Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε
ποιες είναι
οι φυτικές τροφές
με την πιο ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.
Δεν ήταν γνωστό μέχρι τώρα ότι αγαπημένα μπαχαρικά όπως η κανέλα και τροφές όπως η γλυκοπατάτα έχουν την ιδιότητα να καταπολεμούν τη φλεγμονή.
Η νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση European Journal of Nutrition μελέτησε 115 φυτικές τροφές και είδη μανιταριών ώστε να εξερευνήσουν ποιες από αυτές έχουν την ισχυρότερη αντιφλεγμονώδη δράση.
Από τα είδη που εξετάστηκαν, το κρεμμύδι, η ρίγανη, η κόκκινη γλυκοπατάτα, η κανέλα και ένα είδος μανιταριού που ονομάζεται πλαυρωτός οστρεώδης ήταν τα πιο αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της φλεγμονής σε εργαστηριακό πλαίσιο.
Άλλα είδη με πιο ήπια δράση ήταν η φλούδα από το κίτρο, το γαρίφαλο και αρκετά ακόμη είδη μανιταριών.
Η αντιφλεγμονώδης δράση δε φάνηκε να μειώνεται λόγω του μαγειρέματος.
Πηγή: onmed.gr
Δεν ήταν γνωστό μέχρι τώρα ότι αγαπημένα μπαχαρικά όπως η κανέλα και τροφές όπως η γλυκοπατάτα έχουν την ιδιότητα να καταπολεμούν τη φλεγμονή.
Η νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση European Journal of Nutrition μελέτησε 115 φυτικές τροφές και είδη μανιταριών ώστε να εξερευνήσουν ποιες από αυτές έχουν την ισχυρότερη αντιφλεγμονώδη δράση.
Από τα είδη που εξετάστηκαν, το κρεμμύδι, η ρίγανη, η κόκκινη γλυκοπατάτα, η κανέλα και ένα είδος μανιταριού που ονομάζεται πλαυρωτός οστρεώδης ήταν τα πιο αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της φλεγμονής σε εργαστηριακό πλαίσιο.
Άλλα είδη με πιο ήπια δράση ήταν η φλούδα από το κίτρο, το γαρίφαλο και αρκετά ακόμη είδη μανιταριών.
Η αντιφλεγμονώδης δράση δε φάνηκε να μειώνεται λόγω του μαγειρέματος.
Πηγή: onmed.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου