Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Financial Times: Έγγραφο της Nestle δείχνει ότι το 60% των τροφίμων της είναι ανθυγιεινά


Εσωτερική παρουσίαση της Nestle αποκαλύπτει ότι τουλάχιστον το 60% των προϊόντων δεν πληρούν όριο ασφαλείας στην υγεία στις προδιαγραφές της Αυστραλίας.
Αυτό γίνεται γνωστό σύμφωνα με δημοσίευμα των 
Financial Times.
Σύμφωνα με το Reuters, η αποκάλυψη κινητοποίησε την εταιρεία που εξετάζει νέα στρατηγική στην επεξεργασία 
των προϊόντων της.

Η Nestle μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων στον κόσμο, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα έχει αναγνωρίσει ότι περισσότερο από το 60 τοις εκατό των βασικών προϊόντων τροφίμων και ποτών της δεν πληρούν ένα «αναγνωρισμένο όριο της υγείας» και ότι ορισμένες από τις κατηγορίες προϊόντων δεν θα είναι υγιεινές.
Οι FT επισημαίνουν πως μια παρουσίαση που κυκλοφόρησε μεταξύ κορυφαίων στελεχών φέτος, λέει ότι μόνο το 37% των τροφίμων και ποτών της Nestlé από έσοδα, εξαιρουμένων των προϊόντων όπως η τροφή για κατοικίδια και η εξειδικευμένη ιατρική διατροφή, επιτυγχάνουν βαθμολογία άνω του 3,5 στο πλαίσιο του συστήματος αξιολόγησης της Αυστραλίας.
Το εν λόγω σύστημα βαθμολογεί τρόφιμα έως πέντε αστέρια και χρησιμοποιείται στην έρευνα από διεθνείς ομάδες όπως το Ίδρυμα Πρόσβασης στη Διατροφή.

Στο συνολικό κατάλογο τροφίμων και ποτών της εταιριας, περίπου το 70 τοις εκατό των προϊόντων διατροφής δεν κατάφερε να καλύψει αυτό το όριο, αναφέρεται στην παρουσίαση, σύμφωνα πάντα με τους FT, μαζί με το 96% των ποτών – εξαιρουμένου του καθαρού καφέ – και το 99% της ζαχαροπλαστικής και παγωτού της Nestlé.
Το νερό και τα γαλακτοκομικά προϊόντα σημείωσαν καλύτερη βαθμολογία, με το 82 τοις εκατό των νερών και το 60 τοις εκατό των γαλακτοκομικών να πληρούν το όριο.

«Έχουμε πραγματοποιήσει σημαντικές βελτιώσεις στα προϊόντα μας. . . αλλά το χαρτοφυλάκιό μας εξακολουθεί να έχει χαμηλές επιδόσεις έναντι των εξωτερικών ορισμών της υγείας σε ένα τοπίο όπου η ρυθμιστική πίεση και οι απαιτήσεις των καταναλωτών ανεβαίνουν στα ύψη», ανέφερε η παρουσίαση.

Τα δεδομένα δεν περιλαμβάνουν τη βρεφική φόρμουλα, την τροφή για κατοικίδια, τον καφέ και το τμήμα της επιστήμης της υγείας, το οποίο κάνει τρόφιμα για άτομα με συγκεκριμένες ιατρικές παθήσεις.

Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ των συνολικών ετήσιων εσόδων της Nestle.
Τα ευρήματα έρχονται τη στιγμή που οι κατασκευαστές τροφίμων αντιμετωπίζουν μια παγκόσμια πίεση για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και την προώθηση της υγιεινής διατροφής.

Τα στελέχη της Nestlé εξετάζουν ποιες νέες δεσμεύσεις θα αναλάβουν για τη διατροφή και σκοπεύουν να αποκαλύψουν τα σχέδια τους φέτος.

Σχολιασμός ως επίλογος:
Οι αναφορές μας για την ανάγκη συχνής για να μην πω διαρκούς αποτοξίνωσης του οργανισμού με φυσικούς Βεβαίως τρόπους δεν είναι μια υποκειμενική εμμονή μου τελικά.
Απλά επίσημα κάνει σαφές μια τεράστια πολυεθνική εταιρία διατροφικών προϊόντων ότι στα προϊόντα της χρησιμοποίει βελτιωτικά γεύσης, συντηρητικά, χρωστικά κτλ τοξικά έστω ήπιας δράσης που όμως δεν γίνονται αποδεκτά από την Αυστραλιανή νομοθεσία.

Ναι μεν είναι γνωστό πως η Αυστραλία νομοθετικά και για την προστασία των καταναλωτών είναι μια απ τις πιο αυστηρές χώρες του κόσμου, αλλά ας έχουμε κατά νου ότι σίγουρα κινείται τουλάχιστον 3 με 4 δεκαετίες πιο μπροστά από εμάς.

Δυστυχώς για τον Έλληνα καταναλωτή από την μια υπάρχει μια ελαστική νομοθεσία σε κάθε εισαγόμενο προϊόν διατροφής ακόμα και όταν αναφέρονται σε μικρά παιδιά και από την άλλη ένας υποστελεχωμένος ΕΦΕΤ που φιλότιμα κάνει ότι μπορεί για την προστασία μας.

Συνεπώς, σε εμάς πέφτει το βάρος της επιλογής τόσο της αγοράς διατροφικών προϊόντων, όσο και του τρόπου προστασίας του οργανισμού μας.



Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός



Διαβάστε ακόμα:



Πηγή: Financial Times, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα