Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Τα 7 οφέλη του ελληνικού καφέ

Ο ελληνικός καφές δεν αποτελεί απλώς την αγαπημένη μας καθημερινή συνήθεια αλλά επιπλέον αποτελεί για τον οργανισμό μας έναν δυνατό σύμμαχο.

 
  1. Ο ελληνικός καφές είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε αντιοξειδωτικά συστατικά. Αναλυτικά περιέχει χλωρογενικό οξύ, καφεϊκό οξύ και μελανοϊδίνες που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των ελευθέρων ριζών. Υπολογίζεται ότι ένα φλιτζανάκι ελληνικού καφέ, περιέχει περίπου 150 mg αντιοξειδωτικών ουσιών προφυλάσσοντάς μας καθημερινά από καρδιαγγειακά νοσήματα, εμφάνιση καρκίνου αλλά και... πρόωρη γήρανση!
  2. Ο ελληνικός καφές, συμβάλλει στην μακροζωία και την καλή υγεία, σύμφωνα με ελληνική μελέτη στην Ικαρία. Οι αναλύσεις έδειξαν, ότι όσοι έπιναν τακτικά ελληνικό καφέ σε σχέση με όσους έπιναν άλλα είδη καφέ παρουσίαζαν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος του μυοκαρδίου.
  3. Ο ελληνικός καφές μας ενυδατώνει. Αντίθετα με όσα υποστηρίζονταν στο παρελθόν, οι επιστήμονες κατέληξαν όχι μόνο ότι η διουρητική δράση της καφεΐνης δεν επιδρά αρνητικά στην συνολική ενυδάτωση του σώματος, αλλά μάλιστα το αντίθετο. Ο καφές μαζί με τα λοιπά μη αλκοολούχα ροφήματα και φυσικά συμπεριλαμβανομένου του νερού συμβάλλει στην καθημερινή υδάτωση του οργανισμού.
  4. Ο ελληνικός καφές μας κρατάει την καλύτερη παρέα στις δύσκολες ώρες, αλλά παράλληλα βελτιώνει τις πνευματικές μας ικανότητες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της EFSA, 75mg καφεϊνης (περίπου δυο φλιτζανάκια ελληνικού καφέ) συνδέονται με αυξημένη προσοχή και εγρήγορση, σε καταστάσεις stress, και επιπλέον φαίνεται να ωφελούν τον εγκέφαλο σε περιπτώσεις που απαιτείται αυξημένη προσοχή και εγρήγορση όπως στις νυχτερινές βάρδιες.
  5. Επιπλέον, ο καφές φαίνεται να βελτιώνει σημαντικά και τη διάθεση. Σύμφωνα με πρόσφατη επιδημιολογική μελέτη, 2 διπλοί ελληνικοί σε προφυλάσσουν από την κατάθλιψη και μπορούν να βελτιώσουν το άγχος και την ανησυχία που βιώνουμε καθημερινά. Άλλωστε όλοι δεν πίνουμε ένα καφεδάκι για να χαλαρώσουμε;
  6. Ο ελληνικός καφές, περιέχοντας 35 έως 65mg καφεΐνης μειώνει την καθημερινή κούραση και βελτιώνει την αθλητική απόδοση. Αν και σήμερα λοιπόν δεν έχεις κουράγιο για να πας στο γυμναστήριο, αντιμετώπισέ το άμεσα με ένα φλιτζανάκι ελληνικό καφέ και δεν θα έχεις πια καμία δικαιολογία!
  7. Ο ελληνικός καφές είναι ο καλύτερος σύντροφος στη δίαιτα. Το θερμιδικό περιεχόμενο του ελληνικού καφέ, εξαιρετικά χαμηλό αφού ένα φλιτζανάκι καφέ αποδίδει μόλις 1 θερμίδα. Επωφελήσου στο μέγιστο τον καφέ σου, καταναλώνοντάς τον χωρίς ζάχαρη ή γάλα ενώ παράλληλα θα χαρίζεις στον οργανισμό σου περισσότερα από 2000 συστατικά, συμπεριλαμβανομένων μετάλλων, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και πολυφαινολών.



Πηγή: Επιστημονική Ομάδα του κ. Ζουμπανέα
AdTech Ad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα