Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Τα σημάδια που προαναγγέλλουν ανακοπή καρδιάς


Περισσότεροι από ένας στους δύο ανθρώπους που παθαίνουν ανακοπή καρδιάς έχουν συμπτώματα αρκετές ημέρες ή και εβδομάδες πριν το συμβάν, σύμφωνα με νέα έρευνα επιστημόνων.  


Σημάδια κινδύνου
Αν νιώσετε  πόνο στο στήθος, δύσπνοια , ζάλη, λιποθυμία και «φτερουγίσματα» της καρδιάς πρέπει να σπεύσετε αμέσως στον καρδιολόγο γιατί η έγκαιρη αντιμετώπιση μπορεί να αποβεί σωτήρια.

Η νέα μελέτη, που παρουσιάσθηκε σε επιστημονικό συμπόσιο της Αμερικανικής Εταιρείας Καρδιάς  βασίσθηκε στο ιατρικό ιστορικό 567 ανδρών ηλικίας 35 έως 65 ετών, οι οποίοι είχαν πάθει ανακοπή καρδιάς.

Το 53% από αυτούς εκδήλωσαν συμπτώματα τέσσερις εβδομάδες πριν από την ανακοπή. Το 56%των ασθενών είχε παρουσιάσει  πόνο στο στήθος.

Το 13% είχε εκδηλώσει δύσπνοια, το 4%  ζάλη, λιποθυμία ή «φτερουγίσματα» της καρδιάς.

Οι περισσότεροι ασθενείς, όταν έπαθαν ανακοπή καρδιάς  έπασχαν ήδη  από στεφανιαία νόσο, αλλά μόνον οι μισοί το γνώριζαν, σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή δρ Ελόι Μαριγιόν, καρδιολόγο-ηλεκτροφυσιολόγο στο Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο Georges Pompidou, στο Παρίσι, και επισκέπτη ερευνητή στο Ίδρυμα Καρδιάς του Ιατρικού Κέντρου Cedars-Sinai, στο Λος Άντζελες.

Η ανακοπή καρδιάς οφείλεται σε ανεπάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος της καρδιάς. Οι ασθενείς μπορούν να επιβιώσουν εάν υποβληθούν αμέσως σε καρδιοπνευμονική ανάνηψη και απινίδωση, ούτως ώστε να αποκατασταθεί ο καρδιακός παλμός.

Καρδιοπνευμονική ανάνηψη
Τρία είναι τα στάδια της  ανάνηψης που πραγματικά  σώζουν ζωές

Α) Αεραγωγός:

Καθαρίζετε το στόμα και γέρνετε το κεφάλι του ασθενή προς τα

πίσω, ώστε να έρθει το πηγούνι επάνω και να ανοίξει η οδός της αναπνοής.

Β) Αναπνοή:

Αν ο ασθενής δεν μπορεί να αναπνεύσει µόνος του και αρχίζετε τεχνητή

αναπνοή µε ρυθμό  12 εµφυσήσεων ανά λεπτό.


Εάν ο ασθενής δεν έχει καθόλου καρδιακό χτύπο το επόμενο βήμα είναι να αποκαταστήσετε την καρδιακή του λειτουργία µε μαλάξεις.  

 

πηγή: boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα