Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Παγκόσμιος Οργανισμος Υγείας:

Έξι εκατ. θάνατοι το χρόνο λόγω καπνίσματος

Αν οι ρυθμοί αυτοί συνεχιστούν τότε σύμφωνα με την εκτίμηση του ΠΟΥ οι νεκροί από το κάπνισμα θα φτάσουν τα 8 εκατ. μέχρι το 2030

Πρώτη αιτία θανάτου παραμένει το κάπνισμα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας καθώς προκαλεί το θάνατο 6 εκατομμυρίων ανθρώπων το χρόνο κυρίως σε χώρες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ αν οι ρυθμοί αυτοί συνεχιστούν τότε ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με το κάπνισμα θα φτάσουν τα 8 εκατομμύρια το 2030.
 

«Αν δεν απαγορεύσουμε τη διαφήμιση, το πλασάρισμα και τις χορηγίες από τις εταιρίες καπνού, τότε οι νέοι και οι ανήλικοι θα συνεχίσουν να ελκύονται στην κατανάλωση καπνού από τις ολοένα και πιο "επιθετικές" καπνοβιομηχαχνίες» δήλωσε η γενική διευθύντρια του οργανσιμού, Μάργκαρετ Τσάν.

Με βάση τις εκτιμήσεις του ΠΟΥ για το 2013, πέντε εκατομμύρια από τα θύματα είναι νυν ή πρώην καπνιστές και 600.000 είναι «παθητικοί» καπνιστές.

Συνολικά η χρήση καπνού εκτιμάται ότι έχει προκαλέσει το θάνατο 100 εκατομμυρίων ανθρώπων μέσα στον 20ο αιώνα.
 
 
πηγή: protothema.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα