Ή είναι απλώς μια μόδα που θα περάσει;
Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου Ceara , στη Βραζιλία, οι βιολογικές ντομάτες περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά σε σχέση με εκείνες που έχουν καλλιεργηθεί με συμβατικές μεθόδους.
Η ύπαρξη περισσότερων θρεπτικών συστατικών οφείλεται στο γεγονός πως καλλιεργούνται σε πιο «στρεσογόνες» συνθήκες.
Ενώ στις συμβατικές καλλιέργειες χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα και χημικά λιπάσματα, τα τρόφιμα που καλλιεργούνται βιολογικά πρέπει να «φροντίζουν μόνα τους τον εαυτό τους», με αποτέλεσμα να παράγεται 55% περισσότερη βιταμίνη C και μέχρι και διπλάσιες φυτικές φαινόλες, που δρουν ως αντιοξειδωτικά, ενισχύοντας την άμυνα του οργανισμού και βοηθώντας στην καταπολέμηση χρόνιων ασθενειών.
πηγή: faysbook.gr Γράφτηκε από Αγγελική Σταθούρου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου