Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

Αποτοξίνωση. Τελικά είναι αυτό που νομίζεις ?

Μπαίνοντας για τα καλά σε μια περίοδο που σχεδόν όλοι βάζουν στο μυαλό τους τα παραπανίσια κιλά
του χειμώνα, όλο και πιο συχνά διαβάζουν, ακούνε για την επιβεβλημένη αποτοξίνωση πριν από κάθε δίαιτα.
Ασφαλώς και από την άλλη υπάρχουν επίσης πολλά άτομα που την έχουν κατά νου όλο τον χρόνο
μα ή δεν ξέρουν τον τρόπο, ή έχουν διαβάσει τόσα πολλά που μόνο περισσότερη ομίχλη μπορεί να τους προκαλέσουν για τον σκοπό αυτό.

Εν αρχή τι είναι Αποτοξίνωση ?
Είναι γνωστό σε όλους, ελπίζω, πως με τοξίνες μας βομβαρδίζει ο σύγχρονος τρόπος διαβίωσης με δεκάδες τρόπους, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε όσο και να προσπαθούμε, ούτε στο 50%.
Τοξίνες από το περιβάλλον, το νερό, την διατροφή, τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα, τα απορρυπαντικά και είδη σωματικής καθαριότητας, έως και την ατμόσφαιρα κυρίως σε κλειστούς χώρους που περνάμε αναγκαστικά τον περισσότερο χρόνο της ζωής μας.
Σφουγγάρι όπως είναι το ανθρώπινο σώμα, θα εισπνεύσει τις τοξίνες της ατμόσφαιρας από τους πνεύμονες, θα απορροφήσει από το γαστρεντερικό όλες εκείνες τις τοξίνες των τροφών, ( Συντηρητικά, φυτοφάρμακα, φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα κτλ ) αλλά ακόμα και από την απορρόφηση του δέρματος από ένα βεβαρημένο χημικό αφρόλουτρο με άρωμα ροδάκινο για παράδειγμα, ή μια καλλυντική κρέμα, έως και από την αναγκαστική επαφή των χεριών μας με διάφορα κοινόχρηστα αντικείμενα. ( Χρήματα, χειρολαβές, κτλ )
Συνεπώς αντικειμενικά τις τοξίνες δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε κακά τα ψέματα όσο και αν προσπαθούμε.
Αυτό που αναφέρω σαφέστατα είναι η ψυχρή πλευρά της πραγματικότητας και δεν σημαίνει βουτιά στις τοξίνες για να μην μας αγχώνει η προσπάθεια αποφυγής αφού ούτος ή άλλος θα τις εισπράξουμε.
Αντίθετα θα έλεγα, σημαίνει ότι η προσπάθεια μας να τις περιορίσουμε θα πρέπει να είναι διαρκείς και κατά καιρούς επιβεβλημένη η ισορροπημένη και καθολική αποτοξίνωση μας.


Που και πως επιβαρύνουν οι τοξίνες τον οργανισμό ?
Επιγραμματικά θα αναφέρω ότι οι τοξίνες που εισέρχονται στον οργανισμό μας ναι μεν μπορεί να θεωρούμε ότι επιφορτίζουν το ήπαρ και τους νεφρούς με περισσότερη εργασία, αλλά σίγουρα δεν σταματούν εκεί.
Αρχικά επιβαρύνουν όλο το καρδιαγγειακό όχι μόνο ως προς την δημιουργία αθηρωμάτωσης, σκλήρυνσης των αρτηριών και τον αγγείων, θρόμβους κτλ, αλλά και σε ότι αφορά την πυκνότητα, ( Ρευστότητα ) οξυγόνωση και θρεπτικότητα του αίματος.
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την πλημμελή τροφοδοσία όλων των κυττάρων μας με θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο με συνέπεια την ανεπαρκή ανάπλαση τους.
Αυτό στην συνέχεια θα δημιουργήσει με τον καιρό δυσλειτουργίες στους ιστούς κατά συνέπεια και στα όργανα του σώματος όπου έχουμε πέρα του πρόωρου γηρασμού και το φαινόμενο των χρόνιων νοσημάτων. ( Διαβήτης, Υπέρταση, Χοληστερίνη κτλ )
Τέλος οι τοξίνες πέρα από τις αποδεδειγμένες κατηγορίες για καρκινογενέσεις, καταβάλουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα με συνέπεια να γινόμαστε ευάλωτοι σε κάθε λογίς λοιμώξεις, ιώσεις κτλ.


Τι ονομάζουμε Ισορροπημένη και Καθολική Αποτοξίνωση ?
Αναλύοντας τον χαρακτηρισμό Ισορροπημένη και Καθολική Αποτοξίνωση μας προκύπτουν τα εξής:

Ισορροπημένη.
Είναι γνωστό σε όλους ότι ο οργανισμός του κάθε ανθρώπου είναι προικισμένος με μια απίστευτη προσαρμοστικότητα από το κλίμα όπου διαβιώνει, έως την καθημερινή του διατροφή και δραστηριότητα.
Επίσης είναι γνωστό πιθανά στους περισσότερους, ότι δεν είναι σωστό με βίαιους τρόπους να του αλλάζουμε τα δεδομένα κάθε λίγο και λιγάκι.


Αυτό επισύρει πολλούς σοβαρούς κινδύνους αποδεδειγμένα. 
Για παράδειγμα θα σας αναφέρω και προκειμένου να γίνω κατανοητός τις διάφορες ανεύθυνες δίαιτες που κυκλοφορούν για να χάσουμε γρήγορα τα περιττά κιλά.
Εκεί που οργανισμός μας είναι μαθημένος να καταναλώνει μια μεγάλη ποσότητα τροφής σε δυο γεύματα, ακλουθούμε την δίαιτα του δεν τρως τίποτα και ξεγελάς το αίσθημα της πίνας με χωρίς θρεπτικές ουσίες μικρά γεύματα και αρχίζουν τα παρατράγουδα.
Νευρικότητα, αϋπνία, ορμονικές διαταραχές, ατονία, έλλειψη διάθεσης για τις χαρές της ζωής και τέλος πιθανά αναιμία, γαστρεντερικές διαταραχές, δυσκοιλιότητα, υπόταση και τόσα άλλα.
Αντίθετα σε μια ισορροπημένη δίαιτα απώλειας των περιττών κιλών, ο στόχος μπαίνει σε βάθος χρόνου και σιγά, σιγά, μειώνονται οι ποσότητες διατροφής, αλλάζουν οι συνδυασμοί τους, διαιρούνται τα γεύματα από δυο σε τρία και στην συνέχεια σε τέσσερα με αποτέλεσμα χωρίς καμία παρενέργεια από αυτές που προανέφερα αρχίζει η πτώση των περιττών κιλών, αργά ναι μεν αλλά μόνιμα και σταθερά.
Το ίδιο συμβαίνει και με τις βίαιες αποτοξινώσεις που διαβάζουμε κατά καιρούς των 24 ωρών ή των 48 με χυμούς ή αφεψήματα θαυματουργά της μακρινής Τανγκανίκας.
Σε ότι αφορά την αποτοξίνωση μπορεί να υπάρξει ένα αποτέλεσμα του σήμερα με ένα τέτοιο τρόπο, σε ότι αφορά τις ζημίες που μας έχουν κάνει οι τοξίνες, τις αφήνουμε στην άκρη, μα και σίγουρα από την άλλη ο οργανισμός μας διαταράχτηκε σε τέτοιο βαθμό που το βέβαιο είναι ότι θα μας έρθει κάποιο ή κάποια νέα άλλα προβλήματα.
Κοντολογίς Ισορροπημένη εννοούμε την αποτοξίνωση ναι μεν του σήμερα, αλλά ταυτόχρονα και την επιδιόρθωση των βλαβών που μας προκάλεσαν οι τοξίνες του παρελθόντος. 


Καθολική.
Ατυχώς επικρατεί η άποψη ότι λαμβάνοντας μια αντιοξειδωτική ουσία για κάποιο χρονικό διάστημα έχουμε λύσει το πρόβλημα.
Για παράδειγμα θα αναφέρω την αντιοξειδωτική βιταμίνη C ή το πράσινο τσάι.
Ναι ασφαλώς και τα δυο έχουν αποδεδειγμένες αντιοξειδωτικές δράσεις όμως γενικές.
Καθολικά δεν θα μπορέσουν να αποτοξινώσουν όλα τα όργανα του σώματος. 
Εκτός αυτού θα επαναλάβω, τι γίνεται με τις ζημίες που έχουμε αποκτήσει μέχρι εκείνη την στιγμή που αποφασίσαμε να κάνουμε αποτοξίνωση ?
Απλά τίποτα. Σχετικά με το θέμα, της ισορροπημένης και καθολικής αποτοξίνωσης δηλαδή, μεγάλη ομάδα ειδικών επιστημόνων του πανεπιστημίου των Αθηνών ( Ιατροί, κλινικοί φαρμακοποιοί, βιολόγοι, χημικοί ) μελέτησαν για τουλάχιστον μια πενταετία in vitro και στην συνέχεια άλλα τόσα χρόνια περίπου in vivo σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Αθήνας και της Κρήτης διάφορους συνδυασμούς φυσικών ιαμάτων.
Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μια φυσική φόρμουλα που αφενός θα παρέχει 100% αποτελεσματικότητα για ισορροπημένη καθολική αποτοξίνωση και αφετέρου μέγιστη ασφάλεια.
Συνδιαστικα όπως συχνά αναφέρω κατέληξαν σε μια απόλυτα μελετημένη αναλογία και ένωσαν σε μια εύπεπτη κάψουλα τις δράσεις του Pine Bark ( Πυκνογενολη. ) του Gingko Biloba και Grape seed extract OPC ( Εκχύλισμα κουκουτσιών κόκκινου σταφυλιού ) 


Η δε τεκμηρίωση της επιλογής αυτής είναι η εξής:

Pine Bark ( Πυκνογενόλη ):
Είναι το φυσικό εκχύλισμα που προέρχεται από το φλοιό πεύκου.
Έχει 50 φορές ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση από τη βιταμίνη Ε και 20 φορές από τη Βιταμίνη C.
Περιέχει ισχυρές ιαματικές ουσίες της κατηγορίας των βιοφλαβονοειδών, τις προανθοκυανίνες οι οποίες είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά και εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες.
Πέρα αυτών κλινικά έχει αποδείξει ότι καθαρίζει τον αυλό όλων των αρτηριών και αγγείων από θρόμβους, αθηροματική πλάκα κτλ και επαναφέρει την απαιτούμενη ελαστικότητα τους ακόμα και σε περιπτώσεις σοβαρής αρτηριοσκλήρυνσης.
Χαρακτηριστικά έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα και στη θεραπεία πολλών παθήσεων όπως διαβήτης, ινομυαλγία, καρδιακές παθήσεις, αιμορροϊδες, αλλεργίες, αρτηριοσκλήρυνση, αρθρίτιδα, άσθμα, αθλητικές κακώσεις, κιρσοί, καρκίνος, καταρράκτης, κατάθλιψη, κ.α. 


Ginkgo Biloba:
Τα οφέλη του είναι γνωστα πολλαπλά και κλινικα αποδεδειγμενα. 


 Διευρύνει τα αγγεία, βελτιώνει το μεταβολισμό, εμποδίζει την αρτηριοσκλήρυνση, ανακουφίζει από πονοκεφάλους και ημικρανίες που οφείλονται στην κακή κυκλοφορία και τις τοξίνες, μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος, ενισχύει την αδύναμη μνήμη, συμβάλλει θετικά σε περιπτώσεις όπως κατάθλιψη, εμβοές, γεροντική άνοια και βοηθάει την καλή κυκλοφορία ακόμα και στα άκρα με κλινική απόδειξη να διατηρούνται πάντα ζεστά.Grape seed extract OPC ( Εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού ):
Περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Ε βοηθώντας έτσι την ανάπλαση των κυττάρων, φλαβονοειδή, φαινολικές προκυανιδίνες, πολυφαινόλες ρεσβερατρόλη κ.α.
Μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων, τις φλεγμονές, την υπεροξείδωση των λιπιδίων και βελτιώνει τη ροή του αίματος. 

 

Συμπερασματικά:
Παρατηρώντας τις δράσεις των προαναφερομένων εύκολα ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει την ισορροπία από την μια, μιας καθολικής από την άλλη αποτοξίνωσης, επιδιορθώνοντας, αποκαθιστώντας ταυτόχρονα και φθορές, ζημιές του παρελθόντα χρόνου.
Ο χρόνος δε της ισορροπημένης και καθολικής αποτοξίνωσης που θα απαιτηθεί με την συγκεκριμένη φόρμουλα του πανεπιστήμιου των Αθηνών είναι ανάλογος της τοξίνωσης του καθενός ξεχωριστά και κυμαίνεται από ένα με δυο μήνες ανά έτος έως και έξη σε άτομα που κύρια έχουν υποστεί μακροχρόνιες λήψεις γνωστών τοξικών φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων όπως είναι η κορτιζόνη, ή χημειοθεραπεία κτλ.
Τέλος είναι σημαντικό και επιβάλλεται να αναφέρω πως η συγκεκριμένη φόρμουλα δεν έχει ίχνος παρενεργειών και διατάραξης του οργανισμού.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail g.g.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός

 
Διαβάστε ακόμα: Τοξίνες στο σώμα και τον οργανισμό  &  Τοξίνες από τις διατροφικές μας συνήθειες.  &  Βελτιωτικές της γεύσης τοξίνες !  &  Δίαιτα & διαιτολόγος: Συμβουλές για πλούσιες τοξίνες με αποτέλεσμα μηδέν.  &  Τοξίνες. Και το όνομα αυτής Ε171 !  &  Tοξίνες.  &  Χάστε βάρος κάνοντας αποτοξίνωση!  &  Πυκνογενόλη – αντιοξείδωση. Όνομα και συνώνυμο ! &  Ginkgo Biloba. Το βότανο της μνήμης και της νηφαλιότητας.  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα