps caps, ως βάση εξατομικευμένα και ανάλογα των παθολογικών ευρημάτων συμπληρωματικά με ειδικευμένα σκευάσματα.

Πέρα των προαναφερομένων για τις ηλικίες άνω των 55 και ανεξαρτήτων παθολογικών καταστάσεων που θα πρέπει συχνά νε ελέγχονται θα πρέπει να καλύπτουμε των οργανισμό με ότι δεν μπορεί ο ίδιος να παράγει για τις ανάγκες του με ενίσχυση διατροφής ή καλύτερα με πιστοποιημένα βιολογικά συμπληρώματα.
Αυτά είναι: Hyalogen, Συνένζυμο Q10, Glucozaamine, Chodroiten, Elastin, και ότι άλλο έχει ανάγκη ο οργανισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα