Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Aντικολλητικά σκεύη κουζίνας. Με τις επικίνδυνες ουσίες τους που ανιχνεύονται στον οργανισμό μας

Αλήθεια, επιτέλους θα μπορέσουμε κάποτε 
να είμαστε εφησυχασμένοι για την υγεία 
των δικών μας με τα τόσα δόκανα που μας έχουν στήσει παντού ? 
Από την μια έχουμε μια ραγδαία εξέλιξη 
του καρκίνου κάθε μορφής, τα αυτοανόσα νοσήματα να δίνουν και να παίρνουν, τα προβλήματα του καρδιαγγειακού σε έξαρση και ολοένα 
από μικρότερες ηλικίες, οι χρόνιες αποφρακτικές πνευμονοπάθειες έχουν καταντήσει ρουτίνα κτλ 
και από την άλλη, λαμπρούς επιστήμονες να μας εφιστούν την προσοχή κατόπιν εορτής όμως 
λες και εμείς φταίμε για ανεξέλεγκτες τοξίνες ,
για κάπνισμα, τα αντικολλητίκα σκεύη κ.α.
Ως που μπορεί να φτάσει αυτή η κατηφόρα 
των ανέλεγκτων προϊόντων 
όταν αυτά πρώτο-κυκλοφορούν ? 
Παραδείγματα υπάρχουν δεκάδες, εκατοντάδες και εμείς οι απλοί καταναλωτές ως άλλοι απατημένοι σύζυγοι το μαθαίνουμε τελευταίοι και τυχαία. 

Αναλυτικά η έρευνα:
Επικίνδυνες χημικές ουσίες, που περιλαμβάνονται σε αντικολλητικά σκεύη, αποδείξεις ταμειακών μηχανών, κονσέρβες και άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης ανιχνεύονται στον ανθρώπινο οργανισμό των Ελλήνων και άλλων Ευρωπαίων πολιτών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πανευρωπαϊκού προγράμματος στο οποίο συμμετέχει το εργαστήριο Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, ENVElab.

Πρόκειται για ουσίες που ενοχοποιούνται για πρόκληση ορμονικών διαταραχών, δυσλειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος, ακόμη και καρκινογενέσεις.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, “ τα επίπεδα έκθεσης είναι τέτοια, που μπορεί να δημιουργήσουν μακροπρόθεσμα προβλήματα στην υγεία καθώς οι πλαστικοποιητές βρίσκονται στον ανθρώπινο οργανισμό και μάλιστα επηρεάζουν το μεταβολικό σύνδρομο, ενώ συνδέονται με την εμφάνιση παιδικής παχυσαρκίας και διαβήτη τύπου ΙΙ”.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η έκθεση του πληθυσμού σε επικίνδυνες ουσίες που περιέχονται σε πλαστικοποιητές και αντικολλητικά σκεύη λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις ενώ συνδέεται άμεσα με την οικονομική ευρωστία του καταναλωτικού κοινού καθώς στις φτωχότερες χώρες τα δείγματα αίματος είχαν πολύ μεγαλύτερες συγκεντρώσεις ουσιών.
Όπως επισημαίνει ο καθηγητής Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ και επικεφαλής του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής ENVELAB και του Κέντρου Έρευνας HERACLES για το Εκθεσίωμα και την Υγεία του Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας του ΑΠΘ, "η έκθεση του πληθυσμού σε χημικά είτε με τον αέρα, είτε μέσω των προϊόντων που καταναλώνουν σχετίζεται άμεσα με την οικονομική του κατάσταση”. 

Στη διάρκεια της πολυετούς έρευνας, την οποία συντόνισε το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και στην οποία συμμετείχαν 100 χώρες, συσχετίσθηκε το ΑΕΠ μιας χώρας με την έκθεση του πληθυσμού της στους πλαστικοποιητές. Προέκυψε, για παράδειγμα, ότι οι κάτοικοι της Ελβετίας είναι οι λιγότερο εκτεθειμένοι στους πλαστικοποιητές, ενώ αντίθετα είναι αυξημένα τα ποσοστά έκθεσης στη Λιθουανία και την Εσθονία. Η χώρα μας κατατάσσεται στις μεσαίες θέσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, “ η ιδέα είναι να δημιουργηθεί μια δομή στο πλαίσιο ενός Εθνικού Ενεργού Προγράμματος, που θα παρακολουθεί τους δείκτες έκθεσης, θα ενημερώνει και θα προτείνει λύσεις”.

“ Εμείς άμεσα θα κοινοποιήσουμε τα νέα δεδομένα μας, τόσο σε εθνικό επίπεδο στο Υπουργείο Υγείας, όσο και σε διεθνές επίπεδο, στην αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Χημικών, ώστε να λάβουν υπόψη τους τον ενδεχόμενο κίνδυνο και να ληφθούν μέτρα προστασίας του πληθυσμού" καταλήγει ο κ. Σαρηγιάννης.
Συμπερασματικά:
Θα σας αναφέρω αυτό που συχνά χρησιμοποιώ όταν υπάρχουν προβλήματα υγείας και μου τα εμπιστεύονται.
( Υπάρχουν δυο δρόμοι και η απόφαση είναι του καθενός.
Ο ένας δρόμος ακολουθεί το μονοπάτι του δεν κάνω τίποτα προκειμένου πρωτίστως να προστατεύσω την υγεία μου.
Ο δεύτερος είναι να βάλω την ζωή μου στην διαδικασία της άμυνας ακόμα και όταν αισθάνομαι υγιής και της επίθεσης όταν από κάποια αιτία νοσήσω, πάντα με σύμμαχο και αρωγό την μητέρα φύση. )

Επί του προκειμένου η συμβουλή μου είναι απλά.
Μπαίνω στην διαδικασία από νωρίς της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος, σίγουρα της συχνής αποτοξίνωσης, και τέλος της δημιουργίας ασφαλιστικών δικλίδων των επί μέρους κληρονομικών ασθενειών που ενδεχομένως υπάρχουν στο στενό οικογενειακό μου περιβόλων.
Δηλαδή για παράδειγμα, ας είμαι θεωρητικά υγιής, με σύμμαχο την προσεγμένη διατροφή, την προηγμένη προγραμματισμένη διαβίωση και πράσινα φάρμακα η φυσικά ιάματα σε συστηματική λήψη διάτορο το ανοσοποιητικό μου σε υψηλό επίπεδο και συχνά κάνω τις απαραίτητες αποτοξινώσεις.
Πέρα αυτού έστω για παράδειγμα ο πατέρας μου πάσχει από στεφανιαία νόσο και η μητέρα μου από διαβήτη τύπου 2.
Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ενισχύουμε το καρδιαγγειακό μας σύστημα με ειδικευμένα πράσινα φάρμακα σε δοσολογίες συντήρησης καθώς και την λειτουργία του παγκρέατος.
Σας διαβεβαιώνω ότι υπάρχουν τρόποι να το πετύχουμε αυτό αρκεί να οδηγηθούμε σωστά από άτομα που ξέρουν να τα χειρίζονται σωστά και εξατομικευμένα.



Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός



Διαβάστε ακόμα: 
Καρκίνος. Παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο και πιθανά δεν το γνωρίζετε.  &  Cordyceps sinensis Φάκελος Φαρμακευτικά μανιτάρια !  &  Φυτοφάρμακα. Πως εισχωρούν στην διατροφική αλυσίδα ?  &  Τοξίνες, Ναι μεν το ξέρουμε ότι υπάρχουν στην διατροφή σας, αλλά . . .  &  Αποτοξίνωση. Τελικά είναι αυτό που νομίζεις ?  &  Πυκνογενόλη – αντιοξείδωση. Όνομα και συνώνυμο !  &  Ανοσοποιητικό σύστημα. Επιβεβλημένη η διατήρηση του σε υψηλό επίπεδο ?  &  Αυτοάνοσα νοσήματα. Η μεγάλη πρόκληση των φυσικών ιαμάτων.  &  Ganoderma Lucidum. Αξίζει άλλη μια αναφορά ακόμα ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα