Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης 2020

Μια πάθηση χωρίς ιδιαίτερα συμπτώματα της περισσότερες φορές και γι’ αυτό περίπου οι μισοί υπερτασικοί δεν το γνωρίζουν. 
Στην Ελλάδα, μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι περίπου 1 στους 3 ενήλικους Έλληνες πάσχει από υπέρταση, αλλά μόνο οι μισοί από αυτούς λαμβάνουν αγωγή ή κάνουν κάποια εξισορροπητική δίαιτα.
Η 17η Μαΐου έχει οριστεί από την Παγκόσμια Ένωση κατά της Υπέρτασης ( World Hypertension League ) ως μέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της υπέρτασης, της πολύ διαδεδομένης αυτής «σιωπηλής» νόσου.

Η αρτηριακή υπέρταση, δηλαδή η αυξημένη αρτηριακή πίεση που ασκεί το αίμα στο εσωτερικό τοίχωμα των αρτηριών, είναι μία πάθηση χωρίς συμπτώματα.

Για το λόγο αυτό γίνεται πιο επικίνδυνη όταν δεν ελέγχεται, καθώς αποτελεί σημαντικό παράγοντα εμφάνισης σοβαρών και πιθανώς θανατηφόρων παθήσεων.
Έτσι, είναι σημαντικός ο τακτικός έλεγχος της πίεσης, από πάσχοντες και μη, για να διασφαλιστεί ο έλεγχος, η πρόληψη, αλλά και η ορθή θεραπεία της.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ένα δισεκατομμύριο άτομα παγκοσμίως, δηλαδή το 20% του ενήλικου πληθυσμού, πάσχει από υπέρταση και αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σε 1,5 δισεκατομμύρια έως το 2025.
Στην Ελλάδα, μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι περίπου 1 στους 3 ενήλικους Έλληνες πάσχει από υπέρταση, αλλά μόνο οι μισοί από αυτούς λαμβάνουν αγωγή.
Η υπέρταση είναι μία από τις πιο σημαντικές αιτίες πρόωρης νοσηρότητας και θνητότητας. Υπολογίζεται ότι ευθύνεται για το 6% των θανάτων διεθνώς. Αναλυτικότερα, η μη καλά ρυθμισμένη αρτηριακή πίεση αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξη καρδιοπάθειας (στηθάγχη, έμφραγμα μυοκαρδίου, καρδιακή ανεπάρκεια), αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου και βλάβης των νεφρών και των ματιών.
Συγκεκριμένα, έχει αποδειχθεί ότι ευθύνεται για το 62% των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων και το 49% των εμφραγμάτων του μυοκαρδίου.

Επίλογος:

Καφές, τσιγάρο, κακή διατροφή και άστατο πρόγραμμα διαβίωσης συμβάλουν στην αύξηση της αρτηριακής πίεσης και αυτό ας το έχουμε πάντα κατά νου ακόμα και στις νεότερες ηλικίες που αισθανόμαστε κακώς άτρωτοι.

Όσο πιο έγκυρα την ανακαλύψουμε, τόσο ευκολότερος είναι και ο έλεγχος της ακόμα και με απλούς φυσικούς τρόπους χωρίς την χρίση φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων.

Για παράδειγμα μια ισορροπημένη διατροφή βασισμένη στην Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, με περιορισμό απλά στο αλάτι και συμπληρωματικά καψύλλια πιστοποιημένης ποιότητας Ω3 και κάψουλες βιολογικού Σκόρδου θα είναι μια αξιόπιστη, αμεση, ανώδυνη και εύκολη λύση.

Σε σοβαρότερες καταστάσεις, αρωγός και στην υπέρταση είναι τόσο το Ganoderma Lucidum όσο και η φόρμουλα του πανεπιστημίου των Αθηνών που θα καθαρίσουν του αυλούς αρτηριών και αγγείων από την αθηρωματική πλάκα που την προκαλεί, κτυπώντας μάλιστα το πρόβλημα στην ρίζα του.

Βέβαια θα ήθελα να γίνει σε όλους κατανοητό ότι μια αγωγή με φυσικά ιάματα ή πράσινα φάρμακα θα πρέπει να γίνεται συστηματικά και να με διάρκεια.

Είναι μεγάλο λάθος που δυστυχώς γίνεται συχνά και από πολλούς, να προσδοκούν βοήθεια ακόμα και θεραπεία του όποιου νοσήματος με σπασμωδικές και άτακτες χρήσεις πράσινων φαρμάκων.
Για περισσότερες πληροφορίες για την υπέρταση επικοινωνήστε ανεπιφύλακτα
στο e-mail: g.m.k.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834



Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός


Διαβάστε ακόμα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα