Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Απώλεια προσφάτου μνήμης.

Μοιάζει αθώο και πολλές φορές αστείο.

Μήπως όμως είναι ο προθάλαμος της αρτηριοσκλήρυνσης ?

Τα συμπτώματα αυτά συνήθως τα συναντάμε σε άτομα μεγάλης ηλικίας, που ενώ δεν θυμούνται τι έφαγαν την προηγούμενη, μπορούν με κάθε λεπτομέρεια να σου διηγηθούν πως πέρναγαν στο δημοτικό.
Τι συμβαίνει άραγε ?

Ο εγκέφαλος όπως όλο το σώμα, έχει ανάγκη το οξυγόνο και συνεπώς την τροφή όπου ουσιαστικά μεταφέρονται με το αίμα.

Όταν η κυκλοφορία του αίματος μειωθεί, λες και αντανακλαστικά και ο εγκέφαλος δεν οξυγονώνεται σωστά με αποτέλεσμα από τα πρώτα συμπτώματα που θα παρουσιάσει είναι και η απώλεια προσφάτου μνήμης.

Για παράδειγμα.

Σίγουρα όλοι μας μετά από μια κουραστική ημέρα γεμάτη στρες, νηστική μπορεί να μας έχει τύχει να μπούμε στο δωμάτιο μας και να μην θυμόμαστε τι θέλαμε να κάνουμε εκεί. Να κοιτάζουμε τον χώρο σαστισμένη  γύρο, γύρο μπας και θυμηθούμε.

Να μην θυμόμαστε που αφήσαμε τα κλειδιά του αυτοκινήτου, ή τα γυαλιά μας.

Πολλές φορές έχω ακούσει σε συνεδρίες το περιστατικό από άτομα που ζουν σε πολυσύχναστα προάστια των Αθηνών, ότι δεν θυμούνται το πρωί που έχουν παρκάρει το αυτοκίνητο τους.

Επίσης. Σε ερώτηση συναδέλφου τους,  χθες τι έφαγαν, να μην θυμούνται, ή να κάνουν προσπάθεια να θυμηθούν.

Αυτά τα συμπτώματα είναι καθαρά θέμα κακής οξυγόνωσης του εγκέφαλου.

 
ΠΡΟΣΟΧΗ. Των παραδειγμάτων αυτών εξαιρούνται τα άτομα που από χαρακτήρα, φύση είναι αφηρημένα από παιδιά.

Σε αυτές τις περιπτώσεις σαφώς δεν μπορείς να το αξιολογήσεις.

 
Ευκόλως εννοούμενο λοιπόν είναι,  ότι ο εγκέφαλος μας δεν παίρνει το οξυγόνο που του χρειάζεται.

Αλλά συμπτώματα κακής οξυγόνωσης του εγκεφάλου είναι ο πονοκέφαλος, βαρύ κεφάλι     ( Συχνός, ήπιος πονοκέφαλος ανεξάρτητος από την ώρα. Πρωί - Βράδυ  )

 
Τι συμβαίνει.

Λίγο τα χρόνια που πέρασαν, λίγο η αποπνικτική ατμόσφαιρα των μεγαλουπόλεων, λίγο η απομάκρυνση μας από την φύση και η κακή διατροφή, όλα αυτά συντελούν να υπάρξει στην καλύτερη περίπτωση μια απίσχναση των αιμοφόρων αγγείων, στις ποιο βαριές περιπτώσεις,  σκλήρυνση, ή και ακόμα και απόφραξη με αποτέλεσμα τα προαναφερόμενα όχι και τόσο αθώα τελικά.

Τι κάνουμε.

Σαφέστατα δεν το αφήνουμε στην τύχη του, μα και δεν πανικοβαλλόμαστε.

  1. Επιστρέφουμε στην φύση ολοταχώς, με καθημερινό βάδισμα, διατροφή με λιγότερα λιπαρά, άφθονα φρούτα και λαχανικά.
  2. Ασκούμε το μυαλό μας. Όπως το σώμα μας θέλει την άσκηση του, έτσι και το μυαλό μας θέλει την δικιά του. Αρκετά σίριαλ είδαμε, Ελληνικά και ξένα, . . . .  αρκετά μείναμε στον καναπέ κοιτάζοντας το ταβάνι. Καιρός να διαβάσουμε και κανένα βιβλίο, να λύσουμε κανένα σταυρόλεξο, να σημειώνουμε σε ένα ημερολόγιο γιορτές, γενέθλια ραντεβού και συνταγές που ακούσαμε. Κοντολογίς ας βάλαμε το μυαλό μας να δουλέψει.
  3. Reishi Gano RG & Ganocelioum GL. Με το Γανόδερμα θα ομαλοποιήσουμε την ρευστότητα του αίματος, θα ενισχύσουμε τα τοιχώματα των τριχοειδών αγγείων, θα αποκαταστήσουμε την οξυγόνωση του εγκεφάλου και θα τον εμπλουτίσουμε με θρεπτικές ιαματικές ουσίες. Παράλληλα το Γανόδερμα με την αντιθρομβωτική του δράση θα διαλύσει τυχών θρόμβους που υπάρχουν στην μικρό-κυκλοφορία  και θα παρεμποδίσει τον σχηματισμό νέων.

Ακολουθώντας τα βήματα αυτά γρήγορα θα διαπιστώσουμε ότι η πρόσφατη μνήμη μας επανήλθε και ότι η φύση για μια ακόμα φορά έκανε το θαύμα της.

Για περισσότερες πληροφορίας επικοινωνήστε μαζί μου ανεπιφύλακτα. 

 

Γιώργος Ερυσιάνος Κυριακού


 
Υ/Γ.  Είμαι υποχρεωμένος να διευκρινίσω ότι η φυσική αντιμετώπιση και μάλιστα στην ρίζα των νοσημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα ο άνθρωπος είναι η καλύτερη για πολλούς λόγους.

Το θέμα είναι να γίνει κατανοητό από όλους ότι τα φυσικά θεραπευτικά ιάματα ναι μεν έχουν πολλαπλά ουσιαστικά πλεονεκτήματα έναντι των χημικών θεραπειών, αλλά θέλουν και τον χρόνο τους για να δράσουν.

Ως απλοϊκό παράδειγμα θα αναφέρω την υπέρταση ή τον διαβήτη.

Μου μοιάζει αδιανόητο ο ασθενής να κάνει ένα χρόνο, φορές και χρόνια, αλλάζοντας τα φάρμακα συχνά,  προκειμένου να τα ρυθμίσει με τα δυτικά φάρμακα, αλλά να μην παραπονιέται και να θέλει με μιας εβδομάδας θεραπεία με Ganoderma Lucidum, ή Cordyceps, ή Lions Mana να γίνει καλά.

Η πίστη, η υπομονή και η επιμονή φέρνουν το αποτέλεσμα κτυπώντας μάλιστα, ( Δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω συνέχεια )  το κακό στην ρίζα του.

Δεν κάνουν συγκάλυψη συμπτωμάτων, δεν εγκυμονούν κινδύνους παρενεργειών.

 
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ   http://biop.dxnnet.com/blog
   

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα