Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Οι τροφές που χαρίζουν λάμψη στο δέρμα.

H λαϊκή παροιμία που αναφέρει ότι «Είμαστε, ότι τρώμε» βρίσκει εν τέλει έδαφος στα λεγόμενα των διατροφολόγων, οι οποίοι ενημερώνουν ότι η ποιότητα του φαγητού που καταναλώνουμε συμβάλλει σημαντικά και στην ποιότητα του δέρματος.


Δεν είναι λοιπόν μόνο τα γονίδια που παίζουν ρόλο για το πόσο λαμπερή και υγιής είναι η επιδερμίδα μας, αλλά σε ένα μεγάλο ποσοστό οφείλεται και στο τι τρώμε.

Σπόροι κολοκύθας
Ποιος θα πίστευε ότι οι άγνωστοι σε πολλούς, σπόροι κολοκύθας θα είχαν τόσο ευεργετικές ιδιότητες.

Κορυφαία πηγή βιταμίνης Ε, ψευδαργύρου και μαγνησίου, προκαλούν αναζωογόνηση των κυττάρων και είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, ενώ αποτελούν ιδανική επιλογή για μεσημεριανό σνακ.

Κολοκύθα
Το πορτοκαλί χρώμα της κολοκύθας οφείλεται στα καροτενοειδή, συστατικό που βοηθά στην καταπολέμηση εμφάνισης ρυτίδων καθώς συμβάλλει στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών στο δέρμα.

Επιπλέον, περιέχει τις βιταμίνες Α, C και E.

Καρότα
Τα καρότα είναι πλούσια σε καροτίνη Β που με τη σειρά της βοηθά στην παραγωγή της βιταμίνης Α υπεύθυνη για τη διόρθωση δερματικών παθήσεων.

Όσο καλή είναι η κατανάλωση ωμού καρότου το ίδιο θετικά επιδρά και ο χυμός σε συνδυασμό με μήλο και μέντα, ειδικά αν η πόση γίνει νωρίς το πρωί προτού φας κάτι άλλο.

 

Πηγή metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα