Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Κακές συνήθειες.

Πόσες φορές έχουμε δει ή και γνωρίζουμε άτομα που τρώνε τα νύχια τους ?
Γυναίκες συνήθως να βάζουν στο στόμα τους τις άκρες από τα μαλλιά τους ?
Ή και ακόμα συχνότερα να δαγκώνουν τις άκρες από μολύβια και στυλό
Κακές συνήθειες θα μου πείτε που όμως έχουν και κακές συνέπειες για την υγεία μας.
Διαβάστε τι συνέβηκε σε μια δεκαεπτάχρονη στην Θεσσαλονίκη και να σας  γίνει μήνυμα αποτροπής για όσους και όσες έχουν τέτοιου τύπου κακές συνήθειες.

Η 17χρονη είχε πάει στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Γιώργος Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη, στην εφημερία λόγω αδυναμίας, ανορεξίας, εύκολης κόπωσης και αδικαιολόγητης απώλειας βάρους.

Η άριστη συνεργασία του ακτινολογικού τμήματος, του μικροβιολογικού, του γαστρεντερικού, και του αιματολογικού σε συντονισμό πάντα με την παθολογική κλινική και την προσωπική εποπτεία του διευθυντή  Παθολόγου  – Ρευματολόγου  Μάριου Κατσούναρου έφερε την αποκάλυψη σοκ.

Διαβάστε την ιατρική ανακοίνωση του κυρίου Μαριου Κατσούναρου για να εμπεδώσετε τι μπορεί να συμβεί.

« Κατά τη λαπαροτομία και γαστροτομή που ακολούθησε, αφαιρέθηκε τριχοπίλημα, βάρους 1,5 κιλού και μήκους 27 εκατοστών.

Η μετεγχειρητική πορεία της ασθενούς εξελίχθηκε ομαλά και η σιδηροπενία ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά στην από του στόματος χορήγηση σκευάσματος σιδήρου.

Η ασθενής τέθηκε σε παρακολούθηση από ψυχίατρο »

Ο έγκριτος και έμπειρος διευθυντής κύριος Μάριος Κουτσούναρος μας πληροφόρησε ότι παρόμοιο περιστατικό αντιμετώπισε και το 2011  περιστατικό  μάλιστα που έχει ανακοινώσει στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης στην Εσωτερική Παθολογία που διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη.

Τέλος ο κ. Κατσούναρος επεσήμανε ότι τα τριχοπιλήματα στομάχου μπορούν να λάβουν μεγάλες διαστάσεις και να προκαλέσουν σημαντικές ή και επικίνδυνες για τη ζωή επιπλοκές, όπως εξέλκωση, απόφραξη ή και διάτρηση ακόμη και αιμορραγία.

Επίλογος.
Από την παιδική ηλικία θα πρέπει αυτές οι κακές συνήθειες να σταματούν και αν επιμένουν θα πρότεινα να συμβουλεύεστε τους ειδικούς.  

 

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού

 

 

 
Διαβάστε ακόμα: 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα