Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Το άρωμα ελαιολάδου μας βοηθάει να χάσουμε κιλά


Το ελαιόλαδο ο βασιλιάς των ελαίων και ο φίλος μας στην υγιεινή διατροφή με το άρωμα του μας βοηθάει και στο αδυνάτισμα.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “American Journal of Nutrition”αναφέρει ότι το άρωμα του ελαιολάδου μας βοηθάει να χάσουμε κιλά.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε έλαβαν μέρος 11 άνδρες και για δυο ημέρες τους δόθηκε να καταναλώσουν γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά.
Οι εθελοντές χωρίστηκαν σε δυο ομάδες.


Η πρώτη ομάδα κατανάλωνε μόνο γιαούρτι και η δεύτερη γιαούρτι με εκχύλισμα από λάδι ελιάς.
Οι ερευνητές μέτρησαν την εγκεφαλική δραστηριότητα των ανδρών 30 λεπτά πριν την κατανάλωση του γιαουρτιού και 120 λεπτά μετά την πρόσληψη του. Τα δείγματα αίματος συλλέχτηκαν σε έξι χρονικά σημεία κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η ομάδα που κατανάλωσε το γιαούρτι με το εκχύλισμα ελιάς είχε αυξημένη ροή αίματος σε περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την κατανάλωση του λίπους.

 
Η περιοχή αυτή του εγκεφάλου ενεργοποιείται μόνο όταν καταναλώνουμε λιπαρές τροφές και παρόλα αυτά ενεργοποιήθηκε με το εκχύλισμα ελαιολάδου το οποίο δεν περιέχει καθόλου λιπαρά.
Όταν η περιοχή αυτή του εγκεφάλου ενεργοποιείται, στέλνει μηνύματα σε άλλες περιοχές του εγκεφάλου που αφορούν την πείνα και τον κορεσμό.
Το άρωμα του ελαιολάδου ενεργοποίησε το φλοιό γεύσης του εγκεφάλου και έδωσε την αίσθηση της πληρότητας αν και οι εθελοντές δεν κατανάλωσαν καθόλου λιπαρές τροφές.

Αν εντάξουμε στην καθημερινή διατροφή μας δυο κουταλιές ελαιόλαδο την ημέρα δεν θα ελέγξουμε μόνο την πείνα μας αλλά θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την υγεία μας μειώνοντας την χοληστερόλη, το σάκχαρο, την αρτηριακή πίεση και τις φλεγμονές.

Οι λίγες επιπλέον θερμίδες είναι μηδενικής σημασίας μπροστά στα ευεργετικά οφέλη που έχει για την υγεία μας το ελαιόλαδο.

 

 

Πηγή: enter2life  Κατηγορία: Διατροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα