Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Το οξυγόνο είναι ζωή !

Αλήθεια, υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει ζωή στον πλανήτη χωρίς το οξυγόνο;

Δεν το νομίζω.

Γνωρίζουμε όλοι το πόσο απαραίτητο είναι το οξυγόνο για όλο μας το σώμα; Για την ΣΩΗ;

Πιθανά αρκετοί να γνωρίζουν ακριβώς την διαδικασία της εκμετάλλευσης του οξυγόνου από τον οργανισμό μας.

Άλλοι να το θεωρούν αόριστα απαραίτητο, αλλά να μην κατανοούν την λειτουργία του και ενδεχομένως εύχομαι οι λιγότεροι να τους είναι παντελώς αδιάφορο το όλο σύστημα.

Τέλος το οξυγόνο και για το ανθρώπινο σώμα είναι το Α και το Ω.

Με λόγια απλά, από το στόμα και την μύτη εισπνέουμε αέρα, όπου στους πνεύμονες γίνεται η διύλιση του και κρατά μόνο το οξυγόνο.

Δια μέσου της κυκλοφορίας του αίματος με τις αρτηρίες και την βοήθεια της καρδίας ως αντλία οξυγονώνετε και το τελευταίο κύτταρο στο σώμα μας όπου και αν υπάρχει.

Δια μέσου των τριχοειδών αγγείων το αίμα πλέων χωρίς το οξυγόνο μεταφέρεται στις φλέβες και με την υποστήριξη επίσης της καρδίας μεταφέρεται στους πνεύμονες για εκ νέου διύλιση.

Συνεπώς γίνεται εύκολα κατανοητό ότι για να λειτουργεί το σώμα, ο οργανισμός μας καλά θα πρέπει σαφέστατα να υπάρχει οξυγόνο στον αέρα, να λειτουργούν άψογα οι πνεύμονες, η καρδιά, οι αρτηρίες, οι φλέβες, ώστε το αίμα που επίσης βασικά πρέπει να είναι άψογο σε πλάσμα, ερυθρά, αιμοπετάλια και λευκά στην σωστή τους αναλογία.

{ Για να μην παρεξηγηθώ, στην όλη διαδρομή του αίματος μέσα στο σώμα μας υπάρχουν και κάποιοι άλλοι διυλίσιμοι σταθμοί ( νεφρά – συκώτι ) που ουσιαστικά και αυτοί για να λειτουργούν σωστά χρειάζονται το οξυγόνο.

Κοντολογίς, όλο μας το σώμα για να ζει σωστά απαιτείται ναι μεν να του παρέχουμε οξυγόνο, αλλά και όλο το σύστημα της κυκλοφορίας του αίματος στο σώμα μας  ( κυκλοφορικό σύστημα ) να είναι σε άψογη κατάσταση. }

 

Τι κάνουμε, κύρια εμείς οι δυτικοί για να παραμείνει το σώμα, ο οργανισμός μας σε μια καλή φυσική κατάσταση;

Όχι μόνο απλά τίποτα σε μεγάλο ποσοστό, αλλά αντίθετα και σε υπερβολικό βαθμό ότι είναι εκτός των νόμων της φύσης.

  1. Ζούμε σε μεγάλα αστικά κέντρα με νέφος, καυσαέρια, χωρίς πράσινο και με κλιματιστικά χειμώνα καλοκαίρι  κτλ.
  2. Δεν περπατάμε καθόλου, ή όσο μπορούμε λιγότερο.
  3. Η διατροφή μας σε μεγάλο ποσοστό είναι μεταλλαγμένη, ή ασύνταχτη προς τις φυσικές ανάγκες του οργανισμού μας.
  4. Συνήθως είμαστε παχύσαρκοι και αν αυτό δεν συμβαίνει, ( κύρια σε νέους ) σε μεγάλο ποσοστό γίνεται με λάθος δίαιτες.
  5. Καπνίζουμε, ή το βιώνουμε ως παθητικοί καπνιστές.
  6. Η λέξη πρόληψη για εμάς είναι άγνωστη επίσης σε μεγάλο ποσοστό. Στον γιατρό πάμε ή από τυχαίο γεγονός, ή όταν νοσήσουμε.
  7. Μας αρέσει η κατανάλωση χημικών φαρμάκων όπου κύρια σε μεγάλες ηλικίες και σε τρομερά μεγάλο ποσοστό το ντουλάπι μας θυμίζει φαρμακείο. ( 10 – 15 διαφορετικά φαρμακευτικά σκευάσματα θα υπάρχουν μέσα για το κάθε άτομο της οικογένειας ) Ακόμα και βιταμίνες άμα χρειαστεί να πάρουμε προτιμούμε τις συνθετικές και όχι τις φυσικές.
  8. Καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και μάλιστα από μικρή ηλικία. Σε μεγάλο δε ποσοστό ακόμα και αυτό είναι αποτέλεσμα χημικών ενώσεων και όχι φυσικών ζυμώσεων. Άλλο είναι το κρασί και μάλιστα αυτό που αγοράζεται από μικρά οινοποιεία και άλλο το επώνυμο διεθνές εμφιαλωμένο ποτό που φορές κυκλοφορεί και νοθευμένο.
  9. Δημιουργούμε εντάσεις εκ των ουκ άνευ ακόμα και στο σπίτι μας.
  10. Τέλος και το χειρότερο, δεν παραδειγματιζόμαστε από το μέγα ολίσθημα μας βγαίνοντας από την φυσική ζωή και δεν θέλουμε να ενημερωθούμε σωστά από τους ειδικότερος από εμάς. ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΑ.

 

Απλόχερα από την άλλη η φύση μας έχει δώσει ισχυρά αντίδοτα για το ολίσθημα μας αυτό, που μέχρι και πρότινος εμείς το αγνοούσαμε κάνοντας πως δεν καταλαβαίναμε πως χωρίς οξυγόνο, καλή κυκλοφορία του αίματος, και φύση ζωή δεν υπάρχει.

Έπρεπε να πάθουμε για να μάθουμε πως βότανα όπως το GANODERMA  το CORDYCEPS το LIONS  MANE η ΝΟΝΗ το Ιπποφαές, η SPIROULINA, SCHISANDRA και τόσα άλλα δεν είναι τυχαία γνωστά και αναγνωρισμένα στην ιατρική επιστήμη εδώ και 2.000 χρόνια.

Βότανα με ευεργετικές φυσικές ιαματικές δράσεις, απαλλαγμένα από κάθε παρενέργεια και  συνυφασμένα αρμονικά με το οξυγόνο. 

 

Γιώργος Ερυσιάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα