Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Πυκνογενόλη – αντιοξείδωση. Όνομα και συνώνυμο !

Πάνω από 220 έγκυρες και δημοσιευμένες σύγχρονες μελέτες αποδεικνύουν ότι το Pycnogenol έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές δράσεις με την μεγίστη ασφάλεια για την λειτουργία
του οργανισμού.

Οι δράσεις του όμως δεν περιορίζονται εδώ μόνο.

Ας την γνωρίσουμε καλύτερα την Πυκνογενολη μιας και πραγματικά αξίζει.

Το Pycnogenol είναι ένα φυσικό, φυτικό εκχύλισμα από τον φλοιό των θαλασσίων πεύκων που υπάρχουν μόνο κατά μήκος της ακτής της νοτιοδυτικής Γαλλίας.

Το εκχύλισμα αυτό περιέχει τις ισχυρές ουσίες προανθοκυανιδίνες που ανήκουν στην κατηγορία των γνωστών ευεργετικών βιοφλαβονοειδών ή φλαβονοειδή με τις ισχυρές αντιοξειδωτικές δράσεις που εξουδετερώνουν κάθετα την δράση των βλαπτικών ελεύθερων ριζών.

Θεραπευτική δράση.

Η θεραπευτική δράση της Πυκνογενόλης οφείλεται στις ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες της.

Χαρακτηριστικά θα αναφέρω ότι η Πυκνογενόλη έχει 50 φορές ισχυρότερη δράση από την βιταμίνη Ε και 20 φορές περισσότερη από την βιταμίνη C που ως γνωστό είναι η κατ’ εξοχή βιταμίνες αποτοξίνωσης.

Συνάμα έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και ενισχύει και προστατεύει τα αγγεία όλου του σώματος.   

Σημαντικό είναι ότι η Πυκνογενόλη επιλεκτικά δρα και στα αγγεία του εγκεφάλου προστατεύοντας τα από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες. 

Παράλληλα έχει βρεθεί ότι έχει αισθητά τονωτική δράση και ήπια αντιυπερτασική.

Κλινικά έχει μελετηθεί.

Δεν είναι λίγες οι φορές που σε ένα φυσικό ίαμα ενώ υπάρχουν διάφορες αναγνωρισμένες θεραπευτικές ουσίες, εντούτοις στην in Vivo εφαρμογής του δεν αποδίδει τα αναμενόμενα.

Με την Πυκνογενόλη στην κλινική πράξη έχει συμβει το τελειως αντιθετο.

·         Αντιοξειδωτική δράση:
Όπως έχω προαναφέρει η δράση που χαρακτηρίζει την Πυκνογενόλη είναι η αντιοξειδωτική και μάλιστα σε βάθος και όλη την περιφερική κυκλοφορία του αίματος.

Συγχρόνως τα φλαβονοειδή που διαθέτει η Πυκνογενόλη διαπερνούν και τα τριχοειδή του εγκεφάλου καθιστώντας την λειτουργία τους στην μέγιστη δυνατή απόδοση.

Πέρα λοιπόν από την ισχυρότατη κλινική απόδειξη που ας την θεωρήσουμε στο εφ’ εξής δεδομένη η Πυκνογενόλη απέδωσε πολύ καλά και σε περιστατικά κατάθλιψης, άνοιας, επιβράδυνε αισθητά την νόσο Alzheimer και Parkinson και τέλος την βαρηκοΐα και τον καταρράκτη.    

·         Αντιθρομβωτική δράση:
Ο συνδυασμός των δράσεων αποτοξίνωσης όπως προανέφερα, αλλά και η παρεμπόδιση δημιουργίας θρόμβων στο αίμα την καθιστούν ως εξαιρετικό φυσικό ίαμα για την προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος και των νοσημάτων αυτού.

Τα κλινικά αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά όχι μόνο σε φλεβικές παθήσεις των άκρων ( Φλεβίτιδα, κιρσοί, ευρυαγγείες κτλ ) αλλά και στην προστασία των διαβητικών που ως γνωστό η νόσος αυτή καταστρέφει τα αγγεία προκαλώντας έστω και σε βάθος χρόνου μη ανατάξιμες φθορές σε όλο το σώμα και τον οργανισμό.

·         Αντιφλεγμονώδη δράση:
Σημαντικό κλινικό αποτέλεσμα υπήρξε σε ότι αφορά την αντιφλεγμονώδη δράση της Πυκνογενόλης.

Απομακρύνει λοιπόν τις φλεγμονές από όλο το σώμα αφήνοντας κύρια τα περιφερικά αγγεία να λειτουργούν άριστα.

Αυτό σαν συνέπεια είχε την καθοριστική συμμετοχής της ενάντια των χρόνιων ρευματοειδών παθήσεων, φλεγμονών από κακώσεις και τέλος φλεγμονών ακόμα και από ιογενείς παράγοντες.

·         Αναλγητική δράση:
Λογικό κλινικό επόμενο ήταν και η εφαρμογής της Πυκνογενόλης και στους πόνους του ανθρώπου ανεξαρτήτου αιτιολογίας.

Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά και η απομάκρυνση του πόνου οριστική.

·         Αντιαλλεργική  δράση:
Η πρώτη έκπληξη που εισέπραξαν οι ερευνητές ήταν και η καταστολή των αλλεργικών συμπτωμάτων από όπου και αν προερχόντουσαν.

Άριστα αποτελέσματα είχαν δε σε ασθενείς με αλλεργικό άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα, φαρυγγίτιδα  και δερματικών αλλεργικών αντιδράσεων. 

·         Ενισχύει κάθετα την αντοχή:
Τέλος η δεύτερη έκπληξη των ερευνητών προήρθε από μια μεγάλη ομάδα αθλητών που ενώ μελετήθηκαν για την συμβολή της Πυκνογενόλης στις κακώσεις που είχαν υποστεί, διαπίστωσαν ότι πέρα από την συντομότερη αποκατάσταση τους, αυξήθηκε και η δύναμη τους ( Αθλητικές επιδόσεις ) κατά 21% κατ ελάχιστων.

 
Συμπερασματικά:

Η Πυκνογενόλη αν και δεν έχει ακόμα εξερευνηθεί σε όλο της το φάσμα, εύκολα ο καθένας μας μπορεί να πει ότι ανήκει στην μικρή εκείνη ομάδα των ακίνδυνων πολλαπλών δράσεων θεραπευτικών φυσικών ιαμάτων.  

Κάθε νεότερο στοιχείο που θα λαμβάνω θα σας το γνωστοποιώ αμέσως.

Τέλος θα τονίσω πως η Πυκνογενόλη είναι ένα από τα φυσικά ιάματα που χρησιμοποιείται έως και σήμερα ευρέως και από την φαρμακοβιομηχανία.

 

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός

 

 


 

 

 
 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα