Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Φρούτα και λαχανικά. Πάντα Ελληνικά και στην εποχή τους.


Σε μια φυσιολογική ισορροπημένη διατροφή μέσα στην ημέρα, το 50% πρέπει να αποτελείται 
από φρούτα και λαχανικά. 
Όσες φορές και αν έχω αναφερθεί σε αυτό 
πάντα σας τονίζω πως φρούτα και λαχανικά 
ναι μεν αλλά, πάντα στην εποχή τους.
Είμαι κάθετα αντίθετος από αυτούς που θέλουν το καρπούζι στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι ή την ντοματοσαλάτα 365 ημέρες τον χρόνο.
Άλλωστε τα ελληνικά φρούτα και λαχανικά δεν είναι μόνο νόστιμα, και υγιεινά, έχουν μια τεράστια ποικιλία που μας καλύπτουν θαυμάσια όλες τις εποχές του χρόνου.
Τα εκτός εποχής λαχανικά των θερμοκηπίων τονίζω, εκτίθενται σε μεγάλες δόσεις φυτοφαρμάκων και δεν έχουν τα θρεπτικά συστατικά που αναπτύσσονται σε κανονικές συνθήκες.
Το γεγονός αυτό ακυρώνει ακόμα και τις υποτιθέμενες βιολογικές καλλιέργειες θερμοκηπίου, μιας και απαιτείτε να είναι και οργανικές βάση των νέων αποτελεσμάτων ανάλυσης σε πολλά λαχανικά.
Για παράδειγμα οι ντομάτες που προέρχονται από τις βόρειες χώρες το χειμώνα και δεν περιέχουν λυκοπένιο, σε αντίθεση με τις ελληνικές ντομάτες της θερινής περιόδου, οι οποίες περιέχουν μεγάλες ποσότητες λυκοπενίου.
Η Greenpeace έφτιαξε έναν αναλυτικό πίνακα για τα πιο κοινά φρούτα και λαχανικά και πότε είναι η εποχή τους μέσα στο χρόνο.

Αναλυτικά οι πίνακες:








Επίλογος:
Αποστηθίστε ή αρχειοθετήστε τους πίνακες αυτούς, ακόμα και δια δώστε τους σε φίλους και γνωστούς.
Όσο σημαντικό είναι η τροφή μας να συμπεριλαμβάνει πολλά φρούτα και λαχανικά καθημερινά, τόσο απαραίτητο είναι να παίρνουμε από αυτά τις θρεπτικές τους ουσίες χωρίς να ζούμε με αυταπάτες.



Μεταφορά - επιμέλεια
Γιώργος Εισιάνος Κυριακού



Διαβάστε ακόμα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα