Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Χοληστερίνη του άγχους και της διατροφής.

Τρομάζουμε όλοι φορές και σε υπερβολικό βαθμό στο άκουσμα της και μόνο.
Είναι έτσι, για με ψυχραιμία αντιμετωπίζεται καλύτερα το πρόβλημα ?
Σίγουρα η διατροφή παίζει το πρωταγωνιστικό ρόλο στην αύξηση της Χοληστερίνης και όταν αναφέρομαι σε αυτή δεν εννοώ μόνο τις τροφές που την ενισχύουν, αλλά και στον τρόπο που διατρεφόμαστε.

Κακός τρόπος διατροφής, κακή διατροφή και άγχος μαθηματικά είναι βέβαιο θα μας δώσουν υψηλές μονάδες μέτρησης της Χοληστερίνης.

Ας τα πιάσουμε από την αρχή για να γίνω κατανοητός.

Κακός τρόπος διατροφής.
Από το πρωί που θα σηκωθούμε για την δουλειά, καφέδες τσιγάρα και ένα βαρύ γεύμα ότι να είναι το βράδυ, ή νηστικοί επίσης όλοι μέρα και δυο μεγάλα γεύματα προς τοα απόγευμα και βράδυ συνοδεία αλκοόλ.

Με τέτοιο κακό τρόπο διατροφής έχουμε κάνει τα πρώτα ουσιαστικά βήματα προς την Χοληστερίνη.

Πέντε γεύματα, μικρό γεύματα το λιγότερο την ημέρα, δυο λίτρα νερό, φρούτα και λαχανικά η βάση τους.

Αυτός είναι ο καλός τρόπος διατροφής.

Κακή διατροφή.
Περιορισμός σε τροφές που ενισχύουν την χοληστερίνη κύρια σε τυριά, αλλαντικά κτλ.

Κατάργηση των πρόχειρων εύκολων γευμάτων. ( Τυρόπιτες κτλ όρθια ) Κατάργηση των ζωικών ή φυτικών ελαίων και βουτύρων μαγειρέματος, μόνο με ελαιόλαδο τα πάντα.

Περιορισμός  στο αλκοόλ της κάθε μέρας.

Περιορισμός του άγχους.
Εδώ τα πράγματα είναι πιο δύσκολα στις μέρες μας, αλλά επιβάλλεται.

Άσκηση, όχι στους πολλούς καφέδες που ενισχύουν το άγχος  και γενικότερα της καφεΐνης, ναι στα φυσικά αφεψήματα κρύα ή ζεστά.

Επιπροσθετα βαλτε στην καθημερινοτιτα σας φυσικα ιαματα που βοηθουν στην ρυθμιση της κακης χολιστερινης όπως:

Δυόσμος
Ο δυόσμος κλινικα εχει αποδειξει πως είναι σύμμαχος για την υγεία της καρδιάς, καθώς εμποδίζει την παραγωγή της χοληστερίνης στο συκώτι. Παράλληλα, χάρη σε ένα συστατικό του, τη μενθόλη, διευκολύνει την έκκριση των χολικών οξέων που μεταβολίζουν τα λιπαρά.           

Πράσινο τσάι
Αντί για καφέ πράσινο τσάι.

Τα φλαβονοειδή και οι κατεχίνες που περιέχει έχουν ευεργετική επίδραση στη μείωση των λιπιδίων στο αίμα και αυξάνουν τον μεταβολισμό.

Αμερικανική έρευνα έδειξε ότι μια με δυο κούπες πράσινο τσάι την ημέρα μπορούν να μειώσουν τα λιπίδια του αίματος έως και 10% σε μόλις 3 εβδομάδες.

Κανέλα ακόμα και στον καφέ.
Η κανέλα είναι γνωστό ότι βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στον οργανισμό. Έχει αποδειχθεί όμως ότι συμβάλλει και στη ρύθμιση της χοληστερίνης. Μειώνει τα επίπεδα τόσο της ολικής όσο και της «κακής» (LDL) χοληστερίνης στο αίμα, καθώς και τα τριγλυκερίδια, ενώ αυξάνει την «καλή» (HDL) χοληστερίνη.

Σύμφωνα με ορισμένες έρευνες, 1/2 κουταλάκι ημερησίως μπορεί να μειώσει τη χοληστερίνη έως και κατά 18% και τα τριγλυκερίδια μέχρι 30%.

Θεωρείται, μάλιστα, πως η κατανάλωσή της με μέλι έχει ακόμη πιο θεαματικά αποτελέσματα.

Τάραξο.
Η πικραλίδα ή ταραξάκο ως αφέψημα βοηθά στον μεταβολισμό των σακχάρων και των λιπών και γι’ αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη μείωση της χοληστερίνης.

Συμβάλλει επίσης στην εύρυθμη λειτουργία του ήπατος και του παγκρέατος, είναι αιμοκαθαρτικό και αποτοξινωτικό και παράλληλα έχει καταπραϋντική δράση.

Ganoderma Lucidum.
Ο εχθρός της κακής χοληστερίνης με πλήθος κλινικών αποδείξεων.

Ένας φυσικός ρυθμιστής όχι μόνο της χοληστερίνης αλλά όλων των λειτουργιών του οργανισμού που μας εξασφαλίζει μέσα σε λίγους μήνες σταθερές φυσιολογικές τιμές.

Τα 300 και πλέων δραστικά του συστατικά όπως τριτερπενοειδή (γανοντερικό οξύ, λουσιντεμικό οξύ, μεθυλο-γανοντερικό οξύ), πολυσακχαρίτες (GLP-(L), GLP-(L), νουκλεοτίδια, στερόλες (εργοστερόλη, υπεροξείδιο εργοστερόλης κ.α.), στεροειδή, λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες / πεπτίδια και ιχνοστοιχεία συμβάλουν κάθετα στην οριστική μείωση και της κακής χοληστερίνης.

Μελέτες έδειξαν ότι οι υδατοδιαλυτοί πολυσακχαρίτες και ειδικά οι β-D-γλυκάνες είναι τα πιο δραστικά του συστατικά και στερούνται από κάθε είδους παρενέργειες ή αλληλεπιδράσεις.  

Δεν καταγράφηκε τυχαία από την επιστημονική κοινότητα το Ganoderma Lucidum ως το ίαμα της μακροζωίας.

Συμπερασματικά.
Ακόμα και η καταπολέμηση της βλαβερής για την υγεία υψηλής χοληστερίνης δεν θέλει κόπο για να καταπολεμηθεί, θέλει τρόπο.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail g.g.erisianos@gmail.comη στο τηλέφωνο 6942.598.834

 
 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός.

 

 





 

 
 
 

 

 

AdTech Ad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα