Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

συχνές ερωτήσεις ασθενών με στυτική δυσλειτουργία


Γράφει ο Δημήτριος Μπορούσας – Ουρολόγος Χειρουργός
Έχω ένα μυστικό που μάλλον  ποτέ δεν θα το πω !
Ντροπή, ταμπού, ανδρικός εγωισμός ?
Πολλά ενδεχομένως να είναι τα κίνητρα και καλά θα κάνει ο κάθε άνδρας που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα να το εξομολογηθεί για να βρεθεί η λύση.

Απλά θυμίζω πως όσο πιο γρήγορα το εξομολογηθεί, τόσο καλύτερα θα αντιμετωπιστεί και θα αποτραπούν ενδεχομένως και άλλες δυσάρεστες συνέπειες. . .

1. Πως μπορώ να γνωρίζω αν η δυσλειτουργία της στύσης μου οφείλεται σε ψυχολογικά αίτια ή είναι αποτέλεσμα κάποιας πάθησης?
Η σωστή λήψη σεξουαλικού ιστορικού, οι μικροβιολογικές εξετάσεις, ο έλεγχος αυτόματων και νυκτερινών στύσεων, και τέλος το δυναμικό έγχρωμο υπερηχογράφημα των αγγείων του πέους, θα οδηγήσουν τον ειδικό σε ορθή διάγνωση και ενημέρωσή σας

2. Είναι η στυτική δυσλειτουργία μία αναπόφευκτη εξέλιξη της γήρανσης ή θα έπρεπε να θεραπεύεται σε κάθε ηλικία?
Σαφώς σχετίζεται με τη γήρανση, όπως και αναμφισβήτητα πρέπει να θεραπεύεται σε κάθε ηλικία

3. Εκτός από τον ουρολόγο – ανδρολόγο, πρέπει να δω και κάποιον άλλον ειδικό?
Πολλές φορές ο Ουρολόγος θα σας κατευθύνει σε κάποιον ειδικό σεξολόγο (Ψυχίατρο, Ψυχολόγο εξειδικευμένο), και κάποιες φορές σε ενδοκρινολόγο ή καρδιολόγο

4. Πόσο πολύ ρόλο παίζουν η δίαιτα, το αλκοόλ, το κάπνισμα, και ο καλός ύπνος στη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας?
Πολύ σημαντικό

5. Ποια είδη θεραπείας της στυτικής δυσλειτουργίας υπάρχουν?
Θεραπεία του υποκείμενου νοσήματος, θεραπεία με φάρμακα από το στόμα, θεραπεία με ενδοπεικές ενέσεις, συσκευές κενού, ψυχοθεραπεία (σεξ Θεραπεία), θεραπεία με κρουστικά (πρόσφατη πρόταση),

6. Αν η θεραπεία δεν επιτύχει ποιο είναι το επόμενο βήμα?
Οι πεικές προθέσεις έχουν εξελιχθεί και αποτελούν την τελική λύση

7. Έχω ακούσει πολλά για θεραπείες με φάρμακα από το στόμα, όπως η τανταλαφίλη, η βαρδεναφίλη και η σιλδεναφίλη. Θα μπορούσε κάποιο από αυτά να με βοηθήσει?
Σε μεγάλο ποσοστό θα σας βοηθήσουν

8. Άκουσα επίσης ότι για να πάρω φάρμακα για την στυτική δυσλειτουργία, θα πρέπει να ρωτήσω τον γιατρό μου αν είμαι αρκετά υγιείς για σεξουαλική δραστηριότητα. Τι σημαίνει αυτό?
Κατ’ αρχήν πρέπει να ρωτήσετε τον γιατρό σας αν μπορείτε να λάβετε τα φάρμακα από το στόμα, γιατί αν και ιδιαίτερα ασφαλή , έχουν κάποιες αντενδείξεις.

Είναι σημαντικό επίσης να κατανοηθεί ότι κάποιος ασθενής που είχε καιρό να κάνει σεξ, με τη θεραπεία θα υποβάλλει τον οργανισμό του σε μια δοκιμασία κόπωσης που σε λίγες βέβαια περιπτώσεις ,κυρίως ατόμων με βαριά καρδιοαναπνευστικά προβλήματα, δεν είναι ικανός να ανταπεξέλθει.

πηγή: NowDoctor.gr

Επισήμανση:

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ και στην φυσική αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας που κατά την γνώμη μου από εκεί θα πρέπει να ξεκινά ο κάθε άνδρας προληπτικά, αλλά και όταν υπάρχει πρόβλημα.

Απομονώνοντας λοιπόν τους δυο παράγοντες ξεχωριστά, Ψυχολογικός ή Παθολογικός υπάρχει και αντίστοιχη ουσιαστική λύση αρκεί να υπάρξει από τον ενδιαφερόμενο ψυχραιμία, υπομονή και επιμονή.

A.    Στον ψυχολογικό παράγοντα όπου τον συναντάμε συχνότερα στις νεότερες ηλικίας, αποκλείοντας τον αλκοολισμό και την άστατη ζωή με καταχρήσεις, έχουμε να κάνουμε με την αποβολή από επάνω μας του άγχους εάν σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων.

Εδώ συνδυαστικά υπάρχει η εξής αντιμετώπιση με άριστα αποτελέσματα.

a)      Lions Mane. Χωρίς παρενέργειες ενισχύει την λειτουργία των νευροδιαβιβαστών δίνοντας αυτοπεποίθηση και ψυχραιμία στην σκέψη. Αποβάλει το άγχος και σταδιακά ο πάσχοντας αντιδρά φυσιολογικά. ( ΠΡΟΣΟΧΗ. Δεν είναι βαρβιτουρικό, δεν προκαλεί εθισμό και προ πάντων η χορήγηση μπορεί να διακοπή ανά πάσα στιγμή χωρίς επιπλοκές )

b)      Cordyceps. Αυξάνει την μεταφορά οξυγόνου από τους πνεύμονες στο αίμα ενισχύοντας αυτό τόσο στην κυκλοφορία ( Ροη ) όσο και στην σύνθεση του. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύει την έκκριση των γενετήσιων ορμονών ( Αυξάνει κάθετα την διάθεση ) και παράλληλα ενδυναμώνει όλους τους μυς του σώματος ( Λείους και γραμμωτούς )

B.     Ο συνηθέστερος παθολογικός παράγοντας που είναι η ελλειμματική παροχή αίματος ( Περιφερική μικρο-κυκλοφορία ) στο πέος μας  προσδιορίζει την απόφραξη αγγείων όπου εδώ έχουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα εκ θεμελίων.

Ο συνδυασμός που εδώ πρέπει να γίνει είναι τριπλός για να έχουμε τα συντομότερα αποτελέσματα. Εδώ θα σταθώ ιδιαίτερα γιατί μπορεί να παρατηρηθεί ναι μεν μια σταδιακή βελτίωση της στύσης, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι μόνιμο και όχι της στιγμής.

Μάλιστα όσο πιο ολοκληρωμένη γίνει η αγωγή τόσο καλύτερο θα είναι και το αποτέλεσμα.

a)      Ganoderma Lucidum. Σε αυτό το μοναδικό ποσαρμογόνο ίαμα θα βασιστεί όλη η αγωγή αποκατάστασης της στυτικής δυσλειτουργίας στην ρίζα της.

Είναι αυτό που θα προστατεύει τα αγγεία, θα βελτίωση κάθετα την ελαστικότητα τους και σε περιοχές που υπάρχει απόφραξη θα δημιουργήσει παράπλευρη κυκλοφορία.

Παράλληλα θα εμπλουτίσει το αίμα σε οξυγόνο, θρεπτικές και ιαματικές ουσίες ενισχύοντας έτσι την απαραίτητη ανάπλαση των κυττάρων και θα διατηρεί την ροη του σε φυσιολογικά επίπεδα. 

Αξίζει να τονίσω ότι το Ganoderma Lucidum θα βελτιώσει άμεσα όλη την κλινική εικόνα του πάσχοντα και σε πιθανές άλλες παθήσεις. Υπέρταση, διαβήτη, υψηλή χοληστερόλη, παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος κτλ.

b)      Cordyceps. Συνεργάζεται άψογα με το Ganoderma Lucidum ενισχύοντας πολλαπλάσια την δράση του, ενώ παράλληλα ενδυναμώνει την λειτουργία σώματος και οργανισμού.

Αυξάνει την διάθεση, ενισχύει το σπέρμα και δίνει ενέργεια και αντοχή.

c)      Cordypine. Η εμβόλιμη λήψη του ανά τακτά χρονικά διαστήματα απογειώνει όλες τις λειτουργίες του σώματος καταπολεμώντας και την στυτική δυσλειτουργία.

 

Ασφαλώς πιθανά θα έχετε ακούσει και άλλα φυσικά ιάματα που βοηθούν τις σεξουαλικές  επιδόσεις όμως εδώ αναφερθήκαμε στο πρόβλημα και την λύση του στην ρίζα και όχι στην απλή αύξηση της δραστηριότητας.

Εντούτοις επιγραμματικά τα αναφέρω και τέτοια φυσικά ιάματα είναι η Maca, η Spica, το Gouarana, η Shcisadra, τα οστρακοειδή, οι ξυροί καρποί, ο ανανάς, όπως και οι φυσικές βιταμίνες Ε και C.

 

Γιώργος Ερυσιάνος Κυριακού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα