Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Η δίαιτα που προστατεύει από τον καρκίνο του μαστού


Μία δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες, θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη μιας επιθετικής μορφής καρκίνου, που εξαπλώνεται μετστατικά σε όλο το σώμα, σύμφωνα με τα ευρήματα μίας νέας έρευνας που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Breast Cancer Research and Treatment».

Πρόκειται για το Triple negative breast cancer, που αποτελεί μία από τις πιο απειλητικές μορφές καρκίνου του μαστού, που δεν ανταποκρίνεται καλά στην συνήθη ιατρική αντιμετώπιση.

Μάλιστα, αφορά μια στις 5 γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, περιορίζοντας την καθημερινή πρόσληψη θερμίδων κατά 1/3, αυξάνεται το ποσοστό επιβίωσης από τον καρκίνο του μαστού.

Μία άποψη είναι ότι, ενδυναμώνοντας τον ιστό γύρω από όγκο, η δίαιτα μπορεί να μειώνει την πιθανότητα μετάστασης.

Από την άλλη πλευρά, πολλές γυναίκες με καρκίνο του μαστού ακολουθούν ορμονική θεραπεία για να μπλοκάρουν την ανάπτυξη των όγκων και λαμβάνουν στεροειδή για να εξουδετερώσουν τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας.

Ωστόσο, και στις δύο περιπτώσεις, κινδυνεύει να αλλάξει ο μεταβολισμός τους, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το βάρος, με μια μέση γυναίκα να παίρνει περίπου 4,5 κιλά τον πρώτο χρόνο της θεραπείας.

Παλιότερες έρευνες είχαν δείξει ότι το να είναι μια γυναίκα υπέρβαρη καθιστά την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού λιγότερο αποτελεσματική, ενώ η ασθένεια στις γυναίκες που παίρνουν βάρος εν μέσω θεραπείας έχει συνήθως χειρότερη εξέλιξη.

«Είναι σημαντικό να δίνουμε σημασία στον μεταβολισμό όταν αντιμετωπίζουμε ιατρικά μια γυναίκα με καρκίνο του μαστού», τονίζει η επικεφαλής της έρευνας, δρ. Nicole Simone από το Πανεπιστήμιο Thomas Jefferson στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.



Πηγή: onmed.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα