Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί συσκευασίες με παγάκια

Όταν ακόμα και τα παγάκια που χρησιμοποιούν τα καφέ μπαρ δεν είναι στείρα μικροβίων 
από την παραγωγή τους και μάλιστα είναι επιβαρυμένα σοβαρών βλαβερών βακτηρίων όπως είναι τα κολοβακτηρίδια και το E.Coli τότε φανταστείτε σε πόσα άλλα ακόμα κοινά προϊόντα 
είναι εκτεθειμένη η υγεία μας. 
Ο ΕΦΕΤ προχωρά στην ανάκληση 
μη ασφαλών συσκευασμένων 
πάγων από την αγορά.
Συγκεκριμένα ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κατά τη διάρκεια των ελέγχων, στο πλαίσιο του προγράμματος επισήμου ελέγχου συσκευασμένου πάγου, προέβη σε δειγματοληψία των κάτωθι προϊόντων:
1. Παγάκια «EXPRESS», σε κλειστή πλαστική συσκευασία 4,5 κιλών, με ημερομηνία παραγωγής 7-12-2019 και ημερομηνία λήξης 7-12-2020, που παράγεται από την επιχείρηση «ΠΑΝΤΣΟΥΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΠΑΓΑΚΙΑ EXPRESS», Ξάνθη.

2. Παγάκια «NICE ICE», σε κλειστή πλαστική συσκευασία 1,2 κιλών, με ημερομηνία παραγωγής 11-10-2019 και ημερομηνία λήξης 10-10-2020, που παράγεται από την επιχείρηση «NICE ΠΑΓΟΣ», Δήμος Κατερίνης.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από την Χημική Υπηρεσία Σερρών του Γενικού του Κράτους, διαπιστώθηκε υπέρβαση όσον αφορά τα νομοθετικά όρια για τις παραμετρικές τιμές των κολοβακτηριοειδών, E.Coli, εντερόκοκκων και κολοβακτηριοειδών, E.Coli, αντίστοιχα.

Τα ανωτέρω δείγματα χαρακτηρίστηκαν μη κανονικά και μη ασφαλή.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων των ανωτέρω προϊόντων από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Παράλληλα, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα εν λόγω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.



Διαβάστε ακόμα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα