Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Τα Σαββατοκύριακα μας… παχαίνουν!


Καταναλώνονται πάνω από 10.000 θερμίδες, οι μισές δηλαδή από όσες καταναλώνονται συνολικά μέσα στις υπόλοιπες 5 ημέρες της εβδομάδας

Για πολλούς εργαζόμενους που προσπαθούν να χάσουν βάρος, το Σαββατοκύριακο είναι μια ευκαιρία για να εξασκηθούν και να φάνε πιο υγιεινά από το σάντουιτς και τα λοιπά junk food που καταναλώνουν στο γραφείο μέσα στην εβδομάδα.
Υπάρχουν, όμως, και εκείνοι που παρόλο που κάνουν δίαιτα καταλήγουν να καταναλώνουν περισσότερες από τις μισές θερμίδες που παίρνουν συνολικά μέσα στην εβδομάδα, από το βράδυ της Παρασκευή μέχρι την Κυριακή.

Μακριά από την καθημερινή ρουτίνα της δουλειάς, που τους βοηθά να ελέγξουν τι τρώνε, καταλήγουν να τσιμπολογάνε και να πίνουν φτάνοντας ακόμα και τις 10.000 θερμίδες, όπως έδειξε μια νέα έρευνα.
Και αυτό είναι κάτι που παραδέχονται τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων ότι κάνουν.


Ένα γεύμα με φίλους ή την οικογένεια, όπου καταναλώνεται και αλκοόλ ή και ένα σνακ αργά το βράδυ πριν τον ύπνο μπορεί να αυξήσει τις ημερήσιες θερμίδες που καταναλώνονται έως και κατά 3.500.
Σε φυσιολογικές συνθήκες, οι άνδρες συνήθως χρειάζονται 2.500 θερμίδες την ημέρα και οι γυναίκες 2.000.
Και ενώ κάποιοι αποφασίζουν απλά να χαλαρώσουν και να φάνε χωρίς άγχος μόνο για ένα βράδυ, κάποιοι το κάνουν ολόκληρο το Σαββατοκύριακο.


Η έρευνα που έγινε για λογαριασμό των συμπληρωμάτων διατροφής Forza Supplements, έδειξε ότι το 57% των ανδρών καταναλώνει συστηματικά περίπου 10.000 θερμίδες σε ένα Σαββατοκύριακο: από 3.500 θερμίδες την Παρασκευή το βράδυ και το Σάββατο και γύρω στις 3.000 θερμίδες την Κυριακή.
Διαπιστώθηκε ακόμα ότι το 46% των γυναικών κατανάλωναν περίπου 8.000 θερμίδες μέσα στο Σαββατοκύριακο: 2.500 θερμίδες την Παρασκευή το βράδυ, 3.500 θερμίδες το Σάββατο και 2.000 θερμίδες την Κυριακή.

Αυτά τα νούμερα υποδηλώνουν ότι τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες τις δύο τελευταίες ημέρες της εβδομάδας προσλαμβάνουν περίπου τις μισές θερμίδες από όσες παίρνουν τις υπόλοιπες πέντε ημέρες.

Οι γυναίκες βρέθηκε ότι τρώνε λιγότερο την Κυριακή, λόγω αισθήματος ενοχής για τις διατροφικές ατασθαλίες των δύο προηγούμενων ημερών.
Αντίθετα, οι άντρες δε διστάζουν να υποπέσουν σε διατροφικές υπερβολές και για τρίτη συνεχόμενη ημέρα!


Ο μεγαλύτερος διατροφικός «κίνδυνος» του Σαββατοκύριακου είναι το τσιμπολόγημα ανάμεσα στα γεύματα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.
Πολλοί δήλωσαν ότι περνάνε το Σαββατόβραδό τους μπροστά από την τηλεόραση με τις οικογένειές τους - συνδυάζοντας την παρακολούθηση των αγαπημένων τους εκπομπών με πατατάκια και λοιπές λιχουδιές.

Επτά στους δέκα παραδέχτηκαν ότι το ρίχνουν και στα delivery τα Σαββατοκύριακα, με την πίτσα να είναι το πιο δημοφιλές takeaway.
Το αλκοόλ είναι ακόμα ένας άλλος μεγάλος παράγοντας στην… καταναλωτική μανία του Σαββατοκύριακου.

Το σύνολο των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πίνει περισσότερο μέσα στο Σαββατοκύριακο από τη Δευτέρα έως την Πέμπτη.

Η ρουτίνα της καθημερινότητας βοηθάει πολλούς να επιστρέψουν στη… φυσιολογική διατροφή τους με το 85% να λέει ότι ελέγχει τι τρώει από Δευτέρα έως Πέμπτη.

Ωστόσο, το 73% σημειώνει ότι ξεχνάει τα «όρια» μέσα στο Σαββατοκύριακο.
 
 

 
πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα