Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Στηθάγχη

Η στηθάγχη είναι ο παροξυσμός θωρακικού πόνου που εντοπίζεται στην προκάρδια περιοχή και αποτελεί την κύρια κλινική εικόνα σε ασθενή που πάσχει από στεφανιαία νόσο.
Κλινική εικόνα:
Συχνά περιγράφεται από τους πάσχοντες ως σφίξιμο στο στήθος.
Το κάψιμο, η πίεση ακόμα και το αίσθημα πνιγμού είναι επίσης συχνά με παράλληλη δυσφορία σε όλη την θωρακική περιοχή μπρος και πίσω.
Είναι οξύς ο πόνος που προκαλεί η στηθάγχη και διαρκεί λίγα λεπτά.
Αυτό βέβαια επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανάλογα με την βαρύτητα της νόσου.
Συνήθως συνοδεύεται με αίσθημα δύσπνοιας, εφίδρωση, ναυτία και τάση για εμετό.

Τι είναι στηθάγχη:

Ο πόνος της στηθάγχης προκαλείται από ισχαιμία του μυοκαρδίου, ( Μειωμένη ποσότητα αίματος στα τριχοειδή αγγεία του μυοκαρδίου ) όπου δεν μπορούν να καλυφτούν οι ανάγκες του κύρια στο οξυγόνο που απαιτούνται.

Οι αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν την στηθάγχη είναι η στενώσεις των αγγείων, των στεφανιαίων αρτηριών, η αθηροσκλήρωση ( Σκλήρυνση των προαναφερομένων ) με αποτέλεσμα η ποσότητα αίματος ( Οξυγόνο ) να μην επαρκεί και για αυτό φορές τέτοιες κρίσης φορές εμφανίζονται όταν υπάρξουν μεγάλες ανάγκες του μυοκαρδίου σε οξυγόνο.   ( Απλοϊκά θα αναφέρω στην ανάβαση από τις σκάλες κάποιων οροφών γρήγορα, το τρέξιμο, ή ακόμα και όταν κάνουμε γυμναστική )

Τα αίτια που προκαλούν την στηθάγχη ευτυχώς είναι αναστρέψιμα και ας σημειωθεί ότι αν τα αφήσουμε και πάρουν τον χαρακτηρισμό χρόνιου νοσήματος πάντα θα εγκυμονεί ο κίνδυνος νέκρωσης τμήματος του μυοκαρδίου. ( Οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου )

Είδη στηθάγχης:

        I.            Σταθερή στηθάγχη.

Σε αυτή την περίπτωση ο στηθανχηκός πόνος εμφανίζεται όταν υπάρξουν αυξημένες ανάγκες στο καρδιακό έργο σε οξυγόνο. ( ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ Αίμα )

Τέτοιοι παράγοντες είναι η σωματική άσκηση, το έντονο απότομο ψύχος, η συγκινησιακή φόρτιση, ένα βαρύ γεύμα, ακόμα και η έντονη σεξουαλική πράξη.

Ο πόνος διαρκεί μερικά λεπτά και υποχωρεί με την χαλάρωση, ή δυστυχώς με την χορηγήσει νιτρώδους φάρμακου που προκαλεί ταχεία αγγειοδιαστολή και κατά συνέπεια περισσότερο αίμα, περισσότερο οξυγόνο.

      II.            Ασταθής στηθάγχη.

Ο στηθανχηκός πόνος εμφανίζεται χωρίς να υπάρξουν οι παράγοντες που το μυοκάρδιο θα απαιτήσει περισσότερο οξυγόνο.

Ο πόνος αυτός αφανίζεται ακόμα και στον ύπνο και είναι πιο ισχυρός από αυτόν της σταθερής στηθάγχης και διαρκεί περισσότερο.

Είναι σοβαρότερη μορφή της νόσου η ασταθής στηθάγχη και θα απαιτηθεί στην κρίση λήψη νιτρώδους φάρμακου. ( Συνήθως είναι  τα επονομαζόμενα Υπογλώσσια )

    III.            Στηθάγχη Prinmetal.

Μοιάζει πολύ με την ασταθή στηθάγχη, αλλά  προκαλείται από σπασμό των στεφανιαίων αρτηριών.

Εμφανίζεται πάντα σε ηρεμία, ή συνηθέστερα στον ύπνο.

Τι πρέπει να ξέρουμε.

Η στηθάγχη είναι η συνέπεια της κακής κυκλοφορίας του αίματος και ενώ είναι ανατάξιμη, δεν παύει να είναι ένα σοβαρό νόσημα.

Είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη η επίσκεψη μας σε ειδικό γιατρό που είναι και μόνος αρμόδιος να την προσδιορίσει.

ΠΡΟΣΟΧΗ εγκυμονεί ο κίνδυνος να την υποτιμήσουμε γιατί φορές μοιάζει με τον πόνο που προκαλεί ο υπογαστρικός πόνος. ( Οισοφαγίτιδα, γαστρίτιδα, φορές και το έλκος )

Μοιάζει επίσης ο πόνος της με τον πόνο που προκαλούν οι φλεγμονές των μυών και των χόνδρων του θώρακα. ( Από τραυματισμό, ή ρευματοπάθεια )

Αντιμετώπιση της στηθάγχης.

Α. Με την φαρμακευτική αγωγή που χορηγούν αυστηρά μόνο  οι θεράποντες ιατροί επιλέγοντας ένα ή και περισσότερα σκευάσματα από τις εξής κατηγορίες:

1.       Νιτρώδη. Συνήθως υπογλώσσια ή και σε pats ( Αυτοκόλλητα )

2.       Β- Αναστολείς. B Blockers που προλαμβάνουν την κρίση και υπάρχουν συνήθως σε ταμπλέτες.

3.       Ανταγωνιστές ασβεστίου. Καθαρά αγγειοδιασταλτικά φάρμακα που αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος στο μυοκάρδιο.

4.       Στατίνες. Για να ελέγξουν τυχόν υπερχοληστερολαιμία.

5.       Ασπιρίνη. Γνωστή για την αντιθρομβωτική και αγγειοδιαστολή της δράση.

Β. Με την συντηρητική και συμπτωματολογική μέθοδο.

1.       Διακοπή του καπνίσματος.

2.       Ειδικό διατροφικό μενού.

3.       Έλεγχος και διατήρηση του σακχάρου σε φυσιολογικά επίπεδα.

4.       Έλεγχος και διατήρηση της χοληστερόλης σε φυσιολογικά επίπεδα.

5.       Έλεγχος των αιματολογικών εξετάσεων για να παραμένουν σε φυσιολογικά επίπεδα όλες οι τιμές.

Γ. Με τον ποιο αναγνωρισμένο και κλινικά αποδειγμένο φυσικό τρόπο που είναι το Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano, Canocelium & Cordyceps

Συνοψίζοντας:

Η στεφανιαία νόσος ανεξαρτήτου είδους, θεωρείται σοβαρή πάθηση αλλά και ανατάξιμη όταν και εφόσον αντιμετωπιστεί έγκυρα και σοβαρά.

Τονίζω. Για πολλούς ειδικούς ιατρούς αποτελεί τον προθάλαμο μιας σοβαρότερης καρδιοπάθειας.


Στηθάγχη και Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano.

Ανέφερα προηγουμένως με πλήρη συναίσθηση και ευθύνη των λεγομένων μου ότι το Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano είναι αγωγή επιλογής για την στηθάγχη στηριζόμενος στις εκατοντάδες κλινικές μελέτες in Vivo που σήμερα έχουμε, αλλά και στον τρόπο δράσεις αυτού του θαυματουργού ιάματος.

Είναι ένα από τα λίγα προσαρμογόνα βότανα που ουσιαστικά δρα ως εξής:

·         Επαναφέρει ομαλοποιώντας και διατηρώντας την κυκλοφορία του αίματος σε φυσιολογικά επίπεδα, μεταφέροντας έτσι στα κύτταρα οξυγόνο, θεραπευτικές και θρεπτικές ουσίες.

Πέρα αυτού που είναι ο σημαντικότερος παράγοντας επαναφοράς και διατήρησης της υγείας το Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano έχει πάνω από 300 δραστικά, θεραπευτικά, θρεπτικά συστατικά που το καθιστούν μοναδικό για :

·         Την αντιθρομβωτική του δράση. ( Οι θρόμβοι είναι υπεύθυνοι της απόφραξης κύρια και αρχικά των τριχοειδών αγγείων )

·         Επαναφέρει και διατηρεί την ελαστικότητα των αγγείων. ( Ο σπασμός των αγγείων { Σκλήρυνση } και των αρτηριών είναι αυτός που μας δίνει τα συμπτώματα της στηθάγχης. )

·         Επαναφέρει και διατηρεί την απαραίτητη φυσιολογική ανάπλαση των κύτταρων. ( Παράγοντας προαπαιτούμενος για την διατηρήσει κάθε ζωντανού κυττάρου. Δηλαδή ζωής. )

·         Δημιουργεί παράπλευρη κυκλοφορία όπου χρειαστεί σε αρτηρίες, φλέβες και τριχοειδή. ( Από πολλούς επιστήμονες σε Ευρώπη και Αμερική αναφέρεται στης μελέτες τους ως το φυσικό το Αναίμακτο Bypass )

·         Τέλος. Με τα δραστικά του συστατικά θα αποτοξινώσει σώμα και οργανισμό από βλαβερές τοξίνες, θα αυξήσει τις άμυνες τους και θα επαναφέρει, προσαρμόσει όλες τις λειτουργιές τους στα φυσιολογικά επίπεδα. ( Θα έχει ρυθμιζόμενο το ζάχαρο στο αίμα, θα καταπολεμήσει την χοληστερίνη και τα τρυγλικερίδια, θα επαναφέρει το ουρικό οξύ, το νάτριο, το κάλιο κτλ στα φυσιολογικά επίπεδα. )

Συνοπτικά αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι που το Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano λαμβάνει την θέση πρώτης επιλογής για την επαναφορά και διατήρηση της υγείας.

Χωρίς ίχνος δε υπερβολής, σήμερα με την αρωγή της DXN Pharmaceuticals δίνεται η δυνατότητα σε όλους μας να έχουμε στην διάθεση μας, εγγυημένο, βιολογικό, Ganoderma Lucidum ή Reishi Gano.

 

 

Γιώργος Ερυσιάνος Κυριακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα