Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Περιφερική νευροπάθεια. Υπάρχει φυσική λύση προστασίας ακόμα και αναχαίτισης του νοσήματος.


Η αρχή των πράσινων φαρμάκων ή φυσικών ιαμάτων είναι να βοηθήσουν τον ασθενή στην ρίζα του κακού και όχι στο σύμπτωμα 
που προκαλεί το νόσημα.
Πέρα αυτού, με σωστούς χειρισμούς και εξατομικευμένους συνδυασμούς τα πράσινα φάρμακα μπορούν να δώσουν οριστικές λύσεις με παντελή απουσία παρενεργειών ή και ακόμα αλληλεπιδράσεων σε θεραπείες με φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα.
Τα μόνα που απαιτούνται είναι βαθιές γνώσεις του ειδικού που θα σχεδιάσει το θεραπευτικό σχήμα και συνέπεια, υπομονή και υπομονή του ασθενούς.

Περιφερική νευροπάθεια.
Μια πάθηση που μέρα με την ημέρα εξαπλώνεται στην σύγχρονη ανθρωπότητα με πολλά και ποικίλα αίτια.
Γνωρίζουμε εδώ και αρκετά χρόνια ότι η περιφερική νευροπάθεια είναι μία νευρική νόσος που προκαλεί μειωμένη αισθητικότητα, μούδιασμα, αδυναμία και άλγος στα άνω και τα κάτω άκρα.

Τα συμπτώματα αυτά, ωστόσο, αποτελούν ένα μικρό μόλις μέρος της κλινικής εικόνας, καθώς νέα δεδομένα δείχνουν ότι η περιφερική νευροπάθεια μπορεί να προκαλέσει αρκετά σοβαρά ακόμα προβλήματα που όχι μόνο απλά θα επηρεάσουν την ποιότητα ζωής του ασθενούς, αλλά φορές θα τον κάνουν ανίκανο να συμμετάσχει σε κοινωνικές υποχρεώσεις.

Τι είναι η Περιφερική Νευροπάθεια ?
Ο όρος περιφερική νευροπάθεια αναφέρεται στις βλάβες των περιφερικών νευρών που βρίσκονται στον οργανισμό.
Τα νεύρα αυτά μεταφέρουν μηνύματα από και προς τον εγκέφαλο.
Τα περιφερικά νεύρα περιέχουν τόσο μεγάλες νευρικές ίνες με κάποια επικάλυψη, καθώς και πολύ λεπτές, μικρές ίνες χωρίς επικάλυψη.
Οι μεγάλες νευρικές ίνες, για παράδειγμα, μεταφέρουν μηνύματα από τον εγκέφαλο τα οποία αφορούν την κίνηση των μυών.

Οι μικρές ίνες μεταφέρουν αισθητικές πληροφορίες σχετικά με επικίνδυνα ερεθίσματα, είτε εξωτερικά όπως άλγος, αίσθημα ζέστης ή αίσθημα ψύχους, είτε εσωτερικά, ενώ ελέγχουν επίσης τις αυτόνομες (Ακούσιες) λειτουργίες όπως ο καρδιακός ρυθμός και η αρτηριακή πίεση.

Διάσπαση των Νεύρων:
Οι βλάβες μπορεί να εντοπίζονται μόνο σε ένα νεύρο ή μία περιοχή νεύρων, κατάσταση γνωστή ως μονονευροπάθεια.
Αυτή εμφανίζεται συνήθως μετά από μία χειρουργική επέμβαση ή τραυματισμό μίας συγκεκριμένης περιοχής.
Η πολυνευροπάθεια, δηλαδή οι διάχυτες βλάβες σε αρκετά νεύρα του οργανισμού, είναι συχνότερη κατάσταση από τη μονονευροπάθεια.
Διάφορες παθήσεις μπορεί να προκαλέσουν διάσπαση στα άκρα των νευρικών ινών.

Τα συχνότερα αίτια είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, καθώς και οι ανεπιθύμητες ενέργειες, παρενέργειες των φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων.
Για παραδείγματα των φαρμάκων αυτών είναι η χημειοθεραπεία του καρκίνου ή οι υπερβολικές δόσεις της βιταμίνης Β6.
Σπανιότερα αίτια περιλαμβάνουν τα αυτοάνοσα νοσήματα, την έκθεση σε βαρέα μέταλλα ή εντομοκτόνα, καθώς και τα λοιμώδη νοσήματα.

Συμπτώματα:
Τα συμπτώματα εξαρτώνται από το είδος των νευρικών ινών που έχουν υποστεί βλάβες. Η νευροπάθεια που επηρεάζει τις μεγαλύτερες σε μέγεθος ίνες μειώνει τη μυϊκή ισχύ και μάζα προκαλώντας παράλληλα μυϊκούς σπασμούς και έκπτωση της αισθητικότητας.


Τι συμβαίνει όμως με τις μικρότερες νευρικές ίνες ?

Τελευταία δεδομένα δείχνουν ότι η πολυνευροπάθεια των μικρών ινών μπορεί να προκαλέσει ένα μεγάλο εύρος συμπτωμάτων.
Τα αισθητικά συμπτώματα μπορεί να παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλομορφία, από έντονο καυστικό άλγος μέχρι χρόνιο κνησμό.
Τα συμπτώματα της αυτόνομης νευροπάθειας των μικρών ινών διαγιγνώσκονται πολύ σπάνια και συνήθως αποδίδονται λανθασμένα σε άλλες παθήσεις.
Για παράδειγμα, η νευροπάθεια των αυτονόμων νεύρων της καρδιάς και των αγγείων μπορεί να προκαλέσει υπόταση, η οποία εμφανίζεται με αίσθημα χρόνιας κόπωσης και λιποθυμίες ή ίλιγγο.

Οι βλάβες των νευρικών ινών στο γαστρεντερικό σωλήνα μπορεί να προκαλέσεουν μετεωρισμό, ναυτία, διαταραχές της πέψης, δυσκοιλιότητα ή διάρροια, συμπτώματα που συχνά αποδίδονται στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Η αυτόνομη νευροπάθεια σπάνια επηρεάζει την ουροδόχο κύστη και τη σεξουαλική λειτουργία.
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω ασαφών συμπτωμάτων, τα περισσότερα περιστατικά νευροπάθειας των μυϊκών ινών παραμένουν αδιάγνωστα ή αποδίδονται λανθασμένα σε άλλες παθήσεις.

Πρόσφατα δεδομένα έδειξαν ότι τουλάχιστον το 40% των εφήβων και ενηλίκων ασθενών με ινομυαλγία παρουσιάζουν νευροπάθεια των μικρών ινών.

Διάγνωση και Θεραπεία:
Η νευροπάθεια που δεν διαγιγνώσκεται εγκαίρως μπορεί να συνεχίσει να προκαλεί βλάβες σε σημείο που θεωρητικά δεν είναι πλέον αναστρέψιμες.
Ο γιατρός σας είναι αυτός που θα θέσει τη διάγνωση μίας νευροπάθειας με μία σειρά εξετάσεις, όπως ειδικές βιοψίες που εκτιμούν την κατάσταση των νευρικών απολήξεων στο δέρμα.
Άλλες εξετάσεις περιλαμβάνουν εκτίμηση της νευρικής συναπτικότητας και ηλεκτρομυογραφικές εξετάσεις που υπολογίζουν τις βλάβες στις μεγάλες ίνες.

Μόλις ο γιατρός διαπιστώσει ότι υπάρχει νευροπάθεια θα αναζητήσει τα αίτιά της.
Αν το αίτιο της νευροπάθειας είναι μία συγκεκριμένη νόσος, συνήθως η αντιμετώπισή της οδηγεί σε υποχώρηση των συμπτωμάτων της νευροπάθειας.

Τα περιφερικά νεύρα ( Νευρικά κύτταρα ) ανανεώνονται συνεχώς στη διάρκεια της ζωής μας.
Αντίστοιχα με τα οστά, τα νεύρα μπορούν να θεραπευτούν και να επιδιορθωθούν εφόσον η πηγή τραυματισμού τους έχει αντιμετωπιστεί.
Ο καλύτερος τρόπος να προστατεύσουμε τα νεύρα μας είναι να ασκούμαστε καθημερινά έτσι ώστε να βελτιώσουμε την κυκλοφορία του αίματος, να φοράμε κάλτσες συμπίεσης αν έχουμε χαμηλή αρτηριακή πίεση, να κάνουμε υγιεινή διατροφή και να αποφεύγουμε το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Ουσιαστικός αρωγός στην πρόληψη και αναχαίτισης της νευροπάθειας τα πράσινα φάρμακα ή φυσικά ιάματα με πολλές κλινικές δημοσιευμένες μελέτες και μακρά πορεία σε βάθος πολλών δεκαετιών.

Σημεία αναφοράς αποτελούν το Laion’s Mane και το Ganoderma Lucidum που το μεν πρώτο βοηθά την ανάπλαση των νευρικών κυττάρων κύρια στις νευρικές απολήξεις με τους νευροδιαβιβαστές και το δεύτερο που ουσιαστικά ομαλοποιώντας την μικρο-κυκλοφορία του αίματος μεταφέρει στις πάσχουσες περιοχές θρεπτικές, ιαματικές απαραίτητες ουσίες και το απαιτούμενο για την ανάπλαση οξυγόνο.
Το σημαντικό και για τα δυο αυτά πράσινα φάρμακα είναι ότι ανήκουν σε αυτά που ονομάζονται προσαρμογόνα και συνεπώς στερούνται παρενεργειών και αλληλοεπιδράσεων.

Πέρα αυτών υπάρχει και μια φυσική φόρμουλα απαλλαγής των αγγείων από θρόμβους και αθηροματική πλάκα που θα επιταχύνει την ίαση σημαντικά.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε ανεπιφύλακτα
στο e-mail: g.m.k.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834





Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός



Διαβάστε ακόμα:


Βιβλιογραφία: Harvard Health

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα