Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Διατροφή. Τροφές που θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση του λίπους της κοιλιάς

Το παράπονο των περισσοτέρων με τα περιττά κιλά 
είναι ότι ανήκουν σε ομάδα τοπικού πάχος. 
Η περιοχή της κοιλιάς κρατά τα σκήπτρα με τους άνδρες να κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό, ενώ οι γλουτοί έπονται 
με τις γυναίκες να έχουν σχεδόν το σύνολο.
Από την άλλη το άγχος, η καθιστική ζωή και η κακή διατροφή ευνοούν την συγκέντρωση λίπους στις συγκεκριμένες περιοχές, με αποτέλεσμα όλο και νεότερες ηλικίες να προσπαθούν με εξαντλητικές δίαιτες να βελτιώσουν την εικόνα τους.

Υπάρχουν τροφές όμως που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάψετε το λίπος αρκεί να έχετε στόχο σε βάθος χρόνου, υπομονή και επιμονή.

Μήλα:

Σε μία δημοσιευμένη μελέτη Πανεπιστημίου της Βραζιλίας, φαίνεται πως άτομα που έτρωγαν 3 μήλα την ημέρα, ενώ ήταν σε διατροφή, έχασαν περισσότερο βάρος από όσους δεν έτρωγαν μήλα.
Το μήλο περιέχει πηκτίνη, βιταμίνη C, βήτα-καροτένιο, φλαβονοειδή, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες.

Καρπούζι:
Σε δημοσιευμένη μελέτη επίσης του University of Kentucky, βρέθηκε πως το καρπούζι επιδρά ενάντια στον σχηματισμό αρτηριακής πλάκας και στην ανάπτυξη λίπους κύρια στην κοιλιακή χώρα.
Από αυτό, δηλαδή της βελτίωσης της κυκλοφορίας στο αίμα, συμπεραίνουμε εύκολα ότι βοηθώντας τοπικά την μικρό-κυκλοφορία στο αίμα παρασύρει, αποβάλει και το συσσωρευμένο τοπικό λίπος.
Άλλωστε ας μην φεύγει από το μυαλό ότι το καρπούζι αποδεδειγμένα καταγράφεται και στα αφροδισιακά φρούτα, κυρίως για τον άνδρα.

Ντομάτες:
Μία μεγάλη ντομάτα περιέχει μόνο 33 θερμίδες.
Ένα όμως συστατικό της ντομάτας το 9-oxo-ODA, επηρεάζει το ποσοστό λιπιδίων στο αίμα.
Το ερώτημα που έχετε πιθανώς είναι, Τι στο καλό είναι αυτό το 9-oxo ?
Το 9-oxo-ODA ( Συντομογραφία ) είναι μια ένωση που βρίσκεται στις ντομάτες που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων λιπιδίων στο αίμα.
Μια πρόσφατη μελέτη που έγινε σε ποντίκια έδειξε ότι αυτή η ένωση καταστέλλει τη συσσώρευση τριγλυκεριδίων στο ήπαρ.
Επιπλέον, αύξησε την έκφραση γονιδίων που εμπλέκονται στην οξείδωση λιπαρών οξέων.
Kristin Kirkpatrick, MS, RD, LD

Θαλασσινά:

Όταν συμπεριλαμβάνονται συχνά σε μία δίαιτα, έχουν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση συσσωρευμένου λίπους σε μέση και γλουτούς.
Τα θαλασσινά περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά που αποτρέπουν το λίπος.

Ξηροί καρποί:
Κρατάνε την κοιλιά σας λεπτή, καθώς σας κρατάνε χορτασμένους για πολύ ώρα.
Χωρίς ασφαλώς να το παρακάνουμε.
Η κατανάλωση 10 αμυγδάλων την ημέρα είναι αρκετά για να περιορίσουν το αίσθημα της πείνας κύρια σε ώρες που είχατε συνηθίσει τα γρήγορα πρόχειρα γεύματα.

Βύσσινα & κεράσια:
Η κατανάλωση τους μειώνει τα συμπτώματα καρδιακών παθήσεων και μεταβολικού συνδρόμου.
Ως μεταβολικό σύνδρομο εννοείται μία ομάδα συμπτωμάτων που αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και κοιλιακού λίπους.
Επίσης, περιέχουν αντιοξειδωτικά.

Σέλινο:
Περιέχει μόλις 8 θερμίδες σε 100g.
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και ασβέστιο, ενώ μπορεί να καταναλωθεί και ωμό.
Η κατανάλωση ενός ποτηριού χυμού σέλερι πριν το φαγητό θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος με ασφάλεια.

Αυγά:
Ο οργανισμός σας χρειάζεται τη βιταμίνη Β12 για να μεταβολίζει το λίπος. Επίσης, είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, η οποία είναι απαραίτητη για να χάσετε βάρος. Πρέπει να περιέχονται στη διατροφή σας, είτε στο μεσημεριανό φαγητό σας είτε στο πρωινό.

Σολομός & τόνος:
Πρόκειται για ψάρια πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά, που ενισχύουν το μεταβολισμό και την καλή κυκλοφορία στο αίμα.

Μηλόξυδο:

Χρησιμοποιήστε μηλόξυδο εκεί που ταιριάζει γενικότερα το ξύδι αρκεί να σας αρέσει.
Το μηλόξυδο είναι αποδεδειγμένα ένας άριστος λιποδιαλυτής χωρίς να χρειάζεται υπερβολή.

Πράσινο τσάι:
Κλινικά έχει αποδεδειχθεί ότι το πραγματικό πράσινο τσάι έχει ενεργή συμβολή στην απομάκρυνση του συσσωρευμένου τοπικού λίπους.

Πέρα αυτών και προκειμένου να αποφύγουμε τις επικίνδυνες για τον οργανισμό και κατ’ επέκταση την υγεία δίαιτες γρήγορης απώλειας των περιττών κιλών και βασικά για να εξασφαλίσουμε το μόνιμο αποτέλεσμα, υπάρχουν και ορισμένα ειδικευμένα πράσινα φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής που βοηθούν όχι μόνο στην καύση του λίπους, αλλά στο να ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό και να τον διατηρήσουν σε μόνιμη εγρήγορση.

Ασφαλώς και για να αποδώσουν αυτά, η λήψη τους θυμίζω θα πρέπει να γίνει συστηματικά, με συνέπεια και για αρκετό χρόνο.
Δηλαδή με λόγια απλά, είναι μεγάλο λάθος στο να καταφύγουμε σε πράσινα φάρμακα ή συμπληρώματα διατροφής περιστασιακά, να τα εναλλάσσουμε κατά πως βολεύει και να περιμένουμε τα αποδεδειγμένα ευεργετήματα τους.
Σε αυτή την περίπτωση το μόνο που θα έχουμε καταφέρει είναι να έχουμε σπαταλήσει τα χρήματα μας.

Bio A.F.A. Blue Green Algae:
Πλούσια πηγή Βιταμινών, Αμινοξέων, Πρωτεϊνών, Μετάλλων & Ιχνοστοιχείων απαραίτητων για την ομαλή λειτουργία σώματος και οργανισμού.
Ταυτόχρονα θα ενεργοποίηση τον μεταβολισμό και θα σας δώσει το περιθώριο μείωσης σε ότι αφορά τις ποσότητες στην διατροφή.

Spiroulina:
Είναι ένα φύκος που ο ΟΗΕ το χαρακτήρισε ως ιδανική τροφή για την ανθρωπότητα αφού με τόσο πολλά θρεπτικά συστατικά και σε μεγάλες ποσότητες χαρακτηρίζεται πολύτιμη.
Η Spiroulina και κατά την προσωπική μου άποψη είναι απαραίτητη πριν, κατά και μετά της οποίας μορφής δίαιτας έχετε επιλέξει.

Ganoderma Lucidum:

Πράσινο πολυδύναμο φάρμακο.
Με τις 300 και πλέων θεραπευτικές και θρεπτικές ουσίες που περιέχει και μάλιστα στην υδατοδιαλυτή τους μορφή, το καθιστούν φάρμακο επιλογής όχι μόνο για καλή λειτουργία του οργανισμού, αλλά και ως θεραπευτικό μέσω πολλών παθήσεων.
Συμβάλει κάθετα στην καλή λειτουργία, κυκλοφορία του αίματος και κατά συνέπεια απομάκρυνσης δια μέσω αυτού συσσωρευμένων λιπιδίων.
Τέλος η μακροχρόνια λήψη του συμβάλει θεαματικά στην καθημερινή απαραίτητη αποτοξίνωση του οργανισμού.

Bio Acerola+:
Η Acerola είναι ένας τύπος κερασιού που ευδοκιμεί κυρίως στη βόρεια και νότια Αμερική. Οι καρποί αποτελούν την πλουσιότερη πηγή φυσικής βιταμίνης C.
Περιέχει πολλαπλάσια ποσότητα φυσικής βιταμίνης C σε σύγκριση με άλλες πηγές. Συγκεκριμένα η περιεκτικότητα της Ασερόλα σε βιταμίνη C είναι περίπου 100 φορές περισσότερη από το πορτοκάλι και το λεμόνι και 10 φορές από το βατόμουρο.
Επιπλέον περιέχει βιοφλαβονοειδή και ρουτίνη ( βιταμίνη Ρ ) που υποστηρίζουν την υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος.
Τέλος ως γνωστό η βιταμίνη C κλινικά έχει αποδείξει ότι αποτελεί το βασικό παράγοντα αποτοξίνωσης.

Bio Maca:
H Maca ( Lipidium peruvianum chacon ) είναι μια ρίζα που φύεται μόνο στις Περουβιανές Άνδεις και σε υψόμετρο πάνω από 10.000 πόδια.
Είναι μια φυσική τροφή που περιέχει 59% υδατάνθρακες, 10,2% πρωτεΐνες, 2,2% λιπίδια, Βιταμίνες Β1, Β2, Β12, C, E, μέταλλα (σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, ψευδάργυρο, ιώδιο, νάτριο, χαλκό, πυρίτιο και μαγγάνιο) και λιπαρά οξέα (λινολεϊκό οξύ, παλμιτικό οξύ, ολεϊκό οξύ).
Ιδανική για άτομα με προβλήματα θυρεοειδούς.

Όλες οι αναφορές μου σε προϊόντα διατροφής, πράσινα φάρμακα ή συμπληρώματα ισχύουν μόνο για όσα ανήκουν στην κορυφή της ποιοτικής πυραμίδας.
Είναι δηλαδή προϊόντα βιολογικής, οργανικής και πιστοποιημένης παραγωγής.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε ανεπιφύλακτα
στο e-mail: g.m.k.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834



Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός



Διαβάστε ακόμα: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα