Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Οι Επιδημίες των Πνευμόνων με κοινή κατάληξη την Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια.


Tι αποκαλύπτουν νέες έρευνες σχετικά με τη πρόληψη αλλά και φυσική αναχαίτιση, θεραπεία!
Είναι τραγικά τα συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά και στην Ελλάδα των πασχόντων από Χρόνια Αποφρακτικών Πνευμονοπαθειών.
Οι ασθενείς χάνουν το δικαίωμα μιας κοινωνικοποιημένης ζωής, ζουν μόνιμα με φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα και συσκευές οξυγόνου, ενώ συνάμα όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του οργανισμού υπολειτουργούν.
Τα αίτια είναι πολλά, που δυστυχώς στα πρώτα στάδια δεν τους δίνετε η απαραίτητη προσοχή και φυσική προστασία.
Όμως αναφέρομαι σε μια εξελισσόμενη νόσο που θα χρειαστεί επιμονή από τους ασθενείς για να την αναχαιτίσουν ή έστω να επιβραδύνουν την μοιραία κατάληξη της διάγνωσης από τους ειδικούς Πνευμονολόγους ΧΑΠ.

Ας τα πάρουμε από την αρχή:
Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) είναι ένας γενικός όρος που περιλαμβάνει τη χρόνια βρογχίτιδα, το εμφύσημα, τη βρογχεκτασία και το άσθμα.
Κυρίως όμως περιγράφει τις 2 αλληλοεπικαλυπτόμενες και απειλητικές για τη ζωή ασθένειες των πνευμόνων:


Το εμφύσημα και τη χρόνια βρογχίτιδα.

Η νόσος ΧΑΠ είναι μια προοδευτική επιδείνωση της ασθένειας των πνευμόνων η οποία επηρεάζει αρνητικά την αναπνοή εμποδίζοντας τη ροή του αέρα και προκαλώντας βλάβη του πνευμονικού ιστού.
Η ΧΑΠ είναι η τρίτη κυριότερη αιτία θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες και η πέμπτη αιτία θανάτου παγκοσμίως.
Στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρδιάς Πνευμόνων και Αίματος (NHLBI) εκτιμούν ότι επιπλέον 12 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ΧΑΠ αλλά δεν έχουν διαγνωστεί επίσημα.
Το Εθνικό Ίδρυμα Εμφυσήματος αναφέρει ότι 3,1 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν εμφύσημα, ενώ 11,2 εκατομμύρια έχουν επισήμως διαγνωστεί με ΧΑΠ.

Η χρόνια βρογχίτιδα:
Σύμφωνα με την κλινική Mayo, η χρόνια βρογχίτιδα χαρακτηρίζεται από χρόνια φλεγμονή του βλεννογόνου των βρόγχων, που είναι το κύριο όχημα για τη μεταφορά του αέρα μέσα(οξυγόνο) και έξω (CO2) από τους πνεύμονες.

Τα κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν:
  • Δύσπνοια.
  • Πύκνωση και στένωση του τοιχώματος των αεραγωγών.
  • Συνεχή βήχα για να αφαιρεθεί η άφθονη ποσότητα φλέγματος.
  • Συριγμός, κόπωση και συχνές λοιμώξεις του θώρακα.
Οι ασθενείς με χρόνια βρογχίτιδα, πέρα των προαναφερομένων συμπτωμάτων παρουσιάζουν μειωμένη αντίσταση σε κάθε είδους λοιμώξεις ( Χαμηλό ανοσοποιητικό ) με χειρότερο από τις πολλές αντιβιοτικές αγωγές που κατά καιρούς αναγκαστικά λαμβάνουν να δημιουργηθούν τέτοια ανθεκτικά στελέχη έναντι αυτών που να τους καλύπτουν μόνο συνδυαστικά ενδονοσοκομειακά σχήματα νοσηλευόμενοι.
*Υπάρχει φυσική πρόληψη καθώς και κλινικά αποδεδειγμένη αντιμετώπιση.

Το Εμφύσημα:
Το εμφύσημα περιλαμβάνει την προοδευτική καταστροφή των μικρών θυλάκων αέρα (κυψελίδες) που βρίσκονται στην άκρη των μικρότερων διόδων αέρα (βρογχιόλια). 
Καθώς περνάει ο χρόνος, οι τοίχοι των θυλάκων αέρα καταστρέφονται με αποτέλεσμα να δημιουργούνται “τρύπες” αφήνοντας λιγότερους σε αριθμό και μεγαλύτερους σε μέγεθος θύλακες αέρα, μειώνοντας έτσι τον αέρα στους πνεύμονες, κατάσταση που οδηγεί σε δύσπνοια, κόπωση έως και πρόωρο θάνατο.
Οι πάσχοντες ασθενείς έχουν ραγδαία εξέλιξη με κατάληξη να καθηλωθούν και να ζουν με μηχανική υποστήριξη, ( Συσκευές οξυγόνου, C pap κ.α. )
**Υπάρχει φυσική πρόληψη καθώς και κλινικά αποδεδειγμένη αντιμετώπιση.


Η Βρογχεκτασία:

Είναι μια χρόνια ασθένεια των πνευμόνων που χαρακτηρίζεται από σημαδεμένους και κατεστραμμένους αεραγωγούς, πράγμα που τους αναγκάζει να διευρυνθούν και να γίνουν πλαδαροί.
Παρά το γεγονός ότι μπορεί να είναι ένα εκ γενετής ελάττωμα, πιο συχνά είναι μια επίκτητη ασθένεια που προκαλείται από μια σοβαρή λοίμωξη των πνευμόνων ή επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις ή έναν τραυματισμό.
Οι κατεστραμμένοι αεραγωγοί δεν μπορούν πλέον να απομακρύνουν αποτελεσματικά τη βλέννα και προκαλείται φλεγμονή.
Η βλέννα συσσωρεύεται, ανεπιθύμητα βακτήρια πολλαπλασιάζονται και οδηγούν σε χρόνιες μολύνσεις, πράγμα που οδηγεί σε μεγαλύτερη ζημιά των αεραγωγών και μειωμένη ροή του οξυγόνου στα ζωτικά όργανα.
Τα τυπικά συμπτώματα περιλαμβάνουν, χρόνιο βήχα για να απομακρυνθεί η περίσσεια του φλέγματος, κόπωση και δύσπνοια.
Στην εξέλιξη της νόσου συμβάλει και η καθιστική ζωή, καθώς η παντελή έλλειψη θωρακικών ασκήσεων εκγύμνασης.
***Υπάρχει φυσική πρόληψη καθώς και κλινικά αποδεδειγμένη αντιμετώπιση.

Το Άσθμα:
Είναι μια χρόνια ασθένεια των πνευμόνων που προκαλεί φλεγμονώδη στένωση των αεραγωγών.
Τα συμπτώματα του άσθματος περιλαμβάνουν συριγμό, σφίξιμο στο στήθος, δύσπνοια και βήχα.
Με τον καιρό η χρόνια φλεγμονή μπορεί να καταστρέψει το επιφανειακό στρώμα των αεραγωγών.
Σύμφωνα με τον Hugh Η Windom, MD, αναπληρωτή κλινικό καθηγητή της ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα, «Το επιφανειακό στρώμα δρα ως ένα είδος φίλτρου, αλλά τη στιγμή που θα φύγει, το σύνολο των ρύπων και αλλεργιογόνων έχουν άμεση και ανεξέλικτη πρόσβαση στους πνεύμονες”.
Έτσι με αυτόν τον μηχανισμό συχνά συναντώμαι το αλλεργικό άσθμα, καθώς και τον πνιγμό των πασχόντων από περιαυτολογικούς ρίπους, καπνό κτλ.
****Υπάρχει φυσική πρόληψη καθώς και κλινικά αποδεδειγμένη αντιμετώπιση.

Ελπιδοφόρα η φυσική αντιμετώπιση της ΧΑΠ:
Νέες μελέτες αποκαλύπτουν ότι ο πνευμονικός ιστός μπορεί να αναγεννηθεί με υπομονή και επιμονή !
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Δρ Gloria De Carlo Massaro και τον Δρ Donald Massaro στο Georgetown University School of Medicine, αντέστρεψαν με επιτυχία εμφύσημα σε πειράματα.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα παράγωγο της βιταμίνης Α: all-trans-ρετινοϊκό οξύ (ATRA).

Δώδεκα ημέρες καθημερινής λήψης ενέσεων ATRA επέτρεψαν την ανάπτυξη νέων υγιών κυψελίδων.
Ο Δρ Donald Massaro είπε «Φαίνεται ότι η θεραπεία ενεργοποίησε την αναγέννηση των κυττάρων στην παραγωγή κυψελίδων, δηλαδή των θυλάκων αέρα, όπου γίνεται η κίνηση του οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα μεταξύ των πνευμόνων και της κυκλοφορίας του αίματος.
Η παραγωγή των κυψελίδων ολοκληρώνεται συνήθως στην παιδική ηλικία. »
Είναι ενδιαφέρουσα επίσης μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Nutrition (Vols 130 και 133):
«Η έλλειψη βιταμίνης Α που προκλήθηκε εξαιτίας του καπνού του τσιγάρου συνδέεται με την ανάπτυξη του εμφυσήματος» αποδεικνύοντας γιατί το κάπνισμα θεωρείται ότι είναι η κύρια αιτία του εμφυσήματος.
Προηγούμενες μελέτες από επικεφαλής της έρευνας, ο Richard C. Baybutt αποκάλυψε ότι όσοι λάμβαναν ανεπαρκή βιταμίνη Α από τη διατροφή τους ανέπτυξαν εμφύσημα. Στη μελέτη, ανακάλυψαν ότι όσοι εκτέθηκαν σε καπνό τσιγάρου, απέκτησαν ανεπάρκεια βιταμίνης Α .
Ένα κοινό καρκινογόνο βρέθηκε στα τσιγάρα που ονομάζεται βενζοπυρένιο, το οποίο είχε προηγουμένως συνδεθεί με ανεπάρκεια βιταμίνης Α. 
Ο Baybutt εξήγησε:
«Όταν η περιεκτικότητα βιταμίνης Α στον πνεύμονα ήταν χαμηλή, το ποσοστό του εμφυσήματος ήταν υψηλό.» Και πρόσθεσε: «Έτσι, η υπόθεση είναι ότι οι καπνιστές αναπτύσσουν εμφύσημα, λόγω της έλλειψης βιταμίνης Α.»
Η βήτα-καροτίνη ή βιταμίνη Α
Η βήτα-καροτίνη είναι ένας τύπος καροτενοειδών.
Είναι μια χρωστική ουσία που βρίσκεται στα φυτά που βοηθά στην παραγωγή ζωηρών χρωμάτων σε ορισμένα φρούτα και λαχανικά, όπως το πεπόνι και τα καρότα.
Όταν προσλαμβάνεται το β- καροτένιο μετατρέπεται από το σώμα σε βιταμίνη Α (ρετινόλη), η οποία μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιείται από το σώμα για μία ποικιλία λειτουργιών, ή μπορεί απλά να δράσει ως αντιοξειδωτικό καταπολεμήσεως ελευθέρων ριζών.
Ο καλύτερος τρόπος για να αυξηθούν με ασφάλεια τα επίπεδα βιταμίνης Α είναι μέσω της διατροφής και εξειδικευμένων φυσικών συμπληρωμάτων.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι μεγάλες ή ακόμα και μεσαίες δόσεις των συνθετικών συμπληρωμάτων βιταμίνης Α μπορεί να είναι επικίνδυνες.
Δεδομένου ότι η βιταμίνη Α είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη, αποθηκεύεται στο ήπαρ και σε μεγάλες δόσεις μπορεί να βλάψει το συκώτι αφ’ ενός και αφετέρου να επιφέρει τελείως αντίθετα αποτελέσματα.*
Συνεπώς, ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλιστούν επαρκή επίπεδα β-καροτένιου ή βιταμίνη Α είναι μέσω της διατροφής ή φυσικών συμπληρωμάτων διατροφής και όχι μέσω χαπιών με συνθετικές βιταμίνες.


Επίλογος:

Σήμερα ολοένα και περισσότεροι διακεκριμένοι επιστήμονες αποδέχονται ότι από την μια η απομάκρυνση μας από τον φυσικό τρόπο διαβίωσης και από την άλλη η ωμή προσπάθεια αντιγραφής, μίμησης αυτής, επέφεραν περισσότερα δεινά παρά οφέλη στην ανθρωπότητα.
Ναι μπορεί θεωρητικά να είναι εύκολο στο χημικό εργαστήριο να αντιγράψουμε για παράδειγμα την βιταμίνη Α, ή τις δράσεις του πράσινου φαρμάκου Cordyceps, αλλά πάντα θα υπάρχει ένα αόρατο κρυφό μόριο σε αυτά που όχι μόνο μας κάνει την διαφορά στις δράσεις, αλλά καθιστά το χημικό αντίγραφο τοξικό και φορές ακόμα και επικίνδυνο.
Χιλιάδες εκατοντάδες είναι τα κλινικά παραδείγματα που θα μπορούσα να αναφέρω όχι μόνο για τις βιταμίνες, ( Λιποδιαλυτές ή υδροδιαλυτές ) αλλά και για πράσινα φάρμακα, φυσικά ιάματα και συμπληρώματα διατροφής.

Συμπερασματικά:
Θα πρέπει κάπου εδώ να διευκρινίσω σε όλους το εξής.
Όταν αναφέρομαι στον φυσικό τρόπο διαβίωσης, ή αντιμετώπισης προστασίας της υγείας, της ευεξίας και της ομορφιάς μας δεν σημαίνει ότι επιβάλετε να έχουμε δεκάδες φιαλίδια με τα προαναφερόμενα φυσικά ιδιοσκευάσματα.
Είναι ένα σύνολο ενεργειών που πραγματικά θα πρέπει να ταυτιστούμε με αυτό στην καθημερινότητα μας.
Απλοϊκά, προσέχουμε την διατροφή μας ακλουθώντας την εποχή παραγωγής της και την Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, γυμναζόμαστε, περπατάμε σε επίπεδο mars τακτικά, τέλος επισκεπτόμαστε την φύση όσο αυτό μπορεί να είναι εφικτό.
Ασφαλώς όλα αυτά χωρίς υστερικές δεσμεύσεις και αποκλεισμούς γιατί πώς να το κάνουμε μας επιβάλουν να ζούμε ανθυγιεινά.
Εδώ είναι που αρωγός μας θα πρέπει να είναι τα βιολογικά συμπληρώματα διατροφής, τα φυσικά ιάματα και τέλος τα πράσινα φάρμακα όπου και όποτε μας χρειαστούν.

Προσοχή όμως:
Η επιλογή τους δεν θα πρέπει να γίνεται από illustration διαφημίσεις, γνώμες τρίτων, ή στα κουτουρού.
Αρμόδιοι είναι σχετικά ενημερωμένοι ιατροί στα όπλα της φύσης, φαρμακοποιοί και γενικότερα διαπιστευμένοι επιστήμονες υγείας του είδους που πρωτίστως γνωρίζουν όλο το ιστορικό υγείας σας.
Θυμίζω ότι ο οργανισμός και οι ανάγκες αυτού του καθενός μας, είναι τελείως διαφορετικοί όπως τα δακτυλικά μας αποτελέσματα που μας ξεχωρίζουν.
Ναι μεν, όλοι μοιάζουμε, άνθρωποι είμαστε δεν λέω, αλλά δεν είμαστε ίδιοι κοντολογίς !
Η σωστή επιλογή που προϋποθέτει βαθιά γνώση, έχει και το ποθητό αποτέλεσμα ακόμα και στα απλά προβλήματα υγείας, ευεξίας και ομορφιάς.
Για περισσότερες πληροφορίες, δοσολογίες, εξατομικευμένη επιλογή, συνδυασμούς επικοινωνήστε ανεπιφύλακτα στο e-mail: g.m.k.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834
Όλα τα ερωτήματα σας θα απαντηθούν προσωπικά, ατομικά.



Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός



Διαβάστε ακόμα:



Υπόμνημα επιλογής εναλλακτικών και αναλόγων ατομικά συνδυασμών:
*Χρόνια βρογχίτιδα: A.F.A. Blue Green Algae, Cordyceps, Colostrum max 29%, Energy Food ( Φόρμουλα ) Active Gruit ( Φόρμουλα )
**Εμφύσημα: Ganoderma Lucidum, Active Gruit ( Φόρμουλα ) Vitamicell ( Φόρμουλα ) Cardio Q10, A.F.A. Blue Green Algae, Cordyceps, Colostrum max 29%.
***Βρογχεκτασία: Cordyceps, A.F.A. Blue Green Algae, Colostrum max 29%, Vitamicell ( Φόρμουλα )
****Άσθμα: Cordyceps, A.F.A. Blue Green Algae, Cordyceps, Colostrum max 29%, Vitamicell ( Φόρμουλα )


Πηγή: Dr. Λ.ΓΕΡΑΚΟΥΛΙΑΣ Μ.D.{E.H}, Δρ Gloria De Carlo Massaro, Δρ Donald Massaro στο Georgetown University School of Medicine, Richard C. Baybutt.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα