Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Οι κίνδυνοι από την έλλειψη βιταμίνης D

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσίευσε το περιοδικό «Science Translational Medicine», η έλλειψη της βιταμίνης D δημιουργεί πρόωρα σημάδια γήρανσης στα ανθρώπινα οστά και αυξάνει τον κίνδυνο κατάγματος.

Η μελέτη κατέστησε σαφή την ανάγκη άμεσης κατανόησης των αρνητικών επιπτώσεων της έλλειψης, για την πρόληψη και τη θεραπεία θραύσης των οστών.

 
Η βιταμίνη D, η οποία παράγεται από το σώμα φυσικά, όταν οι υπεριώδεις ακτίνες περνούν στο δέρμα, είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου.

Είναι αυτό που επιτρέπει στα οστά μας να σκληραίνουν και να γίνονται ισχυρότερα.

Η έλλειψη της βιταμίνης D, η οποία είναι ιδιαίτερα συχνή στους κατοίκους βόρειων, ανήλιαστων συνήθως, περιοχών, σύμφωνα με τους μελετητές, οδηγεί σε ασθένειες όπως η οστεοπόρωση, καθόσον τα οστά γίνονται αδύναμα, μπορούν να σπάσουν πιο εύκολα και η οστεομαλακία - στα παιδιά ονομάζεται ραχίτιδα- όταν το οστό γίνεται απαλό, επειδή δεν ορυκτοποιούνται σωστά.

Για την παρούσα μελέτη, οι ερευνητές μελέτησαν δείγματα οστών από 30 υγιή άτομα, τα μισά εκ των οποίων είχαν έλλειψη βιταμίνης D.

 
Όπως ήταν αναμενόμενο, τα ελλιπή σε βιταμίνη D οστά ήταν διαφορετικά από αυτά των κανονικών ατόμων.

Οι άνθρωποι που δεν είχαν αρκετή ποσότητα βιταμίνης D, είχαν ένα παχύτερο στρώμα οστού στο εξωτερικό των οστών τους.

Παραδόξως, οι ερευνητές διαπίστωσαν ένα πυκνότερο επιμεταλλωμένο οστό από το κανονικό.

Τα βαριά μεταλλικά άλατα στα οστά είχαν "τα δομικά χαρακτηριστικά των παλαιότερων και των πιο εύθραυστων οστών" όπως αναφέρουν οι μελετητές.

Αυτό συμβαίνει επειδή το παχύ οστό επιβραδύνει την κίνηση των οστεοκλαστών, έτσι τα κύτταρα είναι υπεύθυνα για το σχηματισμό νέου οστού.

 
Αυτά τα τμήματα του επιμεταλλωμένου οστού μεγαλώνουν και «ορυκτοποιούνται» με τα χρόνια, ενώ η μεταλλοποίηση των οστών μειώνεται λόγω της έλλειψης ασβεστίου.

Το Ινστιτούτο Ιατρικής της Αμερικής, συνιστά οι άνδρες και οι γυναίκες μεταξύ των ηλικιών 14-50 να παίρνουν 5 μικρογραμμάρια βιταμίνης D ημερησίως.

Για ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη αγγίζει τα 15 μικρογραμμάρια.

Οι φυσικές τροφές που περιέχουν βιταμίνη D είναι γενικά λίγες -μεταξύ άλλων γάλα, δημητριακά πρωινού, χυμός πορτοκαλιού- γι' αυτό ο καλύτερος τρόπος για την πρόσληψη της βιταμίνης, πέραν των συμπληρωμάτων διατροφής, είναι η έκθεση στο φως του ήλιου για 10 ή 15 λεπτά ημερησίως.

 

 

 ΠΗΓΗ:monopoli.gr

 

Ακόμα μια βασική βιταμίνη που η σύνθεση της πραγματοποιείται από τον οργανισμό, πέρα της ανάγκης που προκύπτει  φορές να την λαμβάνουμε επί πρόσθετα από ειδικά συμπληρώματα ( Φυσικά ή χημικά )

Ακόμα μια απόδειξη ότι πρέπει τον οργανισμό μας να τον διατηρούμε σε καλή κατάσταση ώστε να μην υπάρχει ανάγκη συμπληρωματική λήψης της βιταμίνης D παρά μόνο να περιοριζόμαστε σε αυτή την ποσότητα που λαμβάνουμε από την καθημερινή μας διατροφή.

http://bio365.blogspot.gr/2014/01/blog-post_523.html
Πέρα του ότι υπάρχουν αποδείξεις ότι ένας οργανισμός που δεν λειτουργεί σωστά, αδυνατεί ακόμα και να απορροφά τις επί πρόσθετες ποσότητες σε mg που του χορηγούμε, έχουμε και το φαινόμενο του τεμπελιάσματος του οργανισμού ή οργάνων αυτού, που στο τέλος προκύπτει ν αδρανούν παντελώς.

Θα θυμίσω κάτι που πολλές φορές έχω αναφέρει για το ανθρώπινο σώμα και οργανισμό.

Είναι τόσο τέλεια σχεδιασμένα που σε εμάς πέφτει μόνο το βάρος να τον διατηρούμε στην σωστή του λειτουργία.

ΟΛΑ τα υπόλοιπα είναι θέματα δικά τους.  

Αρωγός της διατήρησης σώματος και οργανισμού επί προσθέτως ως γνωστό είναι η φύση που πέρα του ήλιου, του νερού και του αέρα, δημιούργησε και δεκάδες ιαματικές ουσίες πραγματικά ανυπολόγιστης αξίας.

Ίαμα επιλογής για την διατήρηση της άψογης λειτουργίας σώματος και οργανισμού που κλινικά έχει αποδειχθεί ότι είναι το GanodermaLucidum.

http://bio365.blogspot.gr/2013/12/ganoderma-lucidum.html
 
Ganoderma Lucidum λοιπών γενικά, μιας και η πρωταρχική του δράση είναι η επαναφορά και διατήρηση του καρδιαγγειακού συστήματος σε άψογη κατάσταση που είναι ο βασικός τροφοδότης όλου του σώματος σε οξυγόνο θρεπτικές και ιαματικές ουσίες.

Η καθημερινή του λήψη σε Ganoderma Lucidum από όλους μας, για εμένα προσωπικά είναι επιβεβλημένη όχι μόνο στο πρόβλημα αλλά και σε αυτή την πρόληψη.

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα