Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Πόσες θερμίδες έχει η αγαπημένη σας πίτσα;

Τη λατρεύουμε και συνήθως δεν μπορούμε να περιοριστούμε σε ένα κομμάτι.

Μπορούμε να την απολαύσουμε κάθε ώρα της ημέρας, ακόμα και στο πρωινό, ενώ οι αμέτρητοι συνδυασμοί της ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Η πίτσα όμως είναι υπεύθυνη για πολλά από τα παχάκια που δεν μπορούμε να ξεφορτωθούμε, αλλά και για τις τύψεις που μας συνοδεύουν μετά το 3ο ή 4ο κομμάτι.
 
Για να περιορίσετε λοιπόν τη σωματική και ...ψυχική επιβάρυνση, μάθετε πόσες θερμίδες έχει ένα κομμάτι πίτσα μεσαίου μεγέθους, ανάλογα με τους πιο γνωστούς συνδυασμούς και το είδος της ζύμης:
 
Πίτσα με μοτσαρέλα, μανιτάρια, πράσινη πιπεριά, κρεμμύδι και φρέσκια ντομάτα
Με αφράτη ζύμη: 270 θερμίδες και 12 γρ. λίπος
Με λεπτή: 190 θερμίδες και 7 γρ. λίπος.
 
 
Πίτσα Μαργαρίτα: Mοτσαρέλα και σάλτσα ντομάτας
Με αφράτη ζύμη: 290 θερμίδες και 14 γρ. λίπος
Με λεπτή ζύμη: 200 θερμίδες και 9 γρ. λίπος.
 
Πίτσα με μοτσαρέλα, ζαμπόν, μανιτάρια, πιπεριές
Με αφράτη ζύμη: 300 θερμίδες και 14 γρ. λίπος
Με λεπτή ζύμη: 230 θερμίδες και 10 γρ. λίπος.
 
Πίτσα με μοτσαρέλα, μπέικον και τσένταρ
Με αφράτη ζύμη: 310 θερμίδες και 15 γρ. λίπος
Με λεπτή ζύμη: 245 θερμίδες και 11 γρ. λίπος.
 
Πίτσα με μοτσαρέλα, πεπερόνι, μοσχάρι, πράσινη πιπεριά, κρεμμύδι, μανιτάρια
Με αφράτη ζύμη: 320 θερμίδες και 17 γρ. λίπος
Με λεπτή ζύμη: 250 θερμίδες και 13 γρ. λίπος.
 
Πίτσα με μοτσαρέλα, χοιρινό, πεπερόνι, μοσχάρι, ζαμπόν, πράσινη πιπεριά, κρεμμύδι, ελιές και μανιτάρια
Με αφράτη ζύμη: 340 θερμίδες και 18 γρ. λίπος
Με λεπτή ζύμη: 280 θερμίδες και 15 γρ. λίπος.
 
Πίτσα με μοτσαρέλα, χοιρινό, ζαμπόν, μοσχάρι, πεπερόνι και μείγμα τριών τυριών
Με αφράτη ζύμη: 360 θερμίδες και 21 γρ. λίπος
Με λεπτή ζύμη: 310 θερμίδες και 19 γρ. λίπος.
 
 
 

Πηγή: www.onmed.gr/

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα