Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Aphanizomenon flos-aquae AFA & Spirulina. Υπερτραφή για υγεία, ευεξία, ομορφιά


Τα βιολογικά γαλαζοπράσινα φύκια απέδειξαν πως είναι η πιο θρεπτική τροφή στον πλανήτη 
με παράλληλες πολλές ιαματικές επιδράσεις 
στον οργανισμό.
Η δύο αναγνωρισμένες ποικιλίες στον κόσμο 
είναι η Spirulina 
και τα Aphanizomenon flos-aquae (AFA), 
με κοινή ρίζα στο μόριο τους και μικρές διαφορές στην πυκνότητα των δραστικών τους ουσιών.
Όμως και οι δυο θεωρούνται υπέρ-τροφές λόγω των υψηλών συγκεντρώσεων σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και γενικότερα θρεπτικές ουσίες.
Το κύριο όμως κοινό χαρακτηριστικό τους είναι η μεγάλη περιεκτικότητα σε Χλωροφύλλη, στοιχείο απαραίτητο για την σωστή λειτουργία του εντέρου.


Αντιοξειδωτική δραστηριότητα των Γαλαζοπράσινων Φύκων.

Τόσο τα Aphanizomenon flos-aquae ( AFA ) όσο και η Spirulina είναι πλούσια σε ενώσεις που παρέχουν αντιοξειδωτικές δράσεις.
Μια μέτρηση που ονομάζεται “ικανότητα απορρόφησης ριζών οξυγόνου” (ORAC) χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό της ικανότητας της τροφής να εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και των ουσιών που περιέχουν μέγιστη αντιοξειδωτική δράση στον οργανισμό.
Το ιταλικό πανεπιστήμιο Urbino Carlo Bo εφάρμοσε τη μέθοδο ORAC σε AFA και Spirulina.
Το αποτέλεσμα ήταν θετικό υπέρ των ερευνητών που υποστηρίζουν σήμερα τη χρήση κύρια των AFA ως αντιοξειδωτικό συμπλήρωμα για την ανακούφιση του οξειδωτικού στρες.
Το Πανεπιστήμιο επίσης του Urbino Carlo Bο διεξήγαγε μια άλλη μελέτη που σχεδιάστηκε για να αξιολογήσει την ικανότητα των AFA ξεχωριστά στο να παρέχει άμυνα έναντι της οξειδωτικής βλάβης σε φυσιολογικά ανθρώπινα ερυθρά αιμοσφαίρια και πλάσμα.
Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι τα AFA μείωσαν σημαντικά την οξειδωτική βλάβη και στα δύο.
Επιπλέον, τα AFA καθυστέρησε την εξάντληση των ενζύμων που είναι ευεργετικά για το σώμα.
Μια ιαπωνική μελέτη διαπίστωσε ότι συμπλήρωμα γαλαζοπράσινων φυκιών από τη λίμνη Klamath επέδειξε σημαντική αντιοξειδωτική δράση και ήταν αποτελεσματικό και μάλιστα προσαρμογόνο.
Δηλαδή, μια ουσία που βοηθά το σώμα να προσαρμοστεί για να αντεπεξέλθει και να προστατευτεί ο οργανισμός από τους στρεσογόνους παράγοντες.

Διαχωρισμός και αξιολόγηση των AFA και της Spirulina.
Σαφώς και η αναφορά γίνεται για Spirulina οργανικής και βιολογικής καλλιέργειας μιας και τα AFA δεν μπορούν να αναχαραχτούν σε άλλο περιβάλλον εκτός από αυτό της λίμνης Klemath στο Όρεγκον και σε υψόμετρο 1.400 μέτρων.
Χαρακτηριστικό των νερών αυτής της λίμνης είναι η διαύγεια τους που ξεπερνά τα ακόμα και τα 40 μετρά βάθος.
Οποιαδήποτε άλλη απόπειρα αναπαραγωγής τους απέτυχε και αυτό το αναφέρω γιατί η Spiroulina μπορεί να αναταραχτεί ακόμα και σε μολυσμένα νερά.
Αυτός είναι και ο λόγος που σε τυχών αγορά Spirulina θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί

Top 9 Οφέλη των A.F.A για την υγεία σας

1: Πλούσια Διατροφική Αξία
Τα γαλαζοπράσινα φύκια AFA περιέχουν διάφορα θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, αμινοξέα, χαμηλές θερμίδες και λίγο ή καθόλου λίπος.
Περιέχουν επίσης μέταλλα όπως ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και φώσφορο.
Οι βιταμίνες στα γαλαζοπράσινα φύκια περιλαμβάνουν τις βιταμίνες Α, Β, C και Ε.

2: Ενίσχυση Ανοσοποιητικού
Λόγω των υψηλών αντι-ιικών ιδιοτήτων τους και των ισχυρών αντιοξειδωτικών, τα γαλαζοπράσινα φύκια AFA καταπολεμούν τον ιό HIV με το να τον απενεργοποιούν, συν άλλες ιικές μολύνσεις.
Το εκχύλισμα γαλαζοπράσινων φυκιών έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει την ανάπτυξη κυττάρων όπως στον έρπητα, ενισχύοντας έτσι το ανοσοποιητικό σύστημα .
Επιπλέον, βοηθά στην αναγέννηση των κυττάρων καθώς και στην επιδιόρθωση ιστών που έχουν υποστεί βλάβη.

3: Μειώνει τη χοληστερόλη
Τα γαλαζοπράσινα φύκια βελτιώνουν τα λιπίδια του αίματος και μειώνουν τον διαβήτη τύπου 2, καθώς διατηρούν την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα.
Μια μελέτη που διεξήχθη έδειξε ότι τα γαλαζοπράσινα φύκια (ιδιαίτερα η ποικιλία Aphanizomenon flos-aquae) περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, μεταλλικά στοιχεία, βιταμίνες και νευροπεπτίδια.
Τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (PUFAs) σε αυτά απορροφούνται καλά στο σώμα, βοηθώντας έτσι στη μείωση της χοληστερόλης.

4: Αντιφλεγμονώδης δράση
Ένα από τα γαλαζοπράσινα φύκια, το Aphanizomenon flos-aquae (AFA), βοηθά στην καταπολέμηση της φλεγμονής λόγω μιας ένωσης γνωστής ως φυκοκυανίνη, ενός φυσικού αναστολέα COX-2.

Αυτή η ένωση ανακουφίζει τον πόνο που προκαλείται από τη φλεγμονή χωρίς παρενέργειες.
Είναι πλούσιο σε φυτικά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα Alpha λινολενικό οξύ (ALA) τα οποία εμποδίζουν την ανάπτυξη φλεγμονωδών προσταγλανδινών.

5: Υγεία πεπτικού συστήματος
Τα γαλαζοπράσινα φύκια είναι χρήσιμα στη διατήρηση μιας υγιούς χλωρίδας στο έντερο καθώς και στην προώθηση της πέψης.
Επιπλέον, βοηθά την αντιμετώπιση του πολλαπλασιασμού του Candida Albicans στο έντερο.

6: Θεραπεία των πληγών στο στόμα
Μελέτες έχουν δείξει ότι τα γαλαζοπράσινα φύκια μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης λευκοπλάκων στο στόμα σε καπνιστές μέσα σε περίοδο ενός έτους.

7: Αποτοξίνωση
Τα γαλαζοπράσινα φύκια αποτοξινώνουν το σώμα από τα βαρέα μέταλλα όπως τον υδράργυρο χάρη στην κυτταρική τους μεμβράνη.
Τα φυτοθρεπτικά συστατικά τους μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό του σώματος.

8: Θεραπεία της αναιμίας
Κατά τη διάρκεια έντονης άσκησης από τους αθλητές και σε μεγάλο ποσοστό γυναικών λόγω έμμηνου ρύσης, μπορεί να προκύψει έλλειψη σιδήρου.
Για να αποκατασταθούν τα επίπεδα σιδήρου και να αντιμετωπιστούν τα συμπτώματα της ανεπάρκειας – όπως κόπωση των μυών και εξάντληση, τα γαλαζοπράσινα φύκια ενισχύουν τη σωματική ικανότητα του σώματος.

9: Υποστήριξη εγκεφαλικής δραστηριότητας
«Το μεγαλύτερο όφελος από τη προσθήκη αυτής της θρεπτικής άγριας τροφής στη ζωή σας δεν είναι απλώς η συγκέντρωση των θρεπτικών συστατικών της, αλλά η συνολική συνεργατική δράση της στον εγκέφαλο και στο νευρικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένης της υπόφυσης, της επίφυσης και του υποθάλαμου.

Επειδή τα εγκεφαλικά μας κύτταρα χρησιμοποιούν νευροπεπτίδια για να επικοινωνούν και τα γαλαζοπράσινα φύκια περιέχουν τα βασικά δομικά στοιχεία και τους πρόδρομους νευροπεπτιδίων που είναι απαραίτητα για τη δημιουργία αυτών των ισχυρών χημικών ουσιών στον εγκέφαλο, τα γαλαζοπράσινα φύκια AFA συνεισφέρουν στην ικανότητα του εγκεφάλου να επεξεργάζεται πληροφορίες και να επιτυγχάνει μια γενική αίσθηση ευημερίας στο άτομο », λέει ο Δρ. Gabriel Cousens, MD

Συμπερασματικά:
Τυχαία τα γαλαζοπράσινα φύκια Aphanizomenon flos-aquae (AFA) & Spirulina δεν ονομάστηκαν τροφή του μέλλοντος και δεν επιλέχτηκαν από την NASA ως τροφή των αστροναυτών.
Από την άλλη προσωπικά πιστεύω πως τα γαλαζοπράσινα φύκια Aphanizomenon flos-aquae (AFA) & Spirulina είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα διατροφής για όλους μας μια και η ποιότητα την βιομηχανοποιημένης τροφής του ανθρώπου έχει πέσει στα τάρταρα.
Η επιλογή ποια από τα δυο θα χρησιμοποιήσετε είναι δικιά σας.



Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός



Διαβάστε ακόμα:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα