Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Τροφές που παγώνουν το χρόνο

Τροφές που παγώνουν το χρόνο.

Υπάρχουν κάποιες τροφές που βοηθούν να «παγώσουμε» το χρόνο, ενώ παρέχουν εξαιρετική χρησιμότητα στο δέρμα μας:

Ανανάς
Στο νωπό ανανά συναντάμε μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, χλωρίου και καλίου.

Περιέχει βρομελίνη, ένα πρωτεϊνούχο ένζυμο με αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες που βοηθάει στην αντιμετώπιση δερματικών φλεγμονών, προστατεύει τα επιθηλιακά κύτταρα και ρυθμίζει την αλκαλικότητα. Επίσης, βοηθάει στην καλύτερη πέψη πρωτεϊνούχων γευμάτων.

Καρύδια
Πλούσια σε α-λινολεϊκό οξύ, τα καρύδια βοηθούν στη καταπολέμηση των φλεγμονών της επιδερμίδας, δερματίτιδες και εκζέματα.

Είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ω-3 λιπαρών οξέων, βιταμίνης E, αλλά και αργινίνης, ένα θαυματουργό αμινοξύ, υπεύθυνο για τη διατήρηση της καλής καρδιαγγειακής λειτουργίας. Για να αποφύγετε της οξείδωσή τους, προτιμήστε τα συσκευασμένα καρύδια ή αυτά με το τσόφλι και καθαρίστε τα μόνοι σας.

Πορτοκάλια και μανταρίνια
Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία βοηθάει στην αναδόμηση του κολλαγόνου και προστατεύει από την οξείδωση.

Επίσης, περιέχουν κάλιο, που βοηθάει στη διατήρηση ομαλού ισοζυγίου του νερού και φολικό οξύ, το οποίο συμβάλλει στην παραγωγή νέων κυττάρων και στην επιδιόρθωση του DNA. Προτιμήστε να τα καταναλώνετε ολόκληρα και όχι σε χυμό.

Ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο περιέχει αντιοξειδωτικά που θωρακίζουν τον οργανισμό, βελτιώνουν την υφή του δέρματος και προσφέρουν αντιρυτιδική προστασία.

Προκειμένου να λαμβάνετε όλα τα οφέλη του ελαιολάδου, προτιμήστε να το καταναλώνετε ωμό και χωρίς μαγειρική επεξεργασία. Περιχύστε το πάνω στα όσπρια και στα λαχανικά, στο ψωμί ή καταναλώστε το ακόμη και μόνο του (το πρωί, 1 κουταλάκι σε άδειο στομάχι).

Νιφάδες Βρώμης
Αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, αντιοξειδωτικών και βιταμινών του συμπλέγματος B.

Οι νιφάδες βρώμης είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, που βοηθούν στη διατήρηση της καλής εντερικής λειτουργίας. Προτιμήστε να τις καταναλώνετε ωμές, αφού πρώτα τις μουλιάσετε σε ρόφημα.

Τσάι
Το τσάι αποτελεί ένα σούπερ αντιοξειδωτικό και αντιγηραντικό ρόφημα.
,
Ανεξάρτητα από το είδος ή το χρώμα του, το τσάι και οι ευεργετικές του ιδιότητες παρέχουν σημαντική προστασία, και η καθημερινή κατανάλωσή του έχει πολλά οφέλη στην υγεία μας. Απολαύστε το με λίγο λεμόνι και χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών, ενώ καλό θα ήταν να αποφεύγετε την κατανάλωσή του πριν και αμέσως μετά το φαγητό.

Μοσχάρι
Παρόλο που περιέχει λίγα κορεσμένα λιπαρά και χοληστερίνη, το ψαχνό μοσχάρι αποτελεί μια καλή πηγή πρωτεϊνών, σιδήρου, καρνοσίνης, η οποία δρα αντιγηραντικά, ψευδαργύρου, ιχνοστοιχείο που συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και βιταμινών B για μείωση της λιπαρότητας του δέρματος.

Προτιμήστε έναν πιο υγιεινό τρόπο μαγειρέματος, π.χ. βραστό και συνοδέψτε το με πολλά λαχανικά.

Σαρδέλες
Οι σαρδέλες βοηθούν σημαντικά την επιδερμίδα γιατί περιέχουν ω-3 λιπαρά με αντιφλεγμονώδη δράση, βιταμίνες Β και ιχνοστοιχεία που χαρίζουν δέρμα λείο και σφιχτό.

Καλό θα ήταν να τις καταναλώσετε βραστές με λαδορίγανη, σκόρδο και μαϊντανό, ψητές με ρίγανη και σάλτσα ντομάτας ή ωμές διατηρημένες σε ελαιόλαδο, αλλά όχι παστές.

Κολοκυθόσποροι (Πασατέμπος)
Οι συγκεκριμένοι σπόροι είναι πλούσιοι σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, ω-6 και λινολεϊκό οξύ, σίδηρο και βιταμίνη Ε, γνωστή για τις αντιοξειδωτικές και αναπλαστικές της ιδιότητες.

Ο ανάλατος πασατέμπος αποτελεί ένα ιδανικό σνακ, ενώ μπορεί επίσης να συνδυαστεί με σαλάτες φρούτων και λαχανικών, σάλτσες ζυμαρικών, ρύζι ή όσπρια.

Γλυκοπατάτες
Σε σχέση με τις κοινές πατάτες, η γλυκοπατάτα έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό φορτίο και περισσότερη β-καροτίνη, η οποία μέσω της αντιοξειδωτικής της δράσης βοηθάει στην ανανέωση των κυττάρων, προσφέροντας ελαστικότητα στην επιδερμίδα και προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.

Μπορεί να καταναλωθεί βρασμένη ή ψημένη συνοδεύοντας όλα τα φαγητά. 





Πηγή:www.tsekouratoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα