Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

Καρκίνος του μαστού:


 
Απλοί τρόποι μείωσης του κινδύνου νόσησης

Γράφει ο Αναστάσιος Κ. Παπαδόπουλος MD,PhD
Χειρουργός Διδάκτωρ Ιατρικής ΑΠΘ / Ογκολογική Χειρουργική – Χειρουργική Μαστού / Συνεργάτης του Πρότυπου Κέντρου Μαστού της Euromedica Γενικής Κλινικής Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με τις τελευταίες στατιστικές, ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός διηθητικός καρκίνος στις γυναίκες.

Τα ποσοστά του είναι μεγαλύτερα στις ανεπτυγμένες σε σχέση με τις υπό ανάπτυξη χώρες.
Μία στις οκτώ γυναίκες θα αναπτύξει καρκίνο του μαστού στη διάρκεια της ζωής της και το 18% των θανάτων από καρκίνο οφείλονται στον καρκίνο του μαστού.

Κάνοντας μερικές, έξυπνες, καθημερινές κινήσεις μπορούμε να στρέψουμε τις πιθανότητες προσβολής από τη νόσο μακριά μας:

 

Σωστή διατροφή: Έρευνες έχουν δείξει ότι η αύξηση του βάρους στην εμμηνόπαυση κατά 25 κιλά σε σχέση με το βάρος στην ηλικία των 18 ετών, αυξάνει τον κίνδυνο νόσησης κατά 50%.

 

Αύξηση της φυσικής δραστηριότητας: Πιστεύεται ότι οι γυναίκες που ασκούνται ήπια 45-60’ ημερησίως για 5 ή περισσότερες φορές την εβδομάδα έχουν την καλύτερη προστασία έναντι του καρκίνου του μαστού.

 

Αλκοόλ με το «μέτρο»: Συστήνεται στις γυναίκες, όχι περισσότερο από μία δόση αλκοόλ οποιουδήποτε είδους την ημέρα.

Επιδημιολογικές μελέτες δείχνουν πως ο κίνδυνος νόσησης αυξάνεται κατά 21% από την κατανάλωση δύο δόσεων αλκοόλ ημερησίως.

 

Προσοχή στη χρήση ορμονών υποκατάστασης κατά την εμμηνόπαυση: Η γενική σύσταση είναι η λελογισμένη χρήση ορμονών, μόνο όταν κρίνονται απολύτως απαραίτητες, στη μικρότερη δυνατή δοσολογία και για το βραχύτερο διάστημα.

 

Ευεργετικός ο θηλασμός: Ο μητρικός θηλασμός μειώνει τον κίνδυνο νόσησης από καρκίνο του μαστού, γιατί ελαττώνονται σημαντικά τα επίπεδα οιστρογόνων κατά τη διάρκειά του.

Όλα τα παραπάνω είναι χρήσιμα και μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο νόσησης, δυστυχώς όμως δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι δε θα υπάρξει νόσηση.

 

Ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία, υπέρηχο και κλινική εξέταση είναι η καλύτερη εγγύηση για τη διάγνωση της νόσου στα αρχόμενα και ιάσιμα στάδια.

 

πηγή: NowDoctor.gr

Υποσημείωση:

Απλά θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι υπάρχουν φυσικές τροφές που κλινικά έχουν αποδείξει την αντικαρκινική τους δράση, καθώς και αξιόπιστα ιάματα που κατά την προσωπική μου άποψη πρέπει να λαμβάνει κάθε γυναίκα μετά το 35ο  έτος της ηλικίας της.

Ως ιάματα πρώτης επιλογής εγώ προτείνω ανεπιφύλακτα το Ganoderma Lucidum, προσαρμογόνο που πέρα των πολλών ευεργετημάτων σε σώμα και οργανισμό έχει έντονη δράση τόνωσης του ανοσοποιητικού και ελαχιστοποιεί την πιθανότητα νόσησης από πάσης μορφής νεοπλασίες.   

Ιδιαίτερα θα σταθώ βέβαια σε εκείνες τις κλινικές μελέτες που έχουν γίνει στην Αμερική σε ασθενείς που νοσούν από καρκίνο και αναφέρουν μέχρι και συρρίκνωση των όγκων και μείωση της πιθανότητας μετάστασης σε μεγάλα ποσοστά που αγγίζουν και το 85% σε άτομα που ελάμβαναν το Ganoderma Lucidum πάνω από 18 μήνες.

Τέλος το Ganoderma Lucidum, συνεργάζεται άψογα με το Cordyceps κύρια στην περίοδο της κλιμακτηρίου και εμμηνόπαυσης  μειώνοντας τόσο τα συμπτώματα αυτής, όσο και τον κίνδυνο νόσησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα