Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας 2020

Άλλο υπογεννητικότητα από επιλογή 
και άλλο από παθολογικά αίτια ? 
Η αναφορά της παγκόσμιας ημέρας γονιμότητας έχει πολύ συγκεκριμένο χαρακτήρα.
Παγκοσμίως, 90 εκατομμύρια ζευγάρια αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα σύλληψης.
Το 85% από τα ζευγάρια αυτά, 77 εκατομμύρια δηλαδή, δεν αναζητούν ποτέ βοήθεια για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Από τα 13 εκατομμύρια ζευγάρια που αναζητούν ιατρική βοήθεια, ποσοστό μικρότερο από το 42%, θα αρχίσει τελικά θεραπεία.

Έτσι, λοιπόν, από όλα τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, μόνο το 6% έχουν την ιατρική βοήθεια που απαιτείται.

Τα ανωτέρω επιδημιολογικά στοιχεία, τα οποία αναδεικνύουν μία δυσάρεστη πραγματικότητα, οδήγησαν ειδικούς σε θέματα αναπαραγωγής απ' όλο τον κόσμο να συνασπισθούν και να αναλάβουν δράση, στοχεύοντας στη σωστή ενημέρωση των ζευγαριών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας.

Η 15η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας, με πρωτοβουλία της Assisted Conception Taskforce ( ACT ) και αποτελεί μέρα ενημέρωσης για την υπογονιμότητα των ζευγαριών. 
Η ανεξάρτητη αυτή διεθνής πρωτοβουλία, ονομάστηκε ACT και εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο με την ίδρυση κατά τόπους παραρτημάτων.

Στην Ελλάδα, καταξιωμένοι επιστήμονες, γνωρίζοντας ότι τα περίπου 300.000 υπογόνιμα ζευγάρια της χώρας μας και ο ευρύτερος κοινωνικός τους περίγυρος έχουν ανάγκη υπεύθυνης ενημέρωσης και καθοδήγησης, προχώρησαν στη δημιουργία της ACT HELLAS.

Η Ελλάδα είναι η 20η χώρα στο κόσμο που συμμετέχει στη δράση 
της ACT International. 

Έχουν περάσει σχεδόν 30 χρόνια από τότε που γεννήθηκε στη Βρετανία το πρώτο παιδί του σωλήνα, η Λουίζ Μπράουν.

Από εκείνη τη στιγμή ως σήμερα έχουν γεννηθεί πάνω από 1.500.000 παιδιά σ' όλο τον κόσμο χάρη στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Επίλογος:

Μια αναφορά κατά της υπογεννητικότητας δια μέσου θεραπείας με φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα και ιατρικές επεμβάσεις περιλαμβάνει η προαναφερθείσα ανακοίνωσης της παγκόσμιας ημέρας γονιμότητας.
Εντύπωση προσωπικά μου κάνει η επιμελώς απαξίωση της φυσικής αντιμετώπισης του προβλήματος, αν και λογικά θα έπρεπε από εκεί να ξεκινά και όχι να κομπάζει για τα παιδιά του σωλήνα.

Γιατί πώς να το κάνουμε αλλιώς.
Υπάρχουν πράσινα φάρμακα, ή φυσικά ιάματα, καθώς και συμπληρώματα διατροφής που συνδυασμένα και εξατομικευμένα έχουν δώσει λύσεις σε πολλά ζευγάρια παγκοσμίως και μάλιστα χωρίς τους κινδύνους που εγκυμονούν από τις τεχνικές γονιμοποίησης.




Διαβάστε ακόμα:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα