Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Βιταμίνες. Πως να επιλέξω τις κατάλληλες βιταμίνες ?


Οι αναφορές μου δεν είναι λίγες πάνω στα βιταμινούχα σκευάσματα που κυκλοφορούν ευρέως στην αγορά. 
Θα τις συναντήσουμε ακόμα και σε μπισκότα, καραμέλες για τον λαιμό, παιδικές τροφές, ψωμί για τοστ, μέχρι σε τσίχλες και ζελεδάκια με διάφορες γεύσεις, με μόνη διαφορά ότι όλες αυτές 
οι εφαρμογές αναφέρονται σε βιταμίνες 
χημικά αντίγραφα αναμφιβόλου ποιότητας 
και προ πάντων δράσης.
Από την άλλη πολλές είναι οι αναφορές μου στις τεράστιες διαφορές που έχουν οι χημικές αντιγραφές βιταμινών, από αυτές της φύσης και πόσο επικίνδυνες μπορεί να αποδεδειχθούν στην χρήση τους.
Διαβάστε με προσοχή τον διαχωρισμό αναφορά που κάνει η κυρία Διαμαντοπούλου και σίγουρα θα εμπεδώσετε καλύτερα το θέμα.


Αναλυτικά:
Αγοράσατε προσφάτως τις βιταμίνες σας σε τοπικό σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, κλπ ? 

Είναι πολύ πιθανόν, να μην παίρνετε ότι πληρώνετε ως αξία και να προκαλείτε περισσότερο κακό παρά καλό.
Η σωστή λήψη της καθημερινή δόσης βιταμινών και μετάλλων θα πρέπει να προέρχεται από τα τρόφιμα, και μόνο τότε θα πρέπει να συμπληρώνετε με προϊόντα υψηλής ποιότητας, όταν είναι απαραίτητο.
Πολλές βιταμίνες από τα καταστήματα περιέχουν επιβλαβή συστατικά και χημικές ουσίες.
Οι συνθετικές βιταμίνες κατασκευάζονται με φθηνά υλικά και είναι σε μη απορροφήσιμες μορφές ως επακόλουθο το σώμα σας να μην παίρνει κανένα θρεπτικό όφελος.

Σταματήστε λοιπόν να σπαταλάτε τα χρήματά σας και να βλάπτετε το σώμα σας.

Τι πρέπει να αποφεύγετε.
Προσοχή στις ορολογίες “άλλα συστατικά”, αυτά μπορούν να περιλαμβάνουν:
Τάλκη, χρωστικές, βενζοϊκό νάτριο, μεθυλοκυτταρίνη, κηρός καρναούβης, διοξείδιο του πυριτίου / τιτανίου, ζωϊκά μέρη και τεχνητά συστατικά.
Καθώς κάτι που υποτίθεται ότι θα σας ωφελήσει περιέχει τέτοιες τοξικές χημικές ουσίες, ενώ εσείς, ο καταναλωτής, νομίζετε ότι κάνετε το σωστό πράγμα με τη λήψη τους.

Οι ζελέ ή μασώμενες βιταμίνες για παιδιά «με γεύση φρούτων», που σχεδιάστηκαν να είναι πολύχρωμες και να μοιάζουν γευστικά με τις καραμέλες, είναι φορτωμένες με πιθανά καρκινογόνα, τεχνητά συστατικά και χρωστικές τροφίμων.

Το πρώτο συστατικό σε πολλές από τις βιταμίνες αυτές των παιδιών είναι το σιρόπι γλυκόζης.
Άλλα συστατικά περιλαμβάνουν:
Το Μπλέ # 2
Το κόκκινο # 40,
Το κίτρινο # 6
Τέλος και ασπαρτάμη, γνωστή νευροτοξίνη.

Το να ταΐζετε οικειοθελώς τα παιδιά σας με αυτές τις βιταμίνες , προκαλείτε περισσότερο κακό παρά καλό, επομένως σταματήστε να δηλητηριάζετε τα παιδιά σας. 

Αρκετές δημοσιευμένες μελέτες αναφέρουν τη σχέση μεταξύ των προσθέτων τροφίμων, χρωστικών και του ADHD σε παιδιά. ( Υπερκινητικότητα, δυσκολία συγκέντρωσης κ.α. )
Σε μια διπλή-τυφλή μελέτη, τα παιδιά που είχαν τραφεί με μια διατροφή που περιελάμβανε πρόσθετα τροφίμων και βαφές είχαν επιδείνωση των συμπτωμάτων του ADHD, ενώ σε παιδιά που ακολουθούσαν διατροφή χωρίς πρόσθετα βελτιώθηκε η συμπτωματολογία του συνδρόμου.

Αναρωτηθείτε, ποια είναι τα συστατικά;
Από πού προέρχονται τα συστατικά;
Είναι οι βιταμίνες , τα μέταλλα σε απορροφήσιμες μορφές;
Είναι το προϊόν βιολογικό;
Για πόσο καιρό έχει μείνει στο ράφι;
Αν δεν ξέρετε ποια είναι τα συστατικά, τότε κάντε την έρευνα σας.


“Τα συμπληρώματα ακατέργαστων ολικών τροφίμων κατασκευάζονται με τη συμπύκνωση των ολικών τροφίμων για χρήση σε συμπληρώματα” (Πρότυπη Διαδικασία). 

Τα συμπληρώματα με ολικές τροφές συμβάλλουν στο να μειωθεί το διατροφικό κενό που προκαλείται από την υπερβολική επεξεργασία και την έλλειψη σε θρεπτικά συστατικά των τροφίμων στη σημερινή κοινωνία.

Τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, οργανικά όποτε είναι δυνατόν, και προβείτε στη λήψη συμπληρωμάτων προϊόντων υψηλής ποιότητας, όταν είναι απαραίτητο.

Η συνεργεία των θρεπτικών συστατικών είναι θεμελιώδης

Σήμερα, η έρευνα δείχνει ότι οι ατομικές βιταμίνες που έχουν απομονωθεί από τα τρόφιμα δεν είναι τόσο αποτελεσματικές στην προαγωγή της υγείας όσο η λήψη ολικών τροφίμων.

Ο λόγος είναι ότι τα ολικά τρόφιμα είναι φέρουν μια σύνθετη και ολοκληρωμένη ομάδα συναφών ουσιών.

Αυτές οι ουσίες περιλαμβάνουν:
Βιταμίνες, μέταλλα, φυτοχημικά, ένζυμα, λίπη, υδατάνθρακες, νουκλεοτίδια και σημαντική περιεκτικότητα σε, προς το παρόν άγνωστα, μικροθρεπτικά συστατικά. Υπάρχουν χιλιάδες μικροθρεπτικά συστατικά που ακόμα ανακαλύπτουμε και χιλιάδες άλλα που περιμένουν να εντοπιστούν.
Κάθε τροφή είναι ένας μοναδικός συνδυασμός αυτών των παραγόντων σε συγκεκριμένες συγκεντρώσεις.
Για να εξηγήσουμε καλύτερα αυτή την έννοια, ας πάρουμε για παράδειγμα την βιταμίνη Ε.
Στην κοινότητα υγείας, οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η βιταμίνη Ε είναι ένα μείγμα από διαφορετικές τοκοφερόλες και τοκοτρινενόλες ( Άλφα, βήτα, γάμμα και δέλτα).
Αλλά η αλήθεια είναι ότι η πραγματική βιταμίνη Ε ναι μεν περιέχει αυτές τις τοκοφερόλες και τοκοτρινενόλες ωστόσο επιπλέον έχει σελήνιο, ξανθίνη, lipositol (μεταβολιστή χοληστερίνης), ωμέγα-3 και -6, παράγοντα αντι-στηθάγχης , ορμονικό πρόδρομο, και πιθανότατα άλλες ενώσεις που δεν έχουν ακόμη αναγνωρισθεί. Μπορούμε να δούμε επομένως ότι η Μητέρα Φύση είναι πολύ περίπλοκη.
Ως εκ τούτου, απομονώνοντας τη βιταμίνη Ε από ένα τρόφιμο δεν είναι το ίδιο και τόσο αποτελεσματικό όσο χρησιμοποιώντας το ολικό τρόφιμο με όλα τα συστατικά του.


Στην πραγματικότητα, η λήψη αυτών των απομονωμένων βιταμινών μπορεί να οδηγήσει δυνητικά στο να στρεσαριστεί ο μεταβολισμός στα όργανα αποτοξίνωσης.
Η αποδοτική χρήση των απομονωμένων βιταμινών απαιτεί να συνδυαστούν με τα συστατικά που υπάρχουν κανονικά σε ολόκληρο το σύμπλεγμα τροφίμου των βιταμινών με τα οποία δρουν συνεργικά.
Όταν αυτά τα επιπρόσθετα συστατικά δεν καταναλώνονται μαζί με τη βιταμίνη, αρχίζουν να χρησιμοποιούνται οι αποθήκες θρεπτικών συστατικών του σώματος.

Ως εκ τούτου, η συνεχιζόμενη κατάποση συνθετικών και απομονωμένων βιταμινών μπορεί να οδηγήσει σε ελλείψεις άλλων βασικών θρεπτικών παραγόντων.
Η συνέργεια που υπάρχει μεταξύ αυτών των επιμέρους συστατικών των ολικών τροφίμων συμβάλει στη δυναμική φυσιολογική απόκριση όπου τα οφέλη του συνόλου υπερβαίνουν το άθροισμα των μερών.
Εν κατακλείδι, η προσθήκη συμπληρωμάτων στη διατροφή μας είναι σημαντική, καθώς όπως γνωρίζουμε πλέον, τα εδάφη μας εξαντλούνται σε διάφορα θρεπτικά συστατικά.
Οι καλύτερες βιταμίνες είναι εκείνες που γίνονται από ολικά μη επεξεργασμένα τρόφιμα προκειμένου να διατηρηθεί η συνεργιστική δράση τους.
Σε αυτή την κατάσταση, μπορούμε να επιτύχουμε ένα θεραπευτικό όφελος από αυτά τα προϊόντα και να αντιμετωπίσουμε πραγματικά τις αιτίες των προβλημάτων υγείας που οι άνθρωποι αναπτύσσουν κατά τη διάρκεια ζωής τους.

Ειρήνη Διαμαντοπούλου,
Marketing Προϊόντων & Υπηρεσιών Ομορφιάς


Επίλογος:
Όταν συχνά αναφέρω ότι είμαστε εκτεθειμένοι από παντού σε τοξίνες και καρκινογόνες ουσίες σε κάτι τέτοιες λεπτομέρειες εντός πολλών εισαγωγικών αναφέρομαι.
Πόσο αθώες μοιάζουν οι πολύχρωμες καραμελίτσες για τα παιδιά μας από την μια και πόσο επικίνδυνες μπορεί να αποβούν από την άλλη.
Το δυσάρεστο είναι ότι αν ποτέ ο καθένας από εμάς αποφασίσει να δημιουργήσει ένα κατάλογο χημικών βιταμινούχων προϊόντων ( Έμμεσο και άμεσο ) πραγματικά θα χρειαστεί πολλές λευκές σελίδες.
Από τα απαράδεκτα ενεργειακά ποτά, μέχρι χυμούς φρούτων, από καραμέλες για δροσερή αναπνοή, μέχρι τσίχλες για την λεύκανση των δοντιών, από δημητριακά για πρωινό, μέχρι μαρμελάδες και μαργαρίνες κτλ.
Καθημερινής χρήσης προϊόντα διατροφής κοντολογίς που αντί για καλό μας βομβαρδίζουν σώμα και οργανισμό με βλαβερές τοξίνες.





Διαβάστε ακόμα: 

A.F.A. Τα φύκια της υγείας, της ευεξίας και της ομορφιάς.  &  Βιταμίνη - Βιταμίνες.  &  Βιταμίνη Β Το πολυδύναμο σύμπλεγμα.  &  Πώς να παίρνετε όλες τις βιταμίνες από τα φρούτα και τα λαχανικά  &  Βοτανολογία. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε  &  Διατροφή. 14 απλά βήματα για σωστή διατροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα