Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Άτυπη πνευμονία. Μια σύγχρονη απειλή που ολοένα εμφανίζεται συχνότερα


Θα μπορούσε κάλλιστα να ονομαστεί 
και νόσος των αεροπλάνων με δεδομένο 
ότι συχνά εμφανίζεται μετά από ένα πολύωρο αεροπορικό ταξίδι. 
Πολλοί επιστήμονες την έχουν συνδέσει 
με την κακή συντήρηση των κλιματιστικών 
σε αεροπλάνα αλλά και άλλων κλειστών δημόσιων χώρων.
Ευάλωτοι κλασικά είναι άτομα με εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα, για αυτό και η αναφορές μου στην αναγκαιότητα της διατήρησης του ανοσοποιητικού είναι επίμονα συχνές.


Ποια είναι όμως τα ανησυχητικά συμπτώματα.
Η πνευμονία διακρίνεται σε δυο κατηγορίες.
Την τυπική που προκαλείται από βακτήρια και άτυπη που σήμερα θα μας απασχολήσει που προκαλείται από άλλους μικροβιακούς παράγοντες, όπως μυκοπλάσματα, ιούς, μύκητες, παράσιτα.

Με λόγια απλά, δηλαδή προκαλείται με όσους βλαβερούς παράγοντες συναντάμε σε μεγάλες πυκνότητες σε κακώς συντηρημένα φίλτρα κλιματιστικών.

Συμπτώματα.

  • Αιφνίδιος υψηλός πυρετός με ρίγη και όχι όλες τις φορές που μπορεί να υπάρξουν μόνο ρίγη.
  • Βήχας, αρχικά ξηρός που γρήγορα γίνεται παραγωγικός με δύσκολη αποβολή των πτυέλων.
  • Πλευρικοί πόνοι που ανάλογα με τη σοβαρότητα της νόσου μπορεί να συνυπάρχουν με δύσπνοια και ταχυκαρδία.
  • Κεφαλαλγία.
  • Διάρροια.
  • Μυαλγίες.
  • Εξανθήματα σπανιότερα.
Επιπλοκές.
Οι επιπλοκές της πνευμονίας μπορούν να είναι πολύ σοβαρές έως και να στοιχίσουν τη ζωή του ασθενούς.

Η εμφάνιση τους εξαρτάται από την ηλικία του ασθενούς και τη γενικότερη κατάσταση της υγείας του. ( Θέμα ανοσοποιητικού )
Επίσης από το μικρόβιο που είναι υπεύθυνο.
Τέλος από την έγκαιρη διάγνωση και σωστή θεραπεία.
Οι επιπλοκές μπορεί να περιορίζονται στο θώρακα με συλλογή υγρού ή πύου γύρω από τους πνεύμονες.
Μείζονος σημασίας είναι και η επέκταση της λοίμωξης στην καρδιά προκαλώντας περικαρδίτιδα ( Συλλογή υγρού στο σάκο που περιβάλλει το μυοκάρδιο ) ή ενδοκαρδίτιδα.
Βασικής σημασίας επιπλοκή της νόσου εξάλλου είναι και η μερική ανάρρωση και η μετάβαση σε χρόνια πνευμονία.
Επιπλοκές όμως μπορεί να προκύψουν και σε απομακρυσμένα σημεία με την μεταφορά εκεί των μικροβίων μέσω του αίματος και να προκληθεί έτσι για παράδειγμα μηνιγγίτιδα ή σηπτική αρθρίτιδα.

Αντιμετώπιση
Οι νεαροί και υγιείς κατά τα άλλα ασθενείς, που διαγιγνώσκονται νωρίς στην πορεία της νόσου έχουν άριστη ανταπόκριση.
Αντίθετα οι ηλικιωμένοι, με συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας, ή με μειωμένη ανοσολογική ισχύ ταλαιπωρούνται για μεγαλύτερο διάστημα και κινδυνεύουν από επιπλοκές της νόσου, ιδιαίτερα αν καθυστερήσει η διάγνωση και η έναρξη θεραπείας.
Για την αντιμετώπιση της νόσου χορηγούνται αντιβιοτικά και κατά περίπτωση και άλλα φάρμακα ανάλογα με την κρίση του ιατρού, όπως αντιπυρετικά, αναλγητικά, αποχρεμπτικά, βρογχοδιασταλτικά κ.α.
Πρωταρχικής σημασίας είναι η ανάπαυση, η καλή διατροφή και η αποφυγή αφυδάτωσης.
Σε σοβαρές περιπτώσεις που δεν είναι λίγες, χρειάζεται εισαγωγή στο νοσοκομείο και έναρξη ενδοφλέβιας αγωγής καθώς και υποστήριξη με οξυγόνο.
Αν διακόψετε πρώιμα τη θεραπεία, η πνευμονία μπορεί να υποτροπιάσει και πολλές φορές οι υποτροπές είναι πιο σοβαρές από το πρώτο επεισόδιο.


Εναλλακτική αντιμετώπιση και αρωγή.
Η άτυπη πνευμονία είναι μια από τις ασθένειες που είναι απαραίτητη η χρήση αντιβιοτικού φαρμακευτικού σκευάσματος και μάλιστα ειδικευμένου και ισχυρού.
Επικουρικά η βιολογική Πρόπολη είναι επίσης ένα ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό που μάλιστα προάγει την βιταμίνη C γεγονός που θα βοηθήσει τον ασθενή για γρηγορότερη ανάρρωση.
Με εισπνοές και αφέψημα από ευκάλυπτο ή λεβάντα θα έχουμε μια απομάκρυνση των συμπτωμάτων της δύσπνοιας.
Με αφέψημα ρίγανης με θυμάρι καθώς και ένα κουτάλι μέλι με λίγο λεμόνι θα έχουμε ευκολότερη αντιμετώπιση στον επίμονο βήχα.
Το βιολογικό Colostrum max 29% σε mega δοσολογία προσαρμοσμένη κατά περίπτωση θα μας βοηθήσει πολύ στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και κατά συνέπεια και την γρηγορότερη οριστική ίαση.
Το Cordyceps θα μας βοηθήσει στην ενδυνάμωση των πνευμόνων και την αύξηση του οξυγόνου από τους πνεύμονες στο αίμα.
Συνδυαστικά και ανάλογο με την κατάσταση του ασθενούς υπάρχουν και άλλα φυσικά ιάματα ή πράσινα φάρμακα που εκτός από την οριστική ανάρρωση σε περίπτωση άτυπης πνευμονίας, θα μας βοηθήσουν κάθετα και στην σημαντική πρόληψη μιας τέτοιας κατάστασης.

Επίλογος.
Τυπική και άτυπη πνευμονία δεν είναι νοσήματα που κάνεις θα μπορούσε να μην τους δώσει την απαιτούμενη βαρύτητα .
Κύρια άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό θα πρέπει να μπουν στο κεφάλαιο πρόληψης με τα όπλα της φύσης, αρκεί και αυτά να τα αντιμετωπίσουν εξατομικευμένα, με σοβαρότητα, συνέπεια και συνέχεια.
Εδώ θα σας θυμίσω για μια ακόμα φορά πως τα πράσινα φάρμακα ή φυσικά ιάματα δρουν στην ρίζα του κακού και όχι στο σύμπτωμα.
Αυτό από μόνο του μας εξάγει το συμπέρασμα ότι απαιτούν χρόνο και συστηματική για να φτάσουν στο ποθητό αποτέλεσμα.
Με σπασμωδικές και βραχυχρόνιες λήψεις διαφορετικών ιαμάτων το μόνο που επιτυγχάνουμε είναι να ξοδεύουμε τα χρήματα μας και να ματαιοπονούμε.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε ανεπιφύλακτα
στο e-mail: g.m.k.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834



Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός



Διαβάστε ακόμα: 

Cordyceps sinensis Φάκελος Φαρμακευτικά μανιτάρια !  &  Τι είναι η Ανοσολογία και τι η φλεγμονή.  &  Φυσικό Πολυβιταμινούχο, Αντιοξειδωτικό ή απλά το Κλειδί θεραπείας και διατήρησης της υγείας.  &  Πρόπολη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε.  &  Colostrum max 29%. Ισχυρό ανοσοποιητικό ισχυρή ανάπτυξη μυών οστών και ανάπλαση κυττάρων    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα