Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Παγκόσμια Ημέρα Όρασης 2022 (Κατά της Τύφλωσης)


Η τύφλωση είναι το τελευταίο στάδιο νοσημάτων των οφθαλμών στο μεγαλύτερο πόστο, 
έναντι των ατυχημάτων 
ή των εκ’ γενετής θεμάτων.
Όπως και να έχει όμως είναι μια σοβαρή αναπηρία για των άνθρωπο και μόνο ατυχώς στις προηγμένες χώρες αυτό μπορεί να αποφευχθεί.

Ασθένειες που προκαλούν την τύφλωση:

Εάν δούμε τις παγκόσμιες στατιστικές στο δυτικό ημισφαίριο, στις προηγμένες δηλαδή χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο νούμερο ένα εχθρός της όρασης είναι η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.
Αφορά άτομα ηλικίας, συνήθως, άνω των 65 ετών και, δυστυχώς, 1 στα 10 άτομα αυτής της ηλικίας θα έχει κάποια μορφή εκφύλισης ώχρας κηλίδας, η οποία είναι ο «κλέφτης» της κεντρικής όρασης.

Ο σακχαρώδης διαβήτης, δυστυχώς, είναι από τα προβλήματα που λειτουργούν σιωπηρά και όταν φτάσουν να αλλάξουν την όραση ενός ασθενή ήδη έχουν προχωρήσει πάρα πολύ και οι επιλογές μπορεί να είναι περιορισμένες.

Τρίτη ύπουλη πάθηση που κλέβει την όραση των ασθενών είναι το γλαύκωμα.
Ευτυχώς το γλαύκωμα είναι πολύ μικρότερο σε ποσοστό από ότι οι δύο προηγούμενες παθήσεις που αναφέραμε.


Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης)
 
Γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Πέμπτη του Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Επιτροπής για την Πρόληψη της Τύφλωσης, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.
Στόχος των δύο οργανώσεων, να στρέψουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον στο πρόβλημα της τύφλωσης και τις επιπτώσεις του στον πάσχοντα και το περιβάλλον του.



Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα