Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Το λιγοστό φως

αυξάνει δραματικά τον κίνδυνο κατάθλιψης
Ένας στους δέκα ανθρώπους δεν απολαμβάνει το φως του ήλιου εν ώρα εργασίας, ενώ το 30% των εργαζομένων ξυπνά πριν την ανατολή και επιστρέφει στο σπίτι μετά τη δύση, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
 
Η έλλειψη φωτός έχει σαν αποτέλεσμα τον αυξημένο κίνδυνο εποχικής συναισθηματικής διαταραχής (seasonal affective disorder – SAD), η οποία είναι γνωστή και ως χειμερινή κατάθλιψη.

Το ερευνητικό ίδρυμα Mental Health Research UK υποστηρίζει ότι η έλλειψη φυσικού φωτός οδηγεί στο λήθαργο και τα σοβαρά συμπτώματα κατάθλιψης.

Το ίδρυμα πραγματοποίησε δημοσκόπηση που αφορούσε σε 2.000 Βρετανούς ενήλικες και διαπίστωσε ότι τρεις στους δέκα εργαζομένους ξυπνούν πολύ νωρίς το πρωί και επιστρέφουν στο σπίτι τους αργά το βράδυ.

Παράλληλα, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 50% των συμμετεχόντων δεν απολαμβάνει το φως του ήλιου όταν εργάζεται.

Οι ερευνητές από το ίδρυμα δήλωσαν πως «περίπου ένα εκατομμύριο εργατοώρες χάνονται σε ετήσια βάση λόγω της SAD».

Τονίζουν ότι οι εργοδότες πρέπει να λάβουν μέτρα για τον περιορισμό του φαινομένου, διαμορφώνοντας κατάλληλα τους εργασιακούς χώρους.

Η καλή ψυχική υγεία των εργαζομένων συμβάλλει σημαντικά τόσο στην παραγωγικότητα όσο και σε κάθε άλλη πτυχή της καθημερινότητας. 




Πηγή:onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα