Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Φρούτα και λαχανικά. Μήπως είσαι από αυτούς που δεν τα προτιμούν ?


Σε μια χώρα που φρούτα και τα λαχανικά παράγονται σε αφθονία και μεγάλη ποικιλία 
και στις τέσσερις εποχές του χρόνου 
πόσο λογικό είναι να μην τα συμπεριλαμβάνεις στην διατροφή σου ? 
Και όμως αυτό συμβαίνει συχνά, 
αγνοώντας μάλιστα τα πολλαπλά οφέλη τους 
σε σώμα και οργανισμό.


Δείτε όμως τα συμπεράσματα μεγάλης έρευνας που έγινε στην Αμερική και αν είστε από αυτούς που τα υποτιμάτε, 
αναθεωρήστε αμέσως για το καλό σας. 
Η ανεπαρκής κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σχετίζεται με ένα μεγάλο μέρος των θανάτων από εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή.
Περίπου ένας στους επτά θανάτους καρδιαγγειακής αιτιολογίας εκτιμάται ότι οφείλεται στη μη επαρκή πρόσληψη φρούτων και ένας στους δώδεκα στην ανεπαρκή κατανάλωση λαχανικών, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Τα δεδομένα που προέκυψαν από τη μελέτη παρουσιάστηκαν στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας για τη Διατροφή στη Βαλτιμόρη ( 8-11 Ιουνίου ) και δείχνουν πως η ανεπαρκής πρόσληψη φρούτων είναι υπεύθυνη για σχεδόν 1,8 εκατομμύρια θανάτους καρδιαγγειακής αιτιολογίας ετησίως, ενώ η αντίστοιχη ανεπάρκεια στην κατανάλωση λαχανικών συνδέεται με ένα εκατομμύριο θανάτους, δηλαδή σχεδόν τους μισούς.
Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι καλές πηγές ινών, καλίου, μαγνησίου, αντιοξειδωτικών και φαινολικών, τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη.
Παράλληλα, βελτιώνουν την υγεία και την ποικιλία των καλών βακτηρίων στο πεπτικό σύστημα.
Οι άνθρωποι που τρώνε περισσότερα φρούτα και λαχανικά είναι επίσης λιγότερο πιθανό να είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.
Οι μέχρι σήμερα έρευνες προτείνουν ότι η ιδανική πρόσληψη φρούτων είναι 300 γραμμάρια ημερησίως ( Περίπου δύο μήλα ) ενώ των λαχανικών πάνω 400 γραμμάρια ημερησίως.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα πρόσληψης φρούτων και λαχανικών από 113 χώρες και τα συνέδεσαν με τους θανάτους από καρδιαγγειακές νόσους που οφείλονται στην ανεπαρκή πρόσληψη τους.

Επίλογος:
Το να μην προτιμά φρούτα και λαχανικά ένας κάτοικος του Όσλο, ή των Βρυξελών ίσως σας μοιάζει λογικό μιας και στην χώρα τους δεν υπάρχουν, αλλά να μην τα προτιμά ένας κάτοικος της ευλογημένης Ελλάδας με την τόσο μεγάλη ποικιλία σε φρούτα και λαχανικά είναι παραλογισμός.



Διαβάστε ακόμα: 

Διατροφή. 14 απλά βήματα για σωστή διατροφή.  &  Χόρτα:  &  Σπανάκι.  &  Μανιτάρια.  &  Σούπες. Νόστιμες και υγιεινές.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα