Δεν είναι πολλά χρόνια που και στην Ελλάδα
αναγνωρίστηκε η αξία
του χυμού από ρόδι
και έφυγε από τα στενά πλαίσια το να το
σπάμε στην είσοδο του σπιτιού μας την πρωτοχρονιά.
Ο χυμός
ροδιού βγαίνει από το στύψιμο φρέσκων ροδιών.
Υπάρχουν
πολλές ποικιλίες ροδιών που κάνουν για χυμό.
Ο ιδανικός
χυμός γίνεται στύβοντας το ρόδι μαζί με τα κουκούτσια και την ψίχα, διατηρώντας
έτσι όλα τα θρεπτικά συστατικά του ροδιού.
Ανάμεσα στις
ιδιότητες του ροδιού συμπεριλαμβάνονται, σύμφωνα με μελέτες πανεπιστημίων το
ότι μειώνει το κοιλιακό λίπος, ευνοεί τον αιματοκρίτη, βοηθάει
στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη,
τον καρκίνο
του δέρματος ή του μαστού,
ξεμπλοκάρει τις αρτηρίες
ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες καρδιακών ή εγκεφαλικών επεισοδίων, βοηθάει
στην καλύτερη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα,
ενώ θεωρείται το φυσικό υποκατάστατο του viagra
χωρίς τις επιπλοκές που έχει το χάπι
Στην Αγγλία ο χυμός ροδιού ανήκει
στην κατηγορία super food.
Πηγή:
ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου