Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας 2020

Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας είναι η πιο κοινή νευρολογική ασθένεια που προσβάλλει περίπου 80.000 ανθρώπους στη Βρετανία 
και 250.000 στις Η.Π.Α. 
Τα συμπτώματά της έχουν αναγνωριστεί εδώ και ενάμιση αιώνα και από τότε γίνονται εκτεταμένες έρευνες, παρόλα αυτά όμως 
η αιτία που προκαλεί την σκλήρυνση παραμένει άγνωστη.
Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι χρόνια ασθένεια του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Η Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας ( World Multiple Sclerosis Day ) καθιερώθηκε το 2009, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας ( MSIF ) και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από τότε, την τελευταία Τετάρτη του Μαΐου.
Στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και των αρμόδιων κρατικών οργάνων για τη χρόνια αυτή πάθηση του κεντρικού νευρικού συστήματος, και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα των πασχόντων, αλλά και των οικογενειών τους.

Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας ή Πολλαπλή Σκλήρυνση (MS) ή Διάχυτη Εγκεφαλομυελίτιδα, είναι μία φλεγμονώδης ασθένεια του κεντρικού νευρικού συστήματος, που καταστρέφει τα μονωτικά καλύμματα των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη, με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η ικανότητα επικοινωνίας τμημάτων του νευρικού συστήματος και να δημιουργούνται σωματικά, πνευματικά, ακόμη και ψυχιατρικά προβλήματα στον πάσχοντα.

Η έγκαιρη διάγνωση έχει μεγάλη σημασία, γι' αυτό, αν κάποιος έχει θόλωση στην όραση, διπλωπία, μούδιασμα στο χέρι ή το πόδι, που διαρκεί πάνω από 48 ώρες θα πρέπει να επισκεφτεί τον νευρολόγο για να επιβεβαιωθεί με εξετάσεις αν πάσχει από Σκλήρυνση κατά πλάκας ή από κάτι άλλο.

Η ασθένεια δεν είναι ιάσιμη, αλλά οι θεραπείες που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια επιβραδύνουν την εξέλιξή της.

Σήμερα 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι σ' όλο τον κόσμο πάσχουν από Σκλήρυνση κατά πλάκας, ενώ στην Ελλάδα ο αριθμός των πασχόντων ανέρχεται στις 12.000.

Πριν από 30 χρόνια, η συχνότητα εμφάνισης της νόσου ήταν 30/100.000, ενώ σήμερα είναι 130/100.000.

Η αύξηση αυτή οφείλεται, σύμφωνα με τους ειδικούς , αφενός στην αύξηση της τοξικότητας του περιβάλλοντος και αφετέρου στην ευκολία διάγνωσής της με τη χρήση τομογράφου.

Ο βρετανός παθολόγος Ρόμπερτ Κάρσγουελ (1793-1857) και ο γάλλος συνάδελφός του Ζαν Κριβεγιέ (1791-1873), περιέγραψαν και απεικόνισαν πολλές από τις κλινικές λεπτομέρειες της νόσου, αλλά δεν τήν αναγνώρισαν ως ξεχωριστή ασθένεια.

Ο γάλλος νευρολόγος Ζαν-Μαρτέν Σαρκό (1825-1893) ήταν ο πρώτος που αναγνώρισε τη σκλήρυνση κατά πλάκας ως ξεχωριστή ασθένεια το 1868.

Συνοψίζοντας τις προηγούμενες αναφορές και προσθέτοντας τις δικές του κλινικές και παθολογικές παρατηρήσεις, ο Σαρκό ονομάζεται την ασθένεια sklerose en plaques, όρος που επικράτησε παγκοσμίως.

Άραγε υπάρχει άνθρωπος σήμερα που μπορεί να μην ξέρει ότι:


I. Οι φαρμακευτικές αγωγές δεν έχουν δώσει τουλάχιστον μέχρι σήμερα τα ποθητά αποτελέσματα.

II. Οι φαρμακευτικές αγωγές επισύρουν ένα μεγάλο αριθμό παρενεργειών που πολλές από αυτές μάλιστα δημιουργούν μόνιμες βλάβες στους ασθενείς.

III. Το Ganoderma Lucidum κτίζει ένα άριστο ανοσοποιητικό καρδιαγγειακό σύστημα ομαλοποιώντας ταυτόχρονα όλο τον οργανισμό.

IV. Το Ganoderma Lucidum έχει 300 και πλέων θεραπευτικές και θρεπτικές ουσίες.

V. Το Cordyceps κτίζει ένα ισχυρό μυϊκό σύστημα και επιπρόσθετα ομαλοποιεί όλες τις ενδοκρινολογικές λειτουργίες.

VI. Το Lion’sMane δρα ενάντια στον σχηματισμό πλάκας ανάμεσα στους νευροδιαβιβαστές και βοηθά την σωστή ανάπλαση των νευρικών κυττάρων.

VII. Τόσο το Ganoderma Lucidum με το Lion’s Mane όσο και το Cordyceps συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους συμπληρώνοντας το ένα το άλλο χωρίς ίχνος παρενεργειών.

VIII. Το συνένζυμο Q10 επιπρόσθετα δρα επιλεκτικά στην οξυγόνωση όλων των νευρικών κυττάρων κυρίως του εγκεφάλου καθιστώντας τα ισχυρά.

IX. Οι φυσικές βιταμίνες γενικότερα, αλλά κύρια οι Ε, Β, C και D που προκύπτουν από 9 φυσικές συμπυκνωμένες υπέρ τροφές δεν είναι βασική αρωγή ενάντια του νοσήματος της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

X. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός σε αναλογίες που προέκυψε μετά από κλινική φαρμακευτική πολυετή έρευνα του πανεπιστημίου των Αθηνών της Πικνογενόλης με το GinkgoBiloba και to Grape seed extract OPC πέρα των άλλων προάγει την οξυγόνωση του εγκεφάλου και την σωστή ανάπλαση και ανάπτυξη των νευρικών κυττάρων.

XI. Το bio Colostrum max κτίζει ισχυρό ανοσοποιητικό, οστά και μυς.

XII. Τέλος. Τα Ω 3 λιπαρά συμπυκνωμένα που προκύπτουν από τα ψάρια θα προστατευόσουν μόνιμα την καρδιά του ασθενούς για να στέλνει ακούραστα αίμα με εξασφαλισμένο οξυγόνο θρεπτικές και ιαματικές ουσίες σε κάθε κύτταρο.

Το μόνο που χρειάζεται είναι ο συνδυασμός των προαναφερομένων, η εξατομίκευση και η αντιμετώπιση κάθε περιστατικού ξεχωριστά μόνο από ειδικούς.

« Η κάθε περίπτωση ασθενούς με σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μοναδική, ενώ σε ερευνητικό επίπεδο γίνεται σημαντική προσπάθεια, ώστε να προσδιοριστούν γενετικοί δείκτες που θα μας επιτρέψουν την καλύτερη πρόγνωση της πορείας της νόσου » Ανέφερε ο Γεώργιος Χατζηγεωργίου, Καθηγητής Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας. 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε ανεπιφύλακτα
στο e-mail: g.m.k.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834





Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός



Διαβάστε ακόμα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα